Patogūs aukštakulniai – ar tai įmanoma?

    Dažnos moters žvilgsnis parduotuvėje užkliūva už gražių aukštakulnių. Nors galbūt jie ir galėtų būti moters svajonių batai, tačiau neretai ji net neleidžia sau apie tai pagalvoti, kadangi vyrauja nuomonė, jog visi aukštakulniai yra be galo nepatogūs. Laimei, tai tikrai nėra tiesa! Kiekvienai pėdai galima rasti geriausiai tinkančius aukštakulnius batelius, tereikia įdėti šiek tiek papildomų pastangų ir žinoti keletą naudingų patarimų. Kaip tik apie juos ir pakalbėsime šiame straipsnyje.

Dydis

   Greičiausiai nieko nenustebinsime, jog bene svarbiausias patarimas, renkantis aukštakulnius, yra tinkamai išsirinkti jų dydį. Iš tiesų tai gali būti kiek sudėtingiau nei su žemakulniais batais, todėl neskubėkite ir šiam procesui skirkite pakankamai dėmesio. Aukštakulniai turėtų būti nei per laisvi, nei per maži, kadangi tiek vienu, tiek kitu atveju tai sukels diskomfortą. Bateliai turėtų užtikrinti, jog jūsų kojų pirštams yra pakankamai vietos, kadangi priešingu atveju netrukus pajusite skausmą, juos avėdama. Taip pat nuolat avėdama aukštakulnius, kurie nėra pakankamai platūs, padidinate riziką atsirasti plaktukinei kojos pirštų deformacijai ar net artritui. 

Medžiaga

   Renkantis aukštakulnius taip pat rekomenduojama žvalgytis tokių, kurie būtų pagaminti iš natūralios odos. Šie bateliai yra linkę geriau prisitaikyti prie pėdos formos, yra kur kas lankstesni bei įprastai netrina. Taip pat aukštakulniai iš natūralios odos yra puiki investicija, kadangi jie tarnaus tikrai daug ilgiau nei iš kitų medžiagų pagaminti bateliai. Nemažą šios avalynės pasirinkimą galite rasti užsukę į šią nuorodą – https://www.batuskveras.lt/12-aukstakulniai-bateliai

Kulnas

   Ne ką mažiau reikšmingas aspektas, į kurį reiktų atsižvelgti, yra kulno padėtis, jo storis ir aukštis. Tam, kad kulnas suteiktų kuo geresnę atramą, jis turėtų būti tiesiai po jūsų pėdos kulnu. Be to, kuo storesnis batelių kulnas, tuo geresnė atrama ir tuo lengviau laikyti balansą. Turėkite omenyje, jog patogiausias jo aukštis yra laikomas tarp 3 ir 9 centimetrų. Aukštakulniai, kurių kulnas yra aukštesnis, gali sukelti didesnę įtampą apatinėje nugaros dalyje, ties keliais ir kulkšnimis bei nesuteikti geros pusiausvyros. 

Praktika

   Prieš audamasi naujus aukštakulnius į kažkokį renginį arba vakarėlį, prieš tai būtinai pasitreniruokite vaikščioti namuose. Taip galėsite įsitikinti, ar jie tikrai patogūs ir ar nekelia diskomforto. Žinoma, norint tai įvertinti teisingai, reikėtų po namus pasivaikščioti ilgiau nei kelias minutes. Verta žinoti, jog tol, kol neavėjote aukštakulnių lauke, nenuplėšėte etikečių ar kažkaip nepakeitėte jų išvaizdos, juos visuomet galite grąžinti. Įsitikinusi, jog aukštakulniai jums yra patogūs, drąsiai juos pasilikite ir keliaukite į susitartą vietą!

   Tikimės, jog šie patarimai leis lengviau surasti jūsų pėdai geriausiai tinkančius aukštakulnius. Išsirinkite batelius moterims, kurie būtų ir gražūs, ir patogūs – jūsų pėdos už tai tikrai padėkos!

Užsakymas ŠS Nr. 21-145