Plikledis. Medikų patarimai

Asociatyvi nuotrauka. Santarvė.lt

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

    Štai ir vėl sinoptikai praneša apie artėjantį oro temperatūros kritimą ir atlydį. Žiemą tai, ko gero, vienas pavojingiausių reiškinių, nes keliai ir šaligatviai tampa slidūs, daugėja traumų.

     Šią žiemą jau patyrėme plikledį prieš Kalėdas. Tuomet ir domėjomės, kokia situacija mūsų rajone, ar daug patyrusių traumas ir besikreipusių medikų pagalbos. Štai, ką atsakė Širvintų rajono medikai:

Širvintų ligoninė:

    “Pastarosiomis dienomis dėl prastų oro sąlygų per parą turime 4-7 pacientus, kurie patyrė traumas paslydę, užkliuvę ar nugriuvę. Traumos įvairaus pobūdžio – lūžta riešo, čiurnos sąnariai, žastikaulio ir kaklo kaulai, vyresnio amžiaus žmonėms – šlaunies kaklelis. Traumos neaplenkia nei jaunesnio, nei vyresnio. Atvykusiems į Priėmimo-skubios pagalbos skyrių suteikiama kvalifikuota pagalba visą parą. Esant sudėtingesniems atvejams, išsiunčiame pacientus į Greitosios pagalbos universitetinę ligoninę.

   Visi privalome išėję į gatvę, pastebėti, kad gatvės ir kelio danga yra slidi ir turime atitinkamai konstruoti savo elgesį pagal savo galimybes, kad būtų sumažinta galimos traumos atsiradimo tikimybė. O gal reiktų ir visai atsisakyti kelionės, ypač vyresnio amžiaus žmonėms.

   Atsitikus traumai, turite pirmiausia įvertinti savo būseną: ar galite pajudinti kojas, rankas, ar nesvaigsta galva, ar galite atsistoti, ar reikalinga greitoji pagalba, ar galite vykti į Priėmimo – skubios pagalbos skyrių savarankiškai.
Būkime atsargūs ir rūpinkitės savo sveikata.”

Širvintų PSPC vardu atsakė laikinai vykdanti direktoriaus funkcijas  Elona Pečiukaitienė:

   “Kalbant apie traumas, į šeimos gydytojus, kreipiasi pacientai, kurie atsitikus traumai lyg ir nejuto labai stipraus skausmo, tačiau praėjus kuriam laikui, skausmą vis dar jaučia. Tada šeimos gydytojas siunčia pas gydytojus konsultantus nuotraukai, išsamesnei konsultacijai ir gydymui. Tokių pacientų srautas nežymiai padidėjo.

   Atsitikus traumai, pirmiausia reiktų įvertinti savo būseną ar būtina kviesti Greitąją medicininę pagalbą, ar vykti į Priėmimo skubios pagalbos skyrių savarankiškai, ar gydytis namie.

    Tačiau esant tokiam orui, kai didelė tikimybė, kad kelio danga slidi, patartume įvertinti pačios kelionės būtinumą.

   Saugokime savo sveikatą, būkime atsargūs kelyje.

   Įsiklausykime į medikų rekomendacijas ir būkime atsargūs, kad švenčių nesugadintų nemalonūs netikėtumai. 

 

5 thoughts on “Plikledis. Medikų patarimai

  • 2022-01-01 at 19:10
    Permalink

    nereikia Širvintose gyvenantiems europietiškų kalbų

  • 2021-12-31 at 22:06
    Permalink

    Ponia kažkada vis tiek paliks šią kreivų veidrodžių karalystę. Gal net 2022-aisiais, jei susiklostys palankios aplinkybės (kris vyriausybė). Ji išeis, o žmonės tai liks tie patys… 95% vaikų Širvintų mokykloje antrąja užsienio kalba pasirenka rusų kalbą, ir tik 5% vokiečių. Jeigu kam tai ką nors sako.

    Linkiu visiems sėkmingų 2022 m.

  • 2021-12-31 at 20:28
    Permalink

    Nusiraminkt, širvintiškiai. Esame gudi provincija. Tik čia ponia P galėjo įsitvirtinti kaip Leninas, visiems laikams. Jeigu nežinote, kokia spalva išdažyti savo buto sienas ar kur pastatyti eglutę, tai kreipkitės į ponią, išaiškins, nurodys ir lieps. Tai yra sritys, kur jai sekasi geriausiai.

  • 2021-12-31 at 18:36
    Permalink

    Nu, jo. Didelis praradimas Širvintoms.
    Širvintiškiams dabar bus gėda pasirodyti kituose miestuose (pvz. Molėtai treti). Nes juk buvo deklaruojama kaip mums svarbu ne šiaip papuošti eglutę, bet išpuošti viską taip, kad visa Lietuva žavėtųsi ir aikčiotų dėl nepaprasto grožio savivaldybės centre stovinčiosios

  • 2021-12-31 at 17:00
    Permalink

    Širvintos šių metų mieliausios eglės rinkimuose užėmė tik penktąja vietą
    Atsiprašau, jei savo pasisakymu kažką įžeidžiau.

Comments are closed.