Vyko reitinginis vaikų turnyras “Jaunoji žvaigždė”

  Kaune vyko reitinginis vaikų, gim. 2011 m. (ir jaunesnių) turnyras “Jaunoji žvaigždė”. Dalyvavo 39 mažieji stalo tenisininkai iš Kauno, Vilniaus, Panevėžio, Klaipėdos, Gargždų, Jonavos ir Širvintų.

   Iš Širvintų į turnyrą vyko trys stalo tenisininkės Urtė Lisauskaitė, Saulė Sakalauskaitė, Mėja Burneckaitė ir jų mokytoja Virginija Lisevičienė. Turnyre mergaitės ir berniukai žaidė kartu, tad toks turnyras buvo gana neįprastas, nes oficialiose varžybose nežaidžiama, bet mergaitėms gera patirtis. Suskirstyti į aštuonis pogrupius stalo tenisininkai pradėjo kovas.

   Puikiai pogrupiuose žaisti sekėsi Urtei. Ji laimėjo visus keturis susitikimus po 3:0 rezultatais ir užėmė pirmąją vietą, pateko į pirmąjį finalą. Ten sekėsi kiek sunkiau, laimėjusi vieną susitikimą, užėmė penkioliktąją vietą, pagal reitingą ji buvo 21. Tarp mergaičių liko septinta. Reikia paminėti, kad Urtė jaunesnė. Daugiausiai šiand. jai teko žaisti su berniukais, prieš mergaitę tik vienas pralaimėjimas. Saulė Sakalauskaitė pogrupyje užėmė trečiąją vietą ir pateko į antrąjį finalą. Antrame finale užėmė ketvirtąją vietą iš šešiolikos antrojo finalo dalyvių. Mėja Burneckaitė ir pateko į antrąjį finalą ir užėmė aštuntąją vietą.

   Geras turnyras ruošiantis į Lietuvos jaunučių (2011 m.g.) asmeninių pirmenybių varžyboms, kurios vyks birželio 1 d.