Tai gražiai mane augino

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/Nuotraukos autorės /

   Gražia literatūrine – muzikine inscenizacija „Tai gražiai mane augino“ seniūnijos kultūros dieną paminėjo Gelvonų saviveiklininkai.

   Renginį vedė ir eiles skaitė Gelvonų gimnazijos lietuvių kalbos vyr. mokytoja Jurgita Kancerevičienė ir jos mokinė Deimantė Meilūnaitė.

  Eilių ir dainų rimtį šauniai sudrumstė Erikos Svirskienės mokomi šokėjai iš Bagaslaviškio filialo vaikų ir jaunimo šokių kolektyvo „Šypsnis“, jiems nenusileido Gelvonų gimnazijos vaikų folkloro ansamblis „Trepsiukas“. Vaikus keitė Bagaslaviškio filialo moterų šokių grupė „Liepsna“.

   Jaunieji pasakotojai Kamilė Bartkevičiūtė bei Mindaugas Vegelė (vadovė Valerija Vansevičienė) pasekė aukštaičių pasaką apie melagį.

   Svečius ir gelvoniškius stebino dūdmaišininkas Jonas Tumasonis – Adominis su šeima iš Zubelių kaimo. Pasirodyme dalyvavo ir visai maži šeimos vaikučiai.

  Gelvonų filialo pasakotojas Kazys Visackas dovanojo pasakojimą „Kaip Jurginas pas mergelę ėjo“ (paruošė Gita Krylavičienė).

  Kokių gražių dainų parengė ir visiems dovanojo Bagaslaviškio namų muzikavimo grupė (vadovas Kazys Petreikis). Ne kasdien pamatysi būgną mušančią merginą.

  Šauniai visus nuteikė Gelvonų gimnazijos moksleivių kapela (vadovas Gintaras Pauliukonis). Įdomu tai, kad kapeloje groja vien vaikinai. Jie grojo pačias populiariausias melodijas: valsą ir polką. Visi plojo jiems ir salėje sėdinčiai jų mokytojai, kuri itin aktyviai palaikė ne tik savo mokinius, bet ir kitus gimnazijos atstovus.

Tradiciškai šventę vainikavo Gelvonų filialo folkloro ansamblis „Savingė“ (vadovė Laimutė Bikulčienė) ir armonikierius Jonas Sakalas. Skambios dainos, smagūs šokiai visus užkrėtė gera nuotaika. Štai tik pats kolektyvas nesidžiaugia, atsisveikina su pirmaisiais savo nariais, 25 metus ėjusiais kartu su kolektyvu.

  Scenarijus: Gita Krylavičienė, Jurgita Kancerevičienė. Režisūra: Gita Krylavičienė. Scenografija: Gita Krylavičienė, Aldona Ragelskienė. Įgarsinimas – Karolis Gelažauskas.

  Gelvonų seniūnė Rima Jasevičienė dėkojo visiems saviveiklininkas už nuostabią šventę. Gražius žodžius lydėjo padėkos ir gėlės. Komisijos pirmininkas R.Zibalas taip pat negailėjo gražių atisliepimų apie pasirodymus.