Iš policininkių lūpų – apie karjeros galimybes policijoje

   Balandžio 12 dieną Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnės lankėsi Širvintų Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazijoje, Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijoje ir Gelvonų gimnazijoje, 10-12 klasių moksleiviams pristatė policininko profesiją. Juk „matuojantis“profesiją norisi žinoti: Kas slepiasi po policijos šūkiu „Ginti. Saugoti. Padėti“? Kokiomis savybėmis turi pasižymėti žmogus, pasirinkęs policininko profesiją? Kokie yra studijų Lietuvos policijos mokykloje ir Mykolo Romerio universitete privalumai?!
  Bendruomenės pareigūnės – vyriausioji tyrėja Olesia Fedotova ir tyrėja Ginta Čepienė pristatė stojimo į Lietuvos policijos mokyklą ir Mykolo Romerio universitetą tvarką ir galimybes. Pasimatuoti policijos pareigūno profesiją moksleiviai buvo pakviesti per dalyvavimą jaunųjų policijos rėmėjų ir policijos rėmėjų veikloje. Žiūrėdami reprezentacinius filmus apie policininkus ruošiančias mokymo įstaigas, mokiniai sužinojo, kaip būsimieji pareigūnai mokomi ir ruošiami tarnybai.
   Vyriausioji patrulė, reagavimo pareigūnė, Lina Brivinskaitė papasakojo, koks iš tikrųjų tas darbas policijoje! Atskleidė policijos pareigūnų kasdienybę, reaguojant į įvykius, akcentavo kaip svarbu fizinis bei psichologinis pasiruošimas. Juk policijos pareigūnai privalo mokėti organizuoti savo darbą, savarankiškai ir greitai priimti sprendimus, dirbti atsakingai, kruopščiai, efektyviai bendrauti su piliečiais sprendžiant konfliktines situacijas, mokėti tinkamai panaudoti šaunamąjį ginklą, specialiąsias policijos priemones, laikytis visuomenėje priimtų elgesio normų.
   Pareigūnės pabrėžė, jog ši profesija yra ne tik įdomi, bet ir labai atsakinga, todėl ketinantiems tapti policininkais labai svarbu yra pašaukimas ir nepriekaištinga reputacija.
   Visuomenei reikalingi įvairių profesijų žmonės, linkime pasirinkti teisingą, įdomią profesiją ir drąsiai siekti savo tikslo. Na, o svajojantiems dirbti policininkais daug sportuoti, todėl kad ši specialybė reikalauja stiprios sveikatos ir ištvermės. Vienas iš visuomenės poreikių – saugumo poreikis, kurį žmonėms suteikia policijos profesijos atstovai.
   Primename, kad visą aktualią informaciją apie policijos pareigūno profesiją rasite internete, adresu www.stokipolicija.lt
Širvintų rajono policijos komisariato inf.