Siena: Dėl Jono Pinskaus ryšių – kriepimasis į VSD

Šarūnas Černiauskas
2022 04 21

   Politikai ir institucijos reaguoja į „Sienos“ tyrimą apie Regionų partijos lyderio Jono Pinskaus ryšius su buvusiu Rusijos vidaus reikalų viceministru Vladimiru Kozlovu. Parlamentaras Matas Maldeikis kreipiasi į Valstybės saugumo departamentą, o Mokesčių inspekcija konstatuoja, kad V.Kozlovo verslas Lietuvoje kelia rimtų abejonių.

  Anot M.Maldeikio, „Sienos“ atskleisti faktai apie J.Pinskaus ryšius primena 2018 metais vykusią Mindaugo Basčio apkaltą. Esą kyla klausimų, ar Regionų partijos lyderis atskleidė savo ryšį su V.Kozlovu, prašydamas leidimo dirbti su slapta informacija.

  M.Maldeikis taip pat prognozuoja, kad ši ir kitos su sankcijomis susijusios istorijos paskatins ilgalaikius sprendimus, siekiant didesnio valstybės registrų atvirumo. Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė taip pat žada progresą valstybės duomenų prieinamumo srityje.

  Savo ruožtu, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pastebi, kad Lietuvoje veikiantis V.Kozlovo verslas skleidžią prastą kvapą. Mat bet kokia normaliai funkcionuojanti įmonė su tokiais rodikliais seniai būtų bankrutavusi.

  J.Pinskus į „Sienos“ klausimus taip ir neatsakė. Apie Seimo nario poziciją sužinojome tik iš LNK laidos „KK2“ kolektyvo – esą J.Pinskus tikina nežinojęs, kad turėjo reikalų su V.Kozlovu. Politikas „Sienos“ tyrimą taip pat pavadino „nusikalstama žurnalistika“.

  Tyrimą „Jonas ir generolas“ rasite čia.

Plačiau: https://www.siena.lt/news/del-jono-pinskaus-rysiu-kreipimasis-i-vsd

Taip pat kviečiame peržiūrėti pasakojimą video formatu:

27 thoughts on “Siena: Dėl Jono Pinskaus ryšių – kriepimasis į VSD

  • 2022-04-28 at 07:33
    Permalink

    Virginijau, nereikia kurti sąmokslų teorijų. Jau pernai buvo prikurta versijų kam aš dirbu, kad ojojoi. Žinau, kad beprasmiškai čia rašinėju. Tik laiką gaištu, nes niekas nepasikeis. O tikslas buvo išjudinti politikus, kurie turi potencialo, linkę judėti, kažką daryti, įnešti naujų minčių, kitokio požiūrio. Jei nepavyko, tai nepavyko. Tenka tik apgailestauti, kad tokia inertiška, negirdinti politinė aplinka. Bent pabandžiau kažką.
    Iki rinkimų liko mažiau nei metai. Dabar jau ne laikas ginčams ir pykčiams. Laikas pradėti realiai veikti, nes velėna labai stora, o nearti dirvonai platūs platūs

    Ačiū už kantrybę ir sėkmės politiniame bei asmeniniame gyvenime
    Stengsiuosi nebetrukdyti

  • 2022-04-27 at 23:23
    Permalink

    Krašto žinių skaitytojams.
    Kiekvieną vakarą išklausau begalę puikių laidų – interviu Youtube kanale.
    Ką tik pabaigiau 1.20val. trukmės, Людмила Немыря ir Alexey Arestovych. Viena iš temų, tai putino armijos nacionaliniai ypatumai. Kaip išmoko vieno kurpaliaus Žukovo taktikos, taip ir kariauja. Jų taktika seniai aiški, juos sušaudai vienoje vietovėje, tai vietoje to, kad keistų taktiką, jie dar keturis kartus kartoja tą patį, eina į dar degančių tankų vietą ir stovi. Ukrainiečiai eilinį kartą juos sudeginą, kol jų lieka tik 10proc.
    Lygiai tas pats su vienu sofos rinkimų strategu. Tikslas aiškus jau metai laiko. Žmogus nori žūt būt prastumti į priekį vieną asmenybę. Reikia sumenkinti mano dalykinę reputaciją. Ir partijos taip pat.
    Jeigu žmogus turėtų garbės ir kukulaičiai būtų kietesni nei žėlė, tai deklaruotų, vardan ko dirba. Nors, manau, kad visiems, kurie skaito KŽ ir FB, jau seniai aišku.
    Tik kaip visa tai bus juokinga, kai artėjant rinkimams vis tiek ausys išlys.
    O teiginį: “Ar yra norinčių ir girdėti ir suprasti” pasakiau ir aš Delfi laidoje, nors ir nesu klasikas.
    Juk jau nuo naujųjų metų viešojoje erdvėje tvyro spengianti tyla. Ir ji tęsis iki pat rinkimų. Tik klausimas didysis, apie ką šį sykį tyla? Apie ką tylim? Niekas nesakė, kad gyvenimas lengvas. Teks kalbėti lyg užrištomis akimis tamsiame kambaryje.

  • 2022-04-27 at 21:20
    Permalink

    Virginijus: Aš labai laimingas žmogus, man nieko netrūksta.

    Labai laimingi žmonės kitų neįžeidinėja. Čia aksioma
    Neįsivaizduoju, kaip Jūs atstovausite partiją politiniuose debatuose, jei, perskaičius kritiškesnį komentarą, kraujas užverda, kumščiai gniaužiasi

  • 2022-04-27 at 20:36
    Permalink

    Kinivarpai: nelabai aiškūs tie du galai. Visuomenės informavimo priemonės privalo paisyti vieno galo – visiems vienodų taisyklių. Gal Šiirvintų šeimai ir jos gerbėjams galioja du?

  • 2022-04-27 at 20:11
    Permalink

    Neturiu youtube kanalo, todėl man nėra ko jaudintis, o štai Krašto žinios, Siena turi…
    Lazda turi du galus…

  • 2022-04-27 at 19:52
    Permalink

    Kinivarpai: cenzūra? Nustokit nervintis, jei plaukai šiaušiasi – tai nervuotis. Malinauskas – joks etalonas. Visokios nuomonių, pasidalijimų platformos turėtų suvokti, kad jos daro įtaką visuomenės nuomonei, taigi kaip ir visos visuomenės informavimo priemonės turėtų paisyti įstatymų. Ko čia verkauti? Ar Malinauskas jau areštuotas? Betgi kiaušinis pabrango 2 centais? Kur žiūri valdžia?…

  • 2022-04-27 at 19:38
    Permalink

    Ačiū, Virginijau, už gražius žodžius. Jūs labai malonus ir konstruktyvus pašnekovas

    Iš paskutinių naujienų: S.Malinauskas uždaro savo youtube kanalą, nes valdžia uždėjo cenzūrą. Va taip vat pas mus su žodžio laisve

  • 2022-04-27 at 19:05
    Permalink

    Kinivarpai: taigi ir išlindo yla iš maišo. Kur auditoriai, kontrolieriai – tegu formuluoja valdantieji jiems tikslus. Taigi taip ir elgiasi Širvintose valdovė, kaip batiuška. Taip įsivaizduojama alternatyva neturi jokios ateities. Reikėtų keisti mąstymą.

  • 2022-04-27 at 13:23
    Permalink

    Virginijau, po galais, kokia partija šiuo metu sėdi valdžioje? Ką ji negali pajudinti auditorius, valstybės kontrolę, kad profilaktiškai peržiūrėtų kaip savivaldybei sekasi tvarkytis su finansais?
    Abejotinų klausimų ne vienas ir dėl daug didesnių sumų nei minėta

  • 2022-04-27 at 12:33
    Permalink

    Ačiū Šarūnui Černiauskui, kad nors mažą dalelytę tiesos sužinome apie Širvintų šventuosius.
    Širvintų ponia Pinskuvieniene netikiu.
    Būtų gerai, kad į šviesą būtų ištempta 2021 m. 120000 Eur lėšų panaudojimą (nenumatytiems tikslams, Širvintų sporto centro statyba). Pensininko per metus pensija sudaro apie 5000 Eur (darbo stažas 45 metai). Kodėl rajono valdžia (ponia) nieko nedaro, kad skurdą sumažintų.
    Kad pinigai būtų panaudoti miesto centrui jos “komanda” (vienvaldystė) ir nesipriešins. O opozicijos siūlymai buvo, kad pinigų būtų skirti ir seniūnijoms (negavo).

  • 2022-04-26 at 21:59
    Permalink

    Vienas klasikas mėgdavo klausti: ar yra norinčių girdėti?
    Tikrai, ar yra? Visgi jei yra, tai galima viskam rasti sprendimus.
    Pradėkime nuo pradžių. Jei norime padaryti kažką geriau negu dabar, tai visų pirma turime išsiaiškinti kokios šiuo metu aktualiausios širvintiškiams problemos. Tas buvo jau senai padaryta – prieš 3 mėnesius – širvintiškių apklausoje. Deja, kaip matyti, niekas iš esamų opozicijos tarybos narių to neužfiksavo…

  • 2022-04-26 at 21:48
    Permalink

    Pasiūlyti ką daryti, piešinius dar gražesnius nupiešti, negu ponia buvo užsakius (už užsakymų įvykdymą apmoka kas?).
    Širvintų turgaus, pastato prie karių kapinių, pėsčiųjų takas prie Plento gatvės ir pan. piešiniai buvo gražūs. Kur įvykdyti pažadai? Darbai vykdomi ne pagal piešinius, o pagal tai, kiek bus pinigų. Kol nežinai, kiek jų turėsi, kam taip plačiai, skystai planuoti.
    Pagrindas, į ką bus kreipiamas dėmesys: į viso rajono žmonių gyvenimą ar dalies miesto tvarkymą. Seniūnijos pinigų negauna, o mieste pasirinktoje vienoje teritorijoje šiais metais gražiname toliau sodinami medeliai. Kodėl ne visame mieste, visame rajone nieko netvarkoma? Kur apšvietimai žadėti? Jeigu nėra pinigų, kaip ponia aiškina, tai niekam jų neturėtų būti.

  • 2022-04-26 at 21:31
    Permalink

    Kinivarpai: sveikinu atvirą “įvalgų” savikritiškumą – visgi reikia kartą išdrįsti tokiam prisipažinimui. Ramaus filosofiško miegučio.

  • 2022-04-26 at 21:24
    Permalink

    Akivaizdu? Nejaugi? Ale, tu matai, koks įvalgus…

    Yra 3 būdai pakeisti valdžią:
    1) Pasiūlyti padaryti kažką žymiai geriau negu daroma dabar
    2) Iškelti bylą už rimtus įstatymų pažeidimus
    3) Sukompromituoti oponentus per visokius asmeniškumus

    Kadangi pirmam būdui, matosi, vaizduotės neužtenka, antram – nerandate už ko užsikabinti, tai linkstate į paprasčiausią variantą – sudirbinėjimą (šūdasvydį).
    Prieš pusmetį purvais apipylėte administracijos direktorę. Panašu, kad sąmokslo teorija nepasitvirtino. Bet, aišku, niekas nemato reikalo atsiprašyti…

  • 2022-04-26 at 20:12
    Permalink

    Kinivarpai: akivaizdu, kad esate jono milijono-generolo gerbėjas. Tamstelės žodžiai apie “š..į”yra Tamstelės požiūris ir vertybės. Čia nepadeda ir citatos- jų griebiamasi pristigus argumentų. O ir tas pats, kaip ir “šeimos” galvos diskusija apie savo nuopelnus Širvintoms susidirbusios, rimtų medijų ignoruojamos veikėjos jutubinėje laidelėje: įsivaizduokit, ji – Širvintų ponia- pakeliagubino nekilnojamojo turto kainą kiekvienam širvintiškiui, kai ėmėsi nuo 2015 tvarkytis krašte, visi turi jai dėkoti. Tiesiog nusišnekėjimas, širvintiškių mulkinimas. O,tiesa, klausimas kitoks: ar tebestovi paminklėliai Širvintose “didvyriams išvaduotojams”? Kokia valdovės pozicija? Tokia, kad nerado galimybių padėti niokojamiems ukrainiečiams?

  • 2022-04-24 at 20:12
    Permalink

    Prognozei: Tai kreipkitės, ir ištirs. Aišku, ne už ačiū.
    Vakar Sienos žurnalistai neįtikėtinai atvirai pasisakė apie savo darbą:
    […] mes temų nesirenkame patys, dažnai temos mus susiranda […]
    O kas ir kokiu būdu susiranda buvo kitame atvirame interviu praeitų metų pavasarį

    Šūdasvydis yra įdomus ir labai prasmingas žaidimas. Tik gaila, kad tai niekaip neišsprendžia šiai dienai aktualių bendruomenei problemų. Kiek teko bendrauti su širvintiškiais, esminis klausimas yra ne tai ar asmuo yra be nuodemių (be tyrimų aišku, kad tokių nėra), o ką konkrečiai galite pasiūlyti geriau vietoje to?

    Karlas Jungas šia tema yra pasakęs: Thinking is difficult. That is why most people judge

  • 2022-04-24 at 14:31
    Permalink

    Prognozei: Tai kreipkitės, ir ištirs. Aišku, ne už ačiū.
    Vakar Sienos žurnalistai neįtikėtinai atvirai pasisakė apie savo darbą:
    […] mes temų nesirenkame patys, dažnai temos mus susiranda […]:
    https://www.youtube.com/watch?v=a0SvFTPJ24c
    O kas ir kokiu būdu susiranda buvo kalbama kitame atvirame interviu praeitų metų pavasarį

    Šūdasvydis yra įdomus ir labai prasmingas žaidimas. Tik gaila, kad tai niekaip neišsprendžia šiai dienai aktualių bendruomenei problemų. Kiek teko bendrauti su širvintiškiais, esminis klausimas yra ne tai ar asmuo yra be nuodemių (be tyrimų aišku, kad tokių nėra), o ką konkrečiai galite pasiūlyti geriau vietoje to?

    Karlas Jungas šia tema yra pasakęs: Thinking is difficult. That is why most people judge

  • 2022-04-23 at 20:12
    Permalink

    Prognozei ir Ryšiams: Jūsų pastebėjimai labai taiklūs. Abejonių kelia ne vairininkės, bet ir irkluotojo išsilavinimai- legendos pasakojamos, kaip anais laikais sportininkai “gaudavo diplomus”. O jau ponios vidurinės baigimas yra aptartas, tik to meto mokytojai, auklėtojai ir direktorės, dabar jau rajono garbės pilietės per ponios malonę, praradusios atmintį. O gal labiau garbę. O apie galimus mafijinius ryšius su verslu nėra ką ir bekalbėti. Gaila, kad širvintiškių dauguma vis dar servilistiškai ir putiniškai tiki gražbyliaujančia ir meluojančia valdžiuke.

  • 2022-04-23 at 17:06
    Permalink

    Gal dar Siena ištirs ir mūsų ponios vidurinės baigimo istoriją?

  • 2022-04-23 at 12:57
    Permalink

    Įdomu ar Jono Pinskaus įmonės neturėjo ryšio su Širvintų sporto centro pirmuoju rangovu, kuris bankrutavo. Dėl statybos rangos sutarties nutraukimo Pinskuvienė neturėjo jokių pretenzijų. Keista. Panašu lyg tai būtų ir susitarimas.

  • 2022-04-22 at 19:24
    Permalink

    Ačiū kaimiečiui už protingą mąstymą, supratimą apie Širvintų rajono valdymą.
    Visa Lietuva gražėja. Gaunamas lėšas reikia tik ekonomiškai, ūkiškai panaudoti, o ne prabangą kurti, Pinskų šeimynos reklamai, fotosesijoms švaistyti.
    Pinskuvienė atėjus į rajoną rėkia, kad darbuotojai (biudžeto įstaigose) dirba šeimyninės rangos principu. Kas jos darbo metais įvyko, jos komanda ir yra šeimyninė ranga. Šiuo metu Živilė negirdi rajono žmonių problemų, jinai neaišku kur dirba ir ką daro. Matomai savo šeimos įmonių problemas sprendžia. Socialiniuose tinkluose jau jinai yra “PREZIDENTĖ” .
    JInai galvoja, kad blizgučiais, nuotraukomis užtušuos visų žmonių mąstymą. kad ją visi bijos ir jai bus nuolankūs. Labai abejoju. Protingų, išsilavinusių, gabių, talentingų žmonių rajone tikrai daug yra. Bet jie kažkodėl nustumti nuo bendrų rajono darbų.

  • 2022-04-22 at 09:24
    Permalink

    Virginijau, toks įspūdis, kad nesuprantate kokias pareigas jau užimate ir į kokias taikote. Visai pamiršote, kad atstovaujate PARTIJĄ Širvintų regione. Todėl nenurodinėkite rinkėjams ką ir kaip jie turėtų kalbėti apie partijų bei politikų reikalus.
    Norėsiu reikšiu nuomonę, norėsiu ne. Apie bet ką, apie bet kurį politiką, partiją be išimties. Naujos neliečiamųjų kastos nebus. Retai beparašau komentarus, tai jau nesiskųskite.

    Man labai patiko šioje svetainėje parašytas palinkėjimas: Kitiems linkiu to paties, ko kiti man, tik kelis kartus daugiau.
    Tuo ir baikime

  • 2022-04-21 at 23:06
    Permalink

    Dainiau. Išeik į gatvę pasiklabėk su žmonėmis, net tik su kompiuteriu. Man jau atsibodo atsakinėti žmonėms, kas tas Dainius, ir ko jis iš manęs nori. Aš nežinau. Mes nesam pažįstami ir niekada nebūsim. Užblokavau Facebooke. Būtų galimybė, užblokuočiau ir čia. Aš jau metai laiko turiu supratimą, kokį rinkiminį žaidimą žaidi. Jau prašiau, nesupranti, tai dar kartą pakartosiu.
    Neminėk mano vardo, nenurodinėk ką turiu galvoti, rašyti, elgtis, kalbėti. Kokią programą ir kada turiu pateikti. Nesiek manęs su opozicija ir jos grupe.
    Eikim skirtingais keliais. Aš labai laimingas žmogus, man nieko netrūksta.

  • 2022-04-21 at 23:04
    Permalink

    Lazda turi du galus…buvau pradėjusi galvoti, kad mūsų poniai tai negalioja

  • 2022-04-21 at 21:32
    Permalink

    Virginijau. rašau kažką – blogai, nerašau nieko – vis tiek blogai, vis ieškote sliekų ant asfalto.

    Praeitą kartą akcentavau, kad darbo turėtų imtis institucijos. Kam reikia, tie kreipėsi, institucijos susidomėjo, vadinasi, ne taip kvailai rašiau. Tai ko Jūs visą laiką kažkuo nepatenkintas?

    Nenorėčiau tokio mero, kuris savo rinkėjus tujintų ir kitų nuomones viešai niekintų.

  • 2022-04-21 at 20:45
    Permalink

    Reikia kuo greičiau pokalbį nukreipti į šoną, apie E. Masiulį ir V. Matijošaitį.

  • 2022-04-21 at 20:44
    Permalink

    Pagaliau. Jonas milijonas, Jonas generolas- šmugelninkas, vairuojamas įnoringos moteriškės. Gaila širvintiškių, patikėjusių šiais aferistais. Kare – patrankų mėsa, rinkimuose- naivuoliai. Gal jau artėja prabudimas? Yra veiklių širvintiškių, nereikia importo iš Žirgo gatvės Vilniuje. Tai, kas daroma Širvintose, tas pats vyksta visoje Lietuvoje. Jokio stebuklo šeimynėlė nesukūrė, nebent sau. Atsibuskime. Drąsos visiems, nesusigūžkit prieš šeimynėlės savanaudišką tuštybę- kolchozų laikai pasibaigė seniausiai.

Comments are closed.