Ukrainietė Kristina: noriu dirbti ir pati uždirbti savo vaikams

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

  Prieš mane smulkutė ir kukli jauna moteris. Ant rankų itin energinga ir linksma šešių mėnesių mažylė.

  Karo baisumai lėmė, kad 28 metų Kristina su trim savo vaikučiais ir jos mama su dviem paaugliais sūnumis turėjo bėgti iš namų. Moterų vyrai liko kovoti. Moterys labai džiaugiasi, kad jos yra kartu ir gali viena kitai pagelbėti.

  Kristina džiaugiasi: jie saugūs Avižonių kaimo bendruomenės namuose. Jais rūpinamasi itin rūpestingai. Moteris negaili gražių žodžių bendruomenės pirmininkui Vidmantui Mateikai ir jo žmonai, daug padedančiai Meilutei Saidienei ir jos vyrui.

  Kristinos mama jau dirba. Mokinukai berniukai važinėja į mokyklas Širvintose. Pirmąjį dienos pusdienį laikinuose namuose lieka tik Kristina ir dvi jos dukros, kurių vienai šeši mėnesiai, kitai šešeri metukai. Šešiametė man pasiguodžia, kad neturi nė vienos suknytės, nors labai jas mėgsta. Ir dar jai liūdna, kad neturi draugų.

  Bendraudama su Kristina pastebėjau, kad vaikai labai draugiški – lyg vienas kumštis. Kad Kristina galėtų ramiai bendrauti, jie pasirūpino mažyle, kuri ėjo iš rankų į rankas.

  Kristina dėkoja už kiekvieną smulkmeną. Paklausta, kokios pagalbos jai reikėtų, net nesusimąstydama pasako: man reikia klienčių, kad galėčiau pati užsidirbti savo vaikams. Reikia drabužėlių mažiausiai, berniukams kojinių, baigiam higienos ir skalbimo priemones. Bet viską nusipirksime, tik leiskite užsidirbti.

 Kristina atvyko iš Nikolajevsko apskrities Kobzarčų miestelio (Николаевской области, с. Кобзарцы). Ten ji septynerius metus puošė moteris – atliko blakstienų priauginimą. Tad mielai tuo užsiimtų ir čia. Gavusi paramą karo pabėgėliams Kristina nusipirko priemonių, kad galėtų dirbti. Visi mokslų sertifikatai liko apšaudomuose namuose. Darbui net mažylė netrukdytų. Dieną ja pasirūpintų berniukai, o vakarais ir svaitgaliais moters mama.

  Tad visos, kas norėtų pasipuošti, skambinkite jai telefonu 8-648 56670. Jūs ne tik pasipuošite, bet ir labai padėsite moteriai išlaikyti savo tris vaikučius.

  O Kristina viso pokalbio metu vis žvilgčiojo į telefoną. Nuo savaitės pradžios neturi jokių žinių nuo vyro, tik žino, ten, kur jis yra, vyko bombordavimai. Labai neramu. Bet moteris tiki, kad labai labai greitai karas baigsis ir šeima susitiks savo namuose. To jiems ir palinkėkime.

   Nuotraukose Kristinos darbai:

One thought on “Ukrainietė Kristina: noriu dirbti ir pati uždirbti savo vaikams

  • 2022-04-28 at 20:08
    Permalink

    Dariausi pas Kristiną blakstienas šiandien. Labai kruopščiai dirba. Gražiai padarė.

Comments are closed.