Širvintų rajono švietimo įstaigos jau pasiruošusios naujiems mokslo metams

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

    Kaip ir kasmet, artėjant naujiems mokslo metams, kalbiname Širvintų rajono švietimo įstaigų vadovus ir domimės, kas naujo bus mokyklose, darželiuose, su kokiomis nuotaikomis pasitinkami nauji mokslo metai. Tad visoms švietimo įstaigoms išsiuntėme klausimus:

1. Kokiomis nuotaikomis pasitinkate naujus mokslo metus? Ar Jūsų vadovaujama švietimo įstaiga jiems jau pasirengusi? Kokie parengiamieji darbai dar liko?
 2. Kas naujo bus Jūsų vadovaujamose įstaigose naujais mokslo metais? (Gal nauji pedagogai (pristatykite juos), gal nauji projektai, o gal nauji sumanymai, remontai ar autobusiukai)
3. Kiek šiemet planuojate sulaukti mokinių (darželiai- auklėtinių). Gal galėtumėte skaičius palyginti su ankstesniai keliais metais? Kodėl jie skiriasi į vieną ar kitą pusę?
4. Greičiausiai turite ir rūpestėlių ar nebaigtų darbų? Pasidalinkite jais (gal kokių mokytojų trūksta? gal klasėse mokinukų, gal priemonių)?
5. Ko palinkėtumėte mokiniams, tėvams ir pedagogų kolektyvui?
P.S. Jei matytumėte, kad norite kažkuo papildyti, mielai pildykite.
Atsakymus pateikiame tokia tvarka, kokia juos gavome.
GELVONŲ GIMNAZIJOS DIREKTORĖ SONDRA BARTULIENĖ
  1.   Su nekantrumu laukiame naujų mokslo metų. Švietimo įstaiga pasirengusi ugdyti, dirbti ir džiaugtis naujomis sėkmėmis. Išdažytos klasės, koridoriai, sutvarkyta mokyklos aplinka, o bendrabučio gyventojus pasitiks naujai atliktas remontas.  Šiemet mokykloje pradės darbą du nauji komandos nariai – matematikos ir tikybos mokytojas. Planuojame kurti naują edukacinę erdvę mokiniams ir mokyklos svečiams „Naktinė observatorija“. Pagal projektą įsigijome sėdmaišius. Taip pat papildysime edukacinių pamokų sąrašą „ Gyvūnų pėdsakais“. Kviečiame visus. Su mokytojų komanda yra sukurtas  Lietuvos švietimo įstaigoms projektas „Gebėjimas kurti – tai didžiausia dovana“. Tęsime LRŽŪM projektą „ Šviečiamoji gyvulininkystės programa“. Anglų kalbos mokytoja dalyvavo švietimo įstaigų seminare Madride (Ispanija). Mokiniams pateiks daug naujovių ir idėjų. Tikimės kūrybingo ir įdomaus darbo.
  1.  Mokinių skaičius šį rugsėjį pakito nežymiai.
  1. Pasiruošiamieji darbai pabaigti, tad laukiame mokinių, tėvelių, mokytojų.
  1. Lai šie mokslo metai būna išbandymų , susitelkimo, naujų inovacijų ir kūrybos metai.
VšĮ „Kuriu laimę“ direktorė BIRUTĖ PEKARSKIENĖ (DARŽELIS PIPIRAS)
1.Privatus Lopšelis – darželis „Pipiras“ Širvintose tik pradeda savo veiklą, tad yra ir nerimo, ir jaudulio, baimės, džiaugsmo – visko, nes tai pirmas mokslo metų sezonas, veiklos startas šiai ikimokyklinio ugdymo įstaigai. Dėl pasirengimo…Manau, kad darbai neišsenka ištisus metus, nes ugdymas – procesas, kurį reikia nuolat tobulinti. Tai ir erdvių, ugdymo priemonių atnaujinimas, žinių bagažo papildymas. Ugdymas- nuolatinis judėjimas, tačiau kai esi ten, kur turi būti ir darai tai, ką turi daryti – esi pasirengęs. Mes esame pasirengę pasiūlyti tėvams ir vaikams kokybišką ugdymą, taikant įvairias metodikas, atsižvelgiant į vaiko poreikius ir galimybes bei amžių.
 2. Manau naujo vien tai, kad tai nauja ikimokyklinio ugdymo įstaiga, kuriai įkurti reikėjo be galo daug ryžto ir užsispyrimo bei artimųjų pagalbos, paramos. Kol kas direktorė ir ikimokyklinio ugdymo pedagogė būsiu aš, Birutė Pekarskienė, ugdymo mokslų magistro laipsnį turinti profesionali ankstyvojo ugdymo specialistė, metodininkė, edukatorė, edukologė, su pedagogika „draugaujanti“ jau virš 10 metų.
3.Lopšelio – darželio planuose – tik 2 nedidelės vaikučių grupės, susumavus galimų vaikučių skaičių – iki 25.
4.Žinoma, norėtųsi, kad grupės užsipildytų maksimaliu vaikučių skaičiumi, tačiau metas nėra palankus privačiam sektoriui dėl finansinių galimybių.
5. Tėveliams ir pedagogams – ramybės, pasitikėjimo, kantrybės ugdant/auginant vaikus, o vaikams saugumo (visomis prasmėmis) jausmo bei gerų emocijų lankant šį darželį.

ŠIRVINTŲ “ATŽALYNO” PROGIMNAZIJOS DIREKTORĖ JŪRATĖ STANKEVIČIENĖ

1.Visi gyvename puikiomis laukimo nuotaikomis. Šiemet pasiruošimas naujiems 2022-2023 m. m. progimnazijoje vyko ypač atsakingai. Daug dėmesio skirta švietimo naujovėms, džiaugiamės, kad nebus nuotolinio mokymo, sukomplektuota dar viena šešta klasė. Vyko ir įprastiniai darbai: patvirtintas ugdymo planas, paruošti mokomųjų dalykų planai, suplanuotos neformalaus švietimo  veiklos. Esame visiškai pasirengę.

2.Šiais mokslo metais mokinius pasitiks nauji chemijos, fizikos, biologijos dalykų mokytojai. Naujus mokslo metus pradėsime gražesnėje aplinkoje: išdažyti keli III aukšto kabinetai, laiptinė. Jaukesnis tapo ir naujai sutvarkytas mokyklos kiemas: pagražinti visi želdiniai, perdažyti mažosios architektūros statiniai, sutvarkyti gėlynai, išpjauti mokinių saugumui pavojų kėlę krūmai, apipjaustytos šakos. Prie aplinkos tvarkymo darbų prisidėjo didžiulė grupė mokyklos darbuotojų. Esame atviri įvairiapusei veiklai.

3.  Rugsėjo 1-ąją į klases įžengs daugiau nei 334 mokiniai, juos ugdys 33 pedagogai bei pagalbos mokiniui specialistai. Zibalų skyriuje veiks priešmokyklinio- ikimokyklinio ugdymo grupė.

4.  Visais būdais siekiame, kad mokytis progimnazijoje vaikams būtų saugu, įdomu ir patrauklu.

5. Visiems linkiu veržlumo, pagarbaus ir šilto bendravimo. Tegul šiais mokslo metais visus jungia darnus darbas, bendri siekiai ir atradimai, o mokslo metus pradėkime kūrybiškai ir bendruomeniškai – žygiuosime bendroje eisenoje, šypsenomis ir kardelių žiedais papuošime Širvintų miestą.

MUSNINKŲ ALFONSO PETRULIO GIMNAZIJOS DIREKTORĖ PALMIRA KVIETKAUSKIENĖ

1.Naujuosius mokslo metus pasitinkame džiugiomis nuotaikomis. Džiaugiamės didėjančiu mokinių skaičiumi, gausiomis klasėmis, ateinančiu rugsėjo šurmuliu, būsimu susitikimu su ugdytiniais. Gimnazija pasirengusi darbui.

2.Šiemet, po daugelio metų, turėsime po dvi pirmokų bei dvi ketvirtokų klases.  Į gimnazijos mokytojų kolektyvą įsilies jauna pradinių klasių mokytoja, buvusi mūsų gimnazijos mokinė.  Įgyvendindami ,,Kokybės krepšelio“ projektą, baigiamos atnaujinti bibliotekos patalpos, įrengta  visos dienos erdvė, kurioje vyks pamokos, o po pamokų mokiniai rinksis į klubą ,,Po pamokų“. Įrengtas sensorinis kambarys, atnaujintos kitos gimnazijos erdvės.

3.  Planuojame sulaukti 21 naujo mokinio. Iš viso gimnazijoje mokysis (1-4 kl., 5-8 klasių, I-IV gimnazijos klasių)  301 moksleivis. Palyginus su pernai metais, padidėjo 33 mokiniais. Keturiuose (Musninkų, Kernavės, Bartkuškio, Čiobiškio) ikimokyklinio ugdymo skyriuose ugdysis 24 priešmokyklinukai ir 92 ikimokyklinukai. Iš viso su skyriais – 417 ugdytinių.

4. Naujų mokslo metų proga visai gimnazijos bendruomenei norėčiau palinkėti prisijaukinti nežinomus pasaulius, lengvų baltų dienų, šviesių svajonių išsipildymo, žinių troškulio, darbingos nuotaikos.

ŠIRVINTŲ PRADINĖS MOKYKLOS L.E.P. DIREKTORĖ AISTĖ PALINAUSKIENĖ

1. Naujus mokslo metus pasitinkame puikiai nusiteikę. Džiaugiamės, kad vasaros metu įgyvendinome visus užsibrėžtus darbus. Žinoma, kad patvirtinome ugdymo planą bei suplanavome užklasinę veiklą.

2. Šiemet sukomplektuotos net 5 pirmosios klasės ir dėl padidėjusio trečiokų skaičiaus buvo sukomplektuota dar viena trečia klasė, kurios mokytoja tapo Vitalija Šapurienė.

3. Rugsėjo 1-ąją į klases įžengs daugiau nei 400 mokinių bei priešmokyklinukų. Mokinių skaičius ženkliai padidėjo ir esame didžiausia mokykla rajone. Džiaugiuosi stipria komanda, kuri dirbs su tokiu gausiu mokinių būriu.

4.Net neabejojame, kad visi suplanuoti darbai bus atlikti bendru komandiniu darbu.

5. Linkiu, kad visi Jūsų žingsniai būtų tvirti, o veiksmai – apgalvoti. Tikiu, kad bendromis jėgomis bus pasiekta puikių rezultatų tiek ugdymo procese, tiek ir tarpusavio santykiuose. Būkite veržlūs, entuziastingi ir pasidabinę puikia nuotaika.

ŠIRVINTŲ MENO MOKYKLOS DIREKTORĖ DAIVA VINCIŪNIENĖ

Širvintų meno mokykla naujiems mokslo metams pasirengusi ir laukia mokinių. Šiais metais, kaip ir kasmet, sulauksime nemažo būrio mokinių: Dailės skyriuje mokysis 125 vaikai, Muzikos skyriuje – 146 mokiniai. Planuojama, kad 12 NVŠ programų (būrelių) lankys apie 200 vaikų.

2022 m. birželį Meno mokyklą baigė 21 absolventas: Dailės skyrių – 10, Muzikos skyrių – 11. Linkime mūsų mokyklos absolventams sėkmės, o rugsėjo 1 dieną Meno mokykloje pradės mokytis 25 pirmokai. Dailės skyriaus pirmoje klasėje mokysis 12 mokinių, Muzikos skyriuje – 13 pirmokų. Vaikai mokysis smuiko, fortepijono, kanklių, gitaros, violončelės specialybių.

Ankstyvojo dailės, muzikos ir priešmokyklinio dailės ugdymo grupes lankys 33 vaikai.

Vasarą Meno mokykloje sėkmingai įgyvendinome projektus „Sveika, vasara“ ir „Kūrybiškumo džiaugsmas“. Vaikai kartu su mokytojais įdomiai, smagiai, kūrybiškai stovyklavo: keliavo, muzikavo, piešė, žaidė judrius žaidimus ir kt.

Rugpjūčio pabaigoje Širvintų meno mokyklos komanda už tarptautinio projekto „NATURE AND MUSIC“ ( „Gamta ir muzika“) vykdymą apdovanota eTwinning kokybės ženkleliu.

Nuoširdžiai sveikinu visus su Rugsėjo 1-ąja. Linkiu mūsų mokyklos mokiniams sėkmės ir kantrybės, kūrybinio džiaugsmo ir atkaklumo gilinantis į muzikos ar dailės pasaulį. Tegul šie mokslo metai visiems būna kūrybingi, sėkmingi, kupini naujų įdomių sumanymų, atradimų džiaugsmo!

SĖKMINGŲ MOKSLO METŲ, ŽINGEIDŽIŲ MOKINUKŲ IR AUKLĖTINIŲ, KANTRYBĖS IR VISOKERIOPOS SĖKMĖS.

O netasakiusių įstaigų atsakymų vis dar tebelaukiame.