Ar reikėtų padelio teniso aikštelės Širvintose?

   Padelio tenisas, tai viena iš sparčiausiai augančių sporto šakų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Ispanijoje, Argentinoje ir Švedijoje, skaičiuojama, kad padelio teniso žaidėjų yra daugiau nei įprasto teniso. Šią sporto šaką pamatysime ir Olimpinėse žaidynėse ne vėliau nei 2032 metais.

   Padelio teniso išradėju laikomas Enrique Corcuera. 1969 m. Enrique Corcuera nusprendė savo skvošo kortą namuose Akapulke (Meksika) suderinti su teniso elementais, sukurdamas tai, ką jis pavadino Paddle Corcuera. Jis užtvėrė savo aikštelę sienomis ir metaline tvora, kurios aukštis siekė keturis metrus, kad kamuolys nenulėktų į kaimyno žemę. Enrique‘s bičiulis ispanas Alfonso de Hohenlohe 1974 metais išbandė šį naują išradimą Enrique namuose ir akimirksniu pasijuto jį įsimylėjęs. Iškart po to jis nusprendė sukurti du pirmuosius padelio kortus legendiniame teniso klube Marbeloje (Costa del Sol, Ispanija), tai buvo 1974 m. Alfonso įtraukė į žaidimą keletą originalių modifikacijų, kad jis taptų konkurencingesnis. Netrukus Costa del Sol buvo organizuojami turnyrai, vis daugiau klubų pasistatė savo kortus. 2005 m. buvo įsteigtas pirmasis profesionalus pasaulinis turnyras Padel Pro Tour. 2013 m. turas buvo pervadintas į World Padel Tour – renginį kuris vyksta visame pasaulyje.

   Padelio tenisas žaidžiamas tik poromis – du prieš du, tad jam reikia keturių žmonių. Pirmąsyk atėjusiesiems pabandyti nereikia jokios ypatingos įrangos, tereikia avėti patogiais teniso ar kitokiais sportiniais bateliais neslystančiu padu ir dėvėti judesių nevaržančia apranga. Raketes ir kamuoliukus paskolina/išnuomoja treneris.

   Padelio teniso taisyklės yra panašios į tradicinį tenisą. Žaidėjo tikslas atmušti kamuoliuką į kitos aikštelės pusės grindis, bet jei kamuoliukas atsimuša į tinklą arba atsimušą į vieną iš sienų, žaidėjas praranda tašką. Tačiau, padelio tenisas taip pat turi savo specifinių taisyklių, pavyzdžiui, žaidėjas gali kamuoliuką atmušti nuo sienų ar per stiklą į kitą aikštelės pusę. Tai žaidimui prideda dinamikos ir įprastai padelio teniso taškai yra ilgesni nei įprasto teniso.

   Viena iš priežasčių, kodėl padelio tenisas taip sparčiai populiarėja, yra tai, kad jis yra lengvai įsisavinamas, net ir naujokams, ir yra puiki alternatyva tradiciniam tenisui. Be to, lengviau žaisti ir fiziškai, nėra fizinio kontakto, mažesnė traumų tikimybė. Būtent tai padaro jį populiaresniu tarp žmonių, kurie nori aktyviai praleisti laiką, pabendrauti, bet nenori fiziškai išsekinti savo kūno.

  Širvintų „Atžalyno“ mokykla daugeliui širvintiškių užaugino aistrą sportui. Stipri stalo teniso bendruomenė įdiegė rakečių sporto pagrindus. Padelio teniso aikštynas Širvintose yra puiki investicija į visos bendruomenės fizinę ir emocinę sveikatą. O kol Širvintose padelio aikštelės dar neturime, galite išbandyti šį žaidimą Molėtų sporto centre, Vilniuje, Kaune ar kituose miestuose.

Vykintas Lučiūnas

Politinė reklama, bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos pagal sutartį ŠS 23-03. Užsakymas ŠS 23-14-49KŽ