LSDP rūpinasi savo bičiulių tobulėjimu

/ SAULIUS VOVERIS, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys nuo LSDP /

   Tik pasibaigus savivaldos rinkimams, sulaukiau skambučio: „Sauliau, tu vyksti į Europarlamentą. Ir nesiginčyk, tau dabar labiausiai to reikia“. Nejaugi ginčysiuosi su žavia bičiule? Reikia tai reikia…

   Taip Europarlamento nario Juozo Oleko kvietimu, kartu su gausiu bičiulių būriu išvykau į svečius. Be pagrindinio tikslo pasisekė aplankyti Berlyną, Antverpeną, Magdeburgą, bet apie juos neverta rašyti, nes tai būtų tiesiog turistinė kelionė.

   Ši išvyka buvo labai naudinga ne tik dėl galimybės pasisemti naujų žinių, bet ir gausi susitikimų bei pažinčių su įdomiais ir įvairiais žmonėmis.

   Atvykus į Briuselį, pačioje Europos demokratijos šventovėje pasitiko nuoširdus ir beveik visada besišypsantis Lietuvos socialdemokratų atstovas Europoje. Pamatėme patį Europarlamentą, jo posėdžių salę ir dar daug ko. Pavyko padiskutuoti aktualiais klausimais, suprasti kaip veikia ši įspūdinga didelė mašina.

   Buvo ir neoficialus specialus susitikimas. Buvo diskusijų, pasidalinimų faktais, apsikeitimų nuomonėmis ir kai kurių pažadų, kurie paskatins toliau daug dirbti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

 Visos išvykos metu gausiame bičiulių rate niekada nekilo jokių abejonių, kad mes, socialdemokratai, esame pasiryžę ir toliau dėti visas pastangas, kad Lietuvoje (ir ne tik) klestėtų demokratija, socialinė lygybė, pagarba žmogui ir žmogiškosioms vertybėms.

  Didžiausią įspūdį paliko tai, kad bičiuliai visada pasiryžę padėti, patarti, pasidalinti patirtimi, mintimis, projektais ir idėjomis. Nesvarbu, ar tu vieno didesnių miestų meras, ar kokios nors seniūnijos seniūnas. Nesvarbu, ar tu dirbi Seime, ministerijoje ar dar kur nors. Tiesiog pasikalbi, pajuokauji, pasiginčiji, pasidalini patirtimi, problemomis, rūpesčiais ir aktualijomis apie procesus įvairiuose rajonuose. Apie bet ką. Kaip žmogus su žmogumi, kaip bičiulis su bičiuliu. O atmintyje išlieka šiltas pagarbos, supratimo jausmas ir žinojimas, kad siekiame vieno tikslo: dirbti žmonėms, nesvarbu kas jie būtų.

   Štai tokie tie Lietuvos socialdemokratai: žmonės, bičiuliai, bendraminčiai.

PS. Nori būti vienas iš mūsų? Prisijunk! Daugiau informacijos: https://sirvintos.lsdp.lt/tapk-partijos-nariu/