Kvepalai: kaip nepasiklysti jų painiame jų pasaulyje

   Pasaulio grožį žmogaus prigimtis bando sugauti ir prisijaukinti visomis įmanomomis jutimo priemonėmis: tiek akimis, tiek ausimis, tiek uosle. Bene paslaptingiausiu ir geidžiamiausiu pojūčiu vis dar lieka tai, ko negalime nei pamatyti, nei išgirsti. Tai – kvapai.  Gal todėl kvepalai žmogaus gyvenime turi tiek reikšmės ir magijos. Apie juos kalbėti ir rašyti galima be galo, be krašto. Pabandykime ir mes pasinerti į šį rojų.

Originalūs kvepalai – visada gera investicija

   Kaip dėvėdami ir derindami drabužius kuriame savo individualų aprangos stilių, taip rinkdamiesi vienus ar kitus kvepalus, formuojame savo  asmenybės charizmą. Todėl net akies krašteliu nepažvelkite į pigius ir nekokybiškus kvepalus. Argi jums reikalinga pigiais kvepalais besikvepinančio žmogaus reputacija? Kokybė, apie kurią gyvenimo sritį bekalbėtume, visuomet yra ir bus vienas svarbiausių faktorių, lemiančių gerą žmogaus vardą ir  savijautą. 

Raidžių reikšmė ant kvepalų buteliuko

   Kvapų pasaulyje ne vienerius metus dirbantys profesionalai sako, jog rinkdamiesi kvepalus turime atkreipti dėmesį ne tik į patikusį aromatą, bet ir gaminio stiprumą. Jis paprastai būna išreikštas tam tikromis raidėmis. Tą ypatingai svarbu žinoti, jeigu kvepalus perkate internetu. Taigi:

  • PP raidės nurodo kvapniųjų medžiagų  junginių procentą kvepaluose. Paprastai tai būna apie 15-40 proc. tokių medžiagų ir jų skleidžiamas aromatas išsilaiko iki 6 valandų.
  • EDP raidės sako, jog kvapniųjų medžiagų kvepaluose yra apie 10-20 proc. Tokios koncentracijos aromatas išlieka iki 3-5 valandų. 
  • EDT raidėmis pažymėti kvepalai priskiriami tualetinio vandens kategorijai. Šiais aromatais galėsite mėgautis 2-3 valandas. 
  • EDC raidės pažymi kvepalus, liaudyje vadinamus adekolonu. Jų aromatas jaučiamas iki 2 valandų. 

Taigi, rinkdamiesi kvepalus įvertinkite ne tik tai, kokio aromato norite, bet ir tai, kiek norėtumėte skleisti savo mylimų kvepalų šleifą. 

Ribos tarp vyrų ir moterų kvepalų

   Dar visai neseniai kvepalų skirstymas į vyriškus ir moteriškus buvo labai akivaizdus, netgi griežtas. Šiandien parfumerijos gaminių lentynose jau karaliauja unisex kvepalai. Unisex kvepalai tarsi naikina lyčių identitetą ir leidžia suvokti, jog svarbiau asmenybė ir individualumas. Parfumerijos gaminių gamintojai pasakoja, jog jų klientai vis dažniau nori išbandyti tokius kvepalus. Be to, tai virsta tarsi žaidimu: tas pats aromatas, prisilietęs prie skirtingos lyties žmogaus odos, gali atskleisti visiškai skirtingus aromatus.

Užsakymas ŠS Nr. 23-55