Vyko rajono Tarybos posėdis

NERINGA TUŠKEVIČIENĖ

Tarybos posėdyje dalyvavo visi Tarybos nariai – 21. Tarybai pateikta svarstyti 27 pagrindinės darbotvarkės klausimai ir vienas papildomas.

Po posėdžio atsakyta į gautus paklausimus. Ką Taryba svarstė ir ką nutarė, galma pažiūrėti savivaldybės vaizdo įraše

17 thoughts on “Vyko rajono Tarybos posėdis

  • 2023-07-08 at 17:10
    Permalink

    Citata: “Įdomu, kada širvintiškiams nusibos, būti maustomi?”

    Nenusibos. Nepatenkinti tuo, kaip (ne)vykdomas vėjo jėgainių projektas (teko gyvai nepasitenkinimą girdėti iš abiejų pusių). Ir ką?

  • 2023-07-08 at 13:41
    Permalink

    Jau Pinskai vaikšto prie prezidentūros. Jau kažkas bus išmąstyta savo naudai.
    Širvintų rajono žmonės laikykitės!!!!!!!
    Pinskai juk iš Vilniaus ir jie Širvintose negyvena, tai Širvintų žemelė bus panaudota milijonams praeiti. O Sparnai skraidys po rajoną.
    Ir bus taip darbai vykdomi, kaip kelio tiesimas prie Norfos, Alionyse kelio taisymas, Širvintų kaime neaišku ką daro, tik įranga išmėtyta.
    Parašų rinkimas matomai, taip praėjo, kaip šių metų rinkimai į merus “sklandžiai, pagal planą:.”
    Ar bus Širvintose žurnalistinis tyrimas dėl neteisingo lėšų panaudojimo?
    Ar nebus susijęs naujas projektas su vicemerės priėmimo į darbą?
    Įdomu, kada širvintiškiams nusibos, būti maustomi?

  • 2023-07-08 at 10:32
    Permalink

    fantastiski rasineliai verti auksciausio apdovanojimo…….

  • 2023-06-30 at 11:56
    Permalink

    o koks kaifas- taryba be opozicijos. komanda- jėga. savivalda lygu savivalei. ir nei vienas lapelis nenukris be didžiosios Marės žinios. kitiem nieko žinoti ir nebereikia, kai yra visažinybė, visagalybė, absoliuti gėrybė.
    p.s. vėjo malūnai bus. ir bus ten, kur reikia. MILIJARDAS Širvintų rajonui Pinskaus iškaulytas ir paruoštas ir padalintas ir pažadėtas ir įsisavintas. truputį oras virpinamas, bet viskas tik dėl akių.

  • 2023-06-30 at 10:28
    Permalink

    Rimantai, turėjau omenyje “Krašto žinių” komentarus. Dabar, kaip matome, žmonės sujudo.

    Virginija, nu, bet palaukit. Jus tai nustebino? Jūs tik dabar praregėjote? Visus paskutinius 8 metus viskas vyko kitaip? Kai visą šitą laiką merė tiesiogine to žodžio prasme tyčiojosi iš opozicijos tarybos narių, niekam nebuvo įdomu, niekas to “nepastebėjo”. Kai žmones pačius paliečia, tai tada “atsibunda”. Prieš 2 metus dėl mokyklų buvo lygiai toks pats nesiskaitymas. Žmonės paburbėjo ir nutilo. Nu va, ir prisitylėjo. Ką pasėjo, tą ir pjauna dabar.
    Išeitis yra ir labai paprasta – 884 susirinkti prie savivaldybės. Nerealu? Nu, tai, reiškia, ne taip viskas dar blogai. Kam tada skūstis?

  • 2023-06-30 at 09:07
    Permalink

    Esu vienas iš 884 žmonių pasirašiųsių raštą merei dėl atstumų didinimo iki vj. Jaučiuosi merės įžeista!
    Kodėl pristatant raštą nebuvo nė žodžio minima rašto esmė, o šnekama tik apie visai kito rašto vieną punktą???
    Arba tai yra aukščiausio lygio neprofesionalumas, arba tyčinis elgesys, turint kažkokių interesų.
    Bet jei yra slaptų interesų ir jei merė nejaučia moralinės pareigos atrašinėti į raštus ir pateikinėti prašomos informacijos, vadinasi tai turės padaryti STT.

  • 2023-06-30 at 01:10
    Permalink

    Mielas Dainiau,
    Tai kaip man ir kietiems reikejo cypteleti po tuo pateiktu vaizdo irasu?
    As jau cia nieko nebesuprantu.

  • 2023-06-29 at 21:16
    Permalink

    Mielas Rimantai,

    Taip, be abejo tą pastebėjau. Tik jie išjungti ne vien po šiuo įrašu, o po visais tarybos įrašais, kurie buvo ik šiol. Aišku, kad nenormalu. Tiesa, normalu šioje savivaldybėje.

    Asociacijai irgi linkėčiau daugiau atvirumo ir geranoriškumo, mažiau špagų laužymo. Turite suprasti, kad yra įvairių nuomonių, ir tai yra labai normalu. Nenorėkite, kad visi mąstytų vienodai.
    Po truputį tobulėjate ir tai teikia vilties. Pvz.: pagaliau pradėjote dėti pranešimus į “Krašto žinias”.

    Pirmadienį Anykščių r. bus ypatingai stiprus vėjas – net 30 km/h (8,3 m/s). Siūlau nepraleisti retos progos – asociacijos nariams nuvažiuoti ir nufilmuoti situaciją, pamatuoti iki kur sklinda garsas. Mano, supratimu, surinkti FAKTAI (ne bobučių pasakojimai) galėtų būti LABAI STIPRUS argumentas atstumų padidinimui, aišku, priklausomai nuo to, ką nustatysite. Ar važiuosiu pats? Turbūt, kad specialiai ne, nes, matau, kad publikai neįdomu, o dėl savęs nuvažiuosiu kada nors vykdamas pro šalį.

  • 2023-06-29 at 17:00
    Permalink

    Mielas Dainiau,

    Man tik smalsu, ar pastebejote, kad po pateiktu vaizdo irasu komentarai yra isjungti?

  • 2023-06-29 at 11:41
    Permalink

    Svarbiausia nenusišnekėti. Kai kurie, kaip tamsta, tokių nesąmonių prišnekate, kad ojojoi. Internete pilna asociacijos narių pasisakymų kompromituojančių visą asociacijos veiklą. Būtų visiška tragedija, bet viską gelbsti keli protingi asociacijos vyrukai, kurie visą tą Jūsų šlaką gražia forma atsijoja ir palieka tik solidų teisinį turinį.

  • 2023-06-29 at 11:13
    Permalink

    Dainius tai tikra samdyta boba. Turi užsakymą sukompromituoti protestuojančius. Jau nejuokinga, komentarus rašo, trina. Dainiau, merė ir vaikinai prašė perduoti, svarbiausia asociacija.

  • 2023-06-29 at 08:53
    Permalink

    Tai raštus rašo ir asociacija. Vieną po kito, vieną po kito. Tik kas iš to? Kolkas visiškai nieko. Sakyčiau, toks įspūdis, kad viskas darosi tik blogiau.

    “Širvintų kraštas”: “Balandžio 21 d. įvykusio darbinio pasitarimo su teisininkais metu merė Živilė Pinskuvienė pabrėžė, kad visada buvo ir bus gyventojų pusėje, todėl nepritaria jėgainių parkui Širvintų rajone. Tokio dydžio ir tokios apimties, kurią pristato UAB „Žalia žemė“”

    Dar gegužės 3 d. merė rašė:
    “Ar konservatorių Energetikos ministrui D. Kreiviui reikia dar daugiau įrodymų, kad teisės aktais nustatyti vėjo jėgainių atstumai nuo gyvenviečių yra per maži?
    Mes – už žaliąją energetiką, už energetinę nepriklausomybę, bet tik už tokią, kuri yra pamatuota, apgalvota ir nekenkianti žmonėms
    Panašu, kad Širvintų rajone laukia įtempta kova”

    O jau birželio 21 d. retorika visai kita:
    “JEI NEBUS ŽEMĖS NUOMOS SUTARČIŲ, NEBUS IR VIETOS VĖJO JĖGAINĖMS.
    Sprendimai – jūsų rankose”
    (paryškinimas buvo originaliame tekste, ne mano)

    Vakar dienos pasisakymas tik patvirtina, kad VYKSTA KEISTI DALYKAI

  • 2023-06-29 at 08:04
    Permalink

    Kuo toliau, tuo įdomesnė man ši istorija darosi. Tai, kas vakar vyko Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdžio pabaigoje, guls į teiginių krepšelį. Galiu tik pakartoti, tai ką sakiau Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos posėdyje. Aš tikrai kreipsiuosi VSD, STT ir dar kelias institucijas. Tikrai turiu ką pasakyti, ir su kiekviena diena vaizdas darosi vis įdomesnis.

  • 2023-06-29 at 07:35
    Permalink

    Tai juk parašius komentarą niekas nepasikeis. O mes dirbam, su teisininkais konsultuojamės, raštą rašom. Su tais, kurie nenutekins informacijos

  • 2023-06-29 at 07:12
    Permalink

    Surinkti net 884 parašai! Kreipimesi buvo prašymas apie keliamus klausimus informuoti savivaldybės tarybą. Merė “įjungė durnių” ir pradėjo kažką aiškinti apie tarybos narių žemes. O juk kreipimasis buvo visai ne apie tai, o apie atstumų padvigubinimą!
    Tiek to merę. Ne pirmas kartas. Labiau įdomu kur tie 884 pasirašiusieji? NEI VIENO KOMENTARO, ANEI CYPTELĖJIMO po pateiktu vaizdo įrašu.
    Kažkoks cirkas…

  • 2023-06-28 at 21:16
    Permalink

    Kam gaišti laiką.

  • 2023-06-28 at 19:33
    Permalink

    Nagrinėjamas 16 klausimas – “Dėl Širvintų rajono savivaldybės 2021–2030 metų atsinaujinančių išteklių energijos naudojimo plėtros veiksmų plano patvirtinimo”

    Merė klausia: “Tarybos nariai, prašau, ar turite klausimų?”
    Tyla…
    Merė: “Klausimų nėra. Kviečiu balsuoti už šį sprendimą. Kas už?”

    VISIEMS VISKAS AIŠKU

Comments are closed.