Sulaikyti vagys, siautėję Vilniuje, Vilniaus, Širvintų bei Šalčininkų rajonuose

   Šiąnakt Širvintose siautėjo vagys. Apvogtos kavinės „Terasa“, „Lelija“, restoranas, gėlių salonas. Buvo bandoma patekti net stogais. Pavogti paspirtukai iš daugiabučių kiemų. Bandyta patekti ir į polikliniką. Apie tai informavo Širvintų rajono svaivaldybės merė savo facebook paskyroje.

Sulaikyti asmenys, įtariami vagystėmis įsibraunant į patalpas

     Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai operatyviai išsiaiškino ir sulaikė du jaunus vyrus (gimusius 1999 m. ir 1996 m.), įtariamus vagystėmis įsibraunant į patalpas. Abu jie atsidūrė areštinėje.

     Sostinės kriminalistai, analizuodami kriminogeninę situaciją Vilniaus apskrityje, pastebėjo, kad nuo šių metų birželio mėn. pradžios padaugėjo nusikalstamų veikų, „žaibiškai“ įsbraunant į patalpas, tai yra, kol per kelias minutės atvažiuoja apsaugos ekipažas, nusikaltimą įvykdęs asmuo ar asmenys spėja pasišalinti. Buvo pradėta net keliasdešimt ikiteisminių tyrimų dėl tokio pobūdžio nusikalstamų veikų Vilniuje, Vilniaus, Širvintų bei Šalčininkų rajonuose.

   Ikiteisminio tyrimo metu sostinės kriminalistai pasitelkė kolegas iš kitų padalinių –  kruopščiai atlikę įvairius ikiteisminio tyrimo veiksmus bei surinkę pakankamai įrodymų, išaiškino, kad tai – vienos grupės darbas. Per gana trumpą laiko tarpą kriminalistai operatyviai nustatė įtariamuosius ir, pasitelkę Viešosios tvarkos valdybos Specialiosios parengties skyriaus pareigūnus,  birželio 30 d.  karštais pėdsakais, iškart po įvykdyto nusikaltimo Širvintų rajone, sulaikė ir į areštinę uždarė visus vagystėse dalyvavusius asmenis. Visi jie ne kartą teisti už analogiškus nusikaltimus. Kratų metu įtariamųjų namuose bei jų automobiliuose buvo rasta ir paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktiniai įrodymai: drabužiai, kaukės, laužymo ir kiti įrankiai. Sulaikytiems asmenims buvo pareikšti įtarimai dėl padarytos nusikalstamos veikos ir artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

   Už šias nusikalstamas veikas, numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d., gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

5 thoughts on “Sulaikyti vagys, siautėję Vilniuje, Vilniaus, Širvintų bei Šalčininkų rajonuose

  • 2023-07-01 at 09:21
    Permalink

    Gal Širvintų policija bent dalyvavo…įdomu…?Ar reprezentuoja Vilniaus darbus…

  • 2023-07-01 at 09:13
    Permalink

    Merei eilinė PR kompanija 🙂

  • 2023-06-30 at 21:41
    Permalink

    Be merės žinios rajone ir lapai nekrenta. Tai…

  • 2023-06-30 at 21:03
    Permalink

    Kur čia ,,merės” nuopelnai, čia ji vagis gaudė?

  • 2023-06-30 at 20:57
    Permalink

    merės nuopelnai- nebūtų trim raudonais šauktukais pasipiktinus, tai niekas nieko ir nebūtų sugavęs. ačiū merei, partijai ir tėvynei. aleluja

Comments are closed.