Čia turėjo būti reklama…

  Reklama, ji mus nuolat nervina, bet be jos neišgyventų nė viena televizija, nė vienas leidinys. Tad normalu, kad jos yra daug. Vieni nori mokėti, kiti gi – uždirbti ar bent jau išgyventi. Tai leidžia klestėti reklamai, užsakomiesiems straipsniams.

  Tiesa, „Krašto žinios“ visada reklamą žymi ženkleliu ir užsakymo numeriu.

  Prisipažinsiu skaitytojams. Pirmą kartą nesutikau publikuoti užsakomojo straipsnio, už kurį galėjau gauti pinigų.

  Negaliu net ir už pinigus sutikti su užsakovu, kad žmonės, ginantys savo nuosavybę, teisę gyventi ramybėje, yra kažkokios valstybės palaikytojai.

  Niekas Lietuvoje neatšaukė konstitucinės teisės į nuosavybę. Tad savo žemę, teritoriją ginantis žmogus, mano akimis, yra vertas pagarbos. Net ir tuomet, kai jis galimai nesupranta žadamo gėrio.

  Galbūt aš klystu. Bet visada gerbsiu žmogų, išdrįsusį pasipriešinti verslininkui.

  Nesutikau dar ir dėl to, kad straipsnyje nėra faktų, bet pilna kaltinimų. Minimos jautrios temos. Net karas. Ir visi ginantys žemę, pagal straipsnį, yra karo palaikytojai. Ne, tiesiogiai to nerašo. Bet tarp eilučių tai teigiama. Bent jau aš taip supratau.

   Šį kartą pasinaudojau leidėjo teise nepublikuoti to, kas man asmeniškai kelia nepasitikėjimą ir abejonių.

  Tai nereiškia, kad įvedama cenzūra. Būdavo ir anksčiau, kad nesutinki su autoriaus nuomone, bet pažymi, jog redakcija nebūtinai sutinka su nuomone, ir publikuoji. Tai, kas šiandien turėjo pasiekti „Krašto žinių“ skaitytojus, man pasirodė visiška demagogija ir bandymu manipuliuoti jausmais.

  Mano siekis, kad kiekviena medžiaga būtų pagrindžiama faktais. Kol būsiu prie „Krašto žinių“ vairo, taip ir elgsiuosi.

P.S. Nesakau, kad esu visažinė. Galiu ir suklysti. Bet, kaip ir kiekvienas žmogus, visą informaciją matuoju per savo supratimą, žinias ir patirtis. O straipsnis turėjo būti apie vėjo jėgainių gėrį.

Visada su Jumis ir dėl Jūsų

Neringa ir Krašto žinios

14 thoughts on “Čia turėjo būti reklama…

  • 2023-10-08 at 08:12
    Permalink

    Gerb. Neringa,
    Jūsų nuoširdiškumas, supratingumas ir noras padėti žmonėms yra begalinis! Ačiū! Ne viskas gyvenime pinigais matuojama… gaila, kad to nesupranta dauguma valdžios

  • 2023-10-07 at 07:23
    Permalink

    Vietinei gyventojai. Tik dabar pamačiau Jūsų klausimą. Dėl užsakovo Jūs nesuklydote. Susirašinėjimo detalių neatskleisiu. Tai komercinė paslaptis.
    Ačiū norintiems paremti Krašto žinias.
    Pagarbiai Neringa

  • 2023-10-06 at 22:33
    Permalink

    Dėkoju, Neringa, už Jūsų kritinį, mąstymą ir drąsą!
    Ar gali būti, kad įmonė Evecon bandė užsakyti straipsnį?

  • 2023-10-06 at 22:27
    Permalink

    VšĮ„Širvintų spauda”, įmonės kodas: 304096111. DNB LUMINOR LT354010051003546765

  • 2023-10-06 at 20:19
    Permalink

    Gal asociacija “Kraštovaizdis” galėtų paaiškinti:

    1) Kodėl būtent Viktoras Kutalovskis tapo pirmuoju asociacijos prezidentu. Šaltinis: geltoni . lt /imones/asociacija-krastovaizdis/339072 ?

    2) Kuo šis žmogus toks ypatingas, kad iki šiol yra vienas iš 5 asociacijos tarybos narių, tačiau niekur ir niekada internetinėje erdvėje nedalyvauja?

    Jūsų, ne mano interesas, išsklaidyti visas dvejones, kad nebūtų jokio pagrindo panašiems straipsniams apie rusų įtakas

  • 2023-10-06 at 19:37
    Permalink

    Šaunuolė, palaikau ir vertinu

  • 2023-10-06 at 18:37
    Permalink

    Gerb. Dainiau. “Ten abejose (tiksliau, trijose) pusėse…”. Aš irgi ne iš karto išmokau, kad “pusės” yra dvi. Tai vieno daikto, ar dydžio dvi visiškai vienodos dalys. Trijų pusių negali būti. Pas mus netgi nėra dviejų pusių. Pas mus yra dvi “dalys”. Viena virš 70 proc. ir kita pas liko. Bet tai jau vieša, arba išviešinta paslaptis, kad mažesnioji dalis yra struktūrizuota. Iš mano pusės atrodo taip: mano keturi su viršumi procentų, ir visi kiti. Man labai malonu ir jauku tai žinoti.
    Ir nežinau ką reiškia: “Kad ir šios dienos komentaras”. Jeigu tai apie mane, po Pauliaus Gritėno straipsniu, tai viskas aišku. Tai merės elektoratas. Juk neatsitiktinai rinkimų rezultatai yra tokie, kokie yra.
    Taip, kad, Dainiau nesiskriausk perskaitęs ką aštriau apie save. Tai net arti nėra, ką merės rinkėjai rašo ir kalba apie mane.

  • 2023-10-06 at 14:32
    Permalink

    o dar neužlipo? ot nemačiau – gal ir spavedojasi? ir švenčiausiąjį ima? ar pirmose “vyškose” dar bus galima paprastom bobutėm prisėsti? arčiau altoriaus musiet mergelės vardines vietas išsipirko- nedaleis.

  • 2023-10-06 at 13:46
    Permalink

    Įleisk kiaulę bažnyčion, ant altoriaus užlips

  • 2023-10-06 at 13:33
    Permalink

    jiems reikia tokio dalyko tavo naujienose, nes tavimi labiau tikima negu jų ruporais. ir kieno ausys už viso šito straipsnio kyšo? kas čia krištoliniu skaidrumu ir nepriekaištinga reputacija per suinteresuotus ir finansiškai dar labiau suinteresuotus asmenis gudriai gudriai veikia? toks džiaugsmas buvo- Pinskus atveda į Širvintų rajoną milijardą ( čia turėtų būti mažiausiai 5 raudoni šauktukai) ir Janutienės laidoje, jei neklystu, toks graudenimasis- valdžia stumia buldozeriu jėgaines, ginsiu žmones ir jų teises gyventi be “malūnų”. Aukštas pilotažas politinėje vaidyboje- respectas .
    Ir, aišku, šitame užsakytame straipsnyje buvo mesta karo, grėsmės, ruzijos, vatnikų korta ( čia turėtų būti riebus raudonas daugtaškis- kas supranta).

  • 2023-10-06 at 13:31
    Permalink

    Neliesiu vėjo jėgainių temos. Ten abejose (tiksliau, trijose) pusėse galima rasti negražių dalykų.

    Pastebėsiu tik tai, kad pastaruoju metu žmonės nesiskaito su žodžiais. Kad ir šios dienos komentaras. Suprantu, kad sunku perskaityti visus komentarus, bet vis gi. Labai jau bjaurūs dalykai šiomis dienomis vyksta. Visi esame visų pirma žmonės, o tik paskui visa kita.

  • 2023-10-06 at 12:15
    Permalink

    Kiek praradote pinigų? Mielai kompensuosiu. Kur pervesti?

  • 2023-10-06 at 10:00
    Permalink

    Ačiū, Neringa už protingą požiūrį.Sėkmės Jums.

Comments are closed.