Už vietos kraštovaizdžio išsaugojimą

   Orhuso konvencija – tarptautinis dokumentas, galiojantis Lietuvoje nuo 2001 m. – numato, kad siekiant veiksmingo visuomenės informavimo proceso, visuomenė turi pradėti dalyvauti pradiniame etape, kai yra visos galimybės svarstyti įvairius variantus. Mūsų supratimu, Alionių, Širvintų ir Zibalų seniūnijų gyventojai, kurių kaimynystėje planuojamas statyti vėjo jėgainių parkas pradiniame etape sudalyvauti galimybės neturėjo.
   Apie informacijos trūkumą, nors artimiausia tiriama vieta vėjo jėgainei vos už 640 m nuo gyvenamojo namo. Apie negrįžtamai pasikeisiantį kraštovaizdį bei vietos fauną. Apie lūkestį gyventi be vizualinės taršos. Apie klaidinančią vėjo jėgainių “parko” iliuziją…
Režisierius, aktorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Aidas Giniotis dalinasi savo skausmu dėl planuojamo statyti vėjo jėgainių parko Širvintų rajone.
https://www.youtube.com/watch?v=muhVZg6By9s

4 thoughts on “Už vietos kraštovaizdžio išsaugojimą

  • 2023-11-28 at 10:49
    Permalink

    Jums tik reikia 300 000 Eur ir iš savų komandai sudaryti. O 300 000 Eur buvo sumokėta jau 2015 m. išvarytiems darbuotojams ir sustatyti savi. O kiek paskui buvo apdovanoti, pasveikinti, karjeros laiptais užlipo ir pan. Tie ir garantuoja Živilei darbo vietą iki gyvenimo pabaigos.
    Jeigu biudžetas bus per “mažas” pensininkai iš savo pensijos atseikės.Tik po 1 Eur, jau bus 4000 Eur. Negi turtingai poniai gaila. Nors cirkų programų prisiklausome, per televiziją pamatome. Paskutiniu laiku naujas “teatrinis” numeris su automobiliu, kuris turi vardinius numerius.

  • 2023-11-27 at 23:02
    Permalink

    tik 20? tai čia kada buvo ? o kiek dar per tuos valdymo metus buvo išėstų ?

  • 2023-11-27 at 22:59
    Permalink

    gal ne taip statote klausimą- kodėl žiniasklaida nevažiuoja į Širvintas? Jonui dėkojusi už atvedamą milijardą į Širvintas nusimelavusi iki koktumo žinoma carevna visuose kanaluose paaiškino visai LT – ji prieš. tai visa žiniasklaida ir nusispjovė- moteriškė gi aktyviai kovoja, ko ten kam kištis ir ką viešint?

  • 2023-11-27 at 14:17
    Permalink

    Kodėl širvintiškiai bijo kviesti žiniasklaidą dėl vėjo jėgainių statybos? kaip geras pavyzdys Elektrėnų savivaldybėje, kaip Stumbras norėjo užvaldyti žemes vėjo jėgainėms. Žmonės sugebėjo pasipriešinti.
    O mes karčią tiesą ir dabar jaučiame nuo 2015 m. Kaip mūsų 20 darbuotojų neteisėtai neteko darbo nuo Živilės. Baimė rajoną valdo ir dabar.
    Bet už savo švarią, tylią, žalią gamtą reikia kovoti. O tai sparnai susuks, išdžiovins, nutildys mus visus. Nebus nei paukščių, nei gyvūnų, o taip pat sumažės ir žmonių. Kas norės gyventi triukšme?
    Mūsų rajonui jokios naudos niekas negarantuoja, o tik pasakas seka apie milijardus. Tai utopija, nauda bus atskiriems žmonėms. Kiti rajonai būtų pasiėmę šį kąsnį, bet ten merai geriau mąsto, kaip ir ES lėšas įsisavino protingai ir daug daugiau padaryta, negu Širvintose.

Comments are closed.