Žiema švelni tiems, kas turi prisiminimų…

   Senoliai sako, kad žiema švelni tiems, kas turi prisiminimų… Tad gyvenkime taip, jog turėtume ką su malonumu prisiminti ir pasakoti savo vaikams, anūkams, draugams… Juk bendravimas yra didžiausia dovana.

    Rodos ką tik skendom balose nematydami vilties sulaukti baltų Kalėdų, bet  Kūčių rytas mus pasitiko baltais sniego patalais. Tai tik dar vienas įrodymas, kad svajoti verta…

  Čiupome šluotas, baladojome indais, pakavome paskutines dovanas… Jau tuoj tuoj į duris pasibels laukiami vaikai, artimieji   Nors mes, iš inercijos paskendę prieššventinėse mintyse vis skubam, lekiam, bet visi mūsų keliai veda į namus, o visos mintys – pas artimuosius. Ko gero, nėra nieko malonesnio, iš šalto lauko įžengti į namus, kur visada šilta ir saugu, kur tavęs laukia tie, kuriuos myli. Ar padėkojome jiems, kad jie spalvina mūsų gyvenimus savo buvimu?

   Susėdę prie balto Kūčių stalo, prisiminkime, kokie esame stiprūs ir gebantys įveikti negandas bei sunkumus. Kokie esame drąsūs ir ryžtingi, kai to reikia. Kokie mes atjaučiantys ir vieningi, kai padedame kitiems. Palinkėkime vienas kitam sveikatos, ryžto, drąsos ir begalinės kantrybės. Apsidairykime, ar šalia nėra to, kuriam reikalinga mūsų pagalba. Tegul kiekvienuose namuose krykštauja vaikai ir anūkai, lai savo išmintimi mus vis džiugina senoliai.

 Noriu palinkėti, kad ant Jūsų (ir mano) namų slenksčio kasdien į duris belstųsi geros naujienos, džiugūs pranešimai ir patys nuoširdžiausi žmonės. Lai mažos ir didelės pergalės tampa mūsų visų kasdienybe.

   Linkiu, kad mūsų visų languose šviestų Laimė, Meilė ir Viltis. Linkiu kasdien džiaugtis mažais dalykais, iš kurių susideda mūsų gyvenimai.

  Dėkoju visiems, skaitantiems „Krašto žinias“, komentuojantiems, rašantiems. Tiems, kas skambina pasiguosti ir pasitarti. Dėkoju ir tiems, kas paburnoja. Mes visi vieni kitiems esame be galo svarbūs ir reikšmingi. Tad būkime kartu, džiaukimės ir liūdėkime, palaikykime vieni kitus. Kartu esame neįveikiami.

   Lai į kiekvieno gyvenimą šiąnakt nusileis stebuklas ir sužibs kelrodė žvaigždė…

   Jau septynioliktas Kalėdas su Jumis ir dėl Jūsų

Neringa ir Krašto žinios

One thought on “Žiema švelni tiems, kas turi prisiminimų…

  • 2023-12-24 at 20:13
    Permalink

    Ačiū ,miela Neringa už Jūsų įžvalgas , už Jūsų išdėstytas geras ir nelabai – naujienas ! Lai Kalėdų senelis atneša pačias mieliausias dovanas ! Lai Naujieji būna dosnūs sveikata ir mielais žmonėmis šalia !

Comments are closed.