Kam siūloma įteikti I.Šeiniaus premiją?

  Iki sausio 15 dienos Širvintų rajono savivaldybei buvo galima teikti kandidatus Igno Šeiniaus premijai gauti. Teikti kandidatūras buvo kviečiamos kultūros, švietimo, ugdymo įstaigos, institucijos, įmonės, visuomeninės organizacijos, fiziniai asmenys ir meno kolektyvai.
  Kandidatų Igno Šeiniaus premijai gauti vertinimo komisija, išnagrinėjusi gautas rekomendacijas ir iliustracinę medžiagą, informuoja, kad Savivaldybės tarybai svarstyti bus teikiamas sprendimo projektas, kuriuo siūloma 2024 m. Igno Šeiniaus premija apdovanoti:
• Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Širvintų filialą (pirmininkė Irena Vasiliauskienė), už tautinės savimonės ir tautinės kultūros, patriotiškumo ir pilietiškumo vertybių puoselėjimą, savanorišką veiklą, rezistencijos ir tremties atminimo įamžinimo iniciatyvas, medžiagos apie šio istorinio etapo Širvintų rajone kaupimą ir sklaidą, jaunosios kartos tautinės savimonės ugdymą, Širvintų krašto reprezentavimą respublikiniuose renginiuose.
• Kristaus Karaliaus merginų diakonių kongregacijos seseris, reziduojančias Kernavės parapijoje, už švietėjišką, kultūrinę veiklą, senosios Lietuvos sostinės istorinio, kultūrinio, religinio paveldo reprezentavimą ir altruistinių vertybių puoselėjimą, pasišventimą bei tarnystę bažnyčiai ir Širvintų krašto žmonėms.
  Savivaldybės taryba sprendimo projektą ir juo teikiamas Igno Šeiniaus premijos kandidatūras svarstys pirmajame 2024 m. Tarybos posėdyje – sausio 25 d.