Savo šalį mylėkime nuo savo artimųjų, savo kiemo

  Šiandien skaitysime daug pompastiškų raginimų mylėti Lietuvą. Didžiąją daugumą jų parašys politikai.

  O ką reiškia mylėti Gimtinę paprastam žmogui?

  Man šis jausmas lygus meilei savo šeimai ir artimiesiems. Mylėdami savo vaikus, tėvus, artimuosius, rūpindamiesi jais, mes mylime ir rūpinamės savo šalimi. Juk tėvai ir seneliai kūrė ir tebekuria Lietuvą. Mes ją kuriame šiandien, o mūsų vaikai ją kurs užaugę. Ir tik nuo mūsų pačių priklauso, kokia Lietuva bus kai mes jau būsime seni. Ne, tai nėra garsūs žodžiai. Ką įdiegsime savo vaikams, kokius jausmus ir požiūrį įdėsime į vaikų širdeles, tokiais žmonėmis jie užaugs. O mūsų senatvė priklausys nuo jų sprendimų.

  Man, jau suaugusių trijų vaikų mamai visada buvo svarbu, kad mano vaikams nebūtų svetimas gėris, atjauta, pagarba ir meilė. Pirmiausia tiems, kurie yra šalia. O tuomet ir kitiems.

  Patys nenuolaidžiaukime piktnaudžiaujantiems valdininkams, būkime sąžiningi ir reikalaukime to iš politikų. Planuodami ateitį galvokime ne tik apie naudą, bet ir tausokime gamtą. Taip elgdamiesi galvosime apie savo būsimus anūkus.

  Ir visai nesvarbu, kuo žmogus tampa užaugęs: mediku, mokytoju, filosofu, politiku, ar mechaniku, duonkepiu… Daug svarbiau, kad jis savo darbą atliktų su meile. Tuomet klestės mūsų gimtieji kaimeliai ir miestai, tuomet geriau gyvens žmonės. O su jais kartu geriau gyvens ir mūsų Tėvynė.

  Todėl šiandien – Valstybinės šventės proga – noriu pakviesti kiekvieną – savo šalį mylėkime nuo savo artimųjų, savo kiemo. Lai ta meilė sklinda po visą šalį.

  Su meile kiekvienam skaitančiam Neringa ir Krašto žinios

4 thoughts on “Savo šalį mylėkime nuo savo artimųjų, savo kiemo

  • 2024-02-17 at 08:45
    Permalink

    Pinskai, kaip kolorado vabalai, šliaužioja prieš rinkimus. Juokinga. Ir abudu sveikina sukaktuvininkus Širvintų rajone. Negi nėra seniūnų, kitų darbuotojų, kurie yra artimesni žmonėms. Labai nusususią puokštę nunešė žmogui. Matomai Pinskus parlamentinius likusius pinigus išleido ŽIVILEI.
    O čia padarė dar vieną cirko numerį Širvintų rajone, kadangi jie gastroliuoja po visą Lietuvą??????
    Kada Pinskai dings iš Širvintų, tai tikrai ilgai švęsiu. Į ALKANĄ BRIEDĮ neisiu, kadangi ten renkasi keistos dūšios panašios į mūsų rajono valdžią..

  • 2024-02-16 at 19:02
    Permalink

    Širvintose valstybės šventes švęsiu, kai ŽP ir jos būrelio nei kvapo bus nelikę…nuostabu, kad iki sostinės pusvalandis kelio

  • 2024-02-16 at 15:52
    Permalink

    Bet kokią nuotrauką įdėjo Pinskai nusišauti. Žiūrėkite FACEBOC. Nuotrauka nuostabi Pinskus su Pinskuviene. Galima apsimišvti.

  • 2024-02-16 at 12:38
    Permalink

    Kaip visada. Paprastai, aiškiai ir nuoširdžiai. Dėkoju Jums

Comments are closed.