Derliaus šventėje gausybė nominacijų, apdovanojimų ir prizų protmūšio laimėtojams

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ / Krašto naujienos /

/ Nuotraukos autorės /

    Lietuviai nuo seno rudenį švenčia darbų pabaigtuves ir skaičiuoja derlių. Širvintų rajono socialdemokratai tradiciškai rudenį susirenka pasibūti kartu, pasidžiaugti nuveiktais darbais. Savaitgalį  įvyko tradicinis LSDP  Širvintų rajono skyriaus sąskrydis. Jame dalyvavo  gausus partijos bičiulių ir svečių būrys. Širvintų skyriaus bičiulių pasveikinti atvyko Seimo narys, LSDP prezidiumo narys Algirdas Sysas, Europarlamentaro Juozo Oleko biuro padėjėjas Saulius Stripeika, LSDP frakcijos Seime referentė Nerija  Stasiūlienė.

ADSC_0003

    Svečius ir partiečius su gardžia gira, namine duona ir kaimiškais lašinukais pasitiko tautiniais drabužiais pasidabinusios skyriaus pirmininkė Anna Kuznecovienė ir renginio vedančioji Akvilė Adomavičiūtė.

Pas Širvintų skyriaus partiečius svečiai atvyko ne tuščiomis rankomis, pasveikinę visus susirinkusius jie įteikė padėkas ir atminimo dovanėles.

Nerija Stasiūlienė įteikė Seimo opozicijos lyderio Juliaus Sabatausko padėkas. Jomis pagerbti Algirdas Vilčinskas, Juozas Čepas, Jūratė Lebedevienė, Gediminas Voveris.

Europarlamentaro Juozo Oleko padėkomis pagerbti: Edita Tviragienė, Eugenijus Tviraga, Laimonas Judeikis, Arvirūta Ramaneckienė, Irena Ruseckienė, Alius Mikalajūnas, Anna Kuznecovienė. Laimonas Judeikis ir Irena Ruseckienė apdovanoti ir kelione į Briuselį, kur iš arti pamatys Europos parlamento darbą.

DSC_0093

     Po svečių pasisakymų sąskrydžio dalyvius pasveikino Širvintų skyriaus pirmininkė Anna Kuznecovienė. Pasidžiaugusi aktyvia skyriaus veikla, pirmininkė pasveikino skyriaus bičiulius, šventusius jubiliejinius gimtadienius: Aliną Bilotienę, Laurą Meškutavičiūtę, Gediminą Urbanavičių. Taip pat neužmiršta pasveikinti rugsėjo mėnesį gimusius Gediminą Voverį, Rimą Kazlauską.

    Moterų klubo pirmininkė Arvirūta Ramaneckienė pasveikino jubiliates moteris Aliną Bilotienę ir Laurą Meškutavičiūtę.

    Po oficialios dalies prasidėjo pati maloniausia dalis – protmūšis, kurį ypatingai pamėgę širvintų socialdemokratai. Vedėjai Akvilė Adomavičiūtė ir Andrius Jozonis gerokai pamankštino partiečių galveles. Klausimai buvo sukti ir nelengvi. O azartas į juos atsakinėjant liejosi per kraštus. Juk laimėtojų laukė nuostabūs rudeniški prizai: krepšelis svogūnų, kibirėlis česnakų, laistytuvas, kauptukas, žolelių arbata, pipiriukų kubilėlis, medaus stiklainiukai, pagardai žiemai, pupelių maišiukai ir daug kitų prizų. Visi labai džiaugėsi dovanomis.

DSC_0009

    Svečiai gėrė gardžią girą, skanavo sūrių, lašinių, rudeninio derliaus gėrybių ir, žinoma, cepelinų. Stalus puošė Editos Tviragienės meniškai raižytos rudens daržovės ir dailiai puoštos vazelės bei žvakidės.

Kiekvienais metais sąskrydyje aktyviausi skyriaus nariai pagerbiami suteikiant nominacijas:

 „2019 metų Širvintų skyriaus Bitutė“ – Edita Tviragienė: „Lėkčiau, lėkčiau, kad galėčiau, tokį norą, kad turėčiau…“ O mūsų Bitutė visada turi ne tik norų, bet ir idėjų, kurias sugeba kruopščiai ir atsakingai su didžiausiu užsidegimu įgyvendinti. Už rūpinimąsi kitais, už pasiaukojimą, už gražias šventes, žodžiu, už tai, kad ji – mūsų Bitutė.“

 „2019 metų Širvintų skyriaus Bičiulis“ – Ričardas Putrimas. „Tikrai ne vienas iš čia esančių žino, kad „Bičiulio“ kreipinys yra ne tik socialdemokratų partijoje. Šį kreipinį plačiai naudoja ir mažų, gražių, bet skaudžiai geliančių vabzdžių mylėtojai. Mūsų skyriaus tarpe yra dvigubas Bičiulis, kuris šiais metais atstovavo mūsų skyrių tikroje rinkiminėje kovoje. Buvo šantažuojamas, jį skaudžiai sugėlė mažos, piktos ir pagiežingos Bitutės, bet jis kreipėsi į teismą ir buvo išteisintas. Ačiū mūsų Bičiuliui, bitučių mylėtojui ir augintojui Ričardui Putrimui.“

DSC_0090

    „2019 metų skyriaus Sodininkas“ – Vytautas Ruseckas. „Kartais sodo priežiūra yra neišvengiama pareiga, nes namas, kuriame gyvenama, turi aplinką. Bet mūsų skyriaus sodininkui poreikis turėti ir prižiūrėti sodą, neturint namo,  kyla giliai iš vidaus. Džiaugiamės, kad jam tas darbas mielas širdžiai ir dėkojame Vytautui Ruseckui už sodo gėrybių dalijimąsi su visais skyriaus bičiuliais, beje, kaip ir pridera tikram socialdemokratui.“

    „2019 metų skyriaus Sodininkė“ – Zita Jozonienė. „Kaip žinome, kartais sodo gėlės būna įvairios. Manau visi pritars, kad Mamai gražiausios sodo gėlės yra jų vaikai. Mūsų tarpe yra tikra Sodininkė sugebėjusi užauginti tikrą socialdemokratinį gėlyną, kuris užaugintas atsižvelgiant į visas socialdemokratines vertybes. Miela Zita Jozoniene, dėkojame kad užauginote tokius gražius ąžuolus, kurie širdyje yra tikros raudonos rožės.“

DSC_0086

    „2019 metų Šir-vintų skyriaus ūkio Gaspadorius“ – Rimas Kazlauskas. „Kinų patarlė byloja „Jeigu abejoji žmogumi – neduok jam darbo, o jei davei – pasitikėk“. Mes savo Gaspadoriumi pasitikime visada ir visur, neabejojame jo legendine tapusia fraze „Tai jeigu reikia – padarysim, kokia čia problema“. Ar žinote kas tai?……..“

Saulėta rudens diena džiugino šventės dalyvius. Renginio pabaigoje tradiciškai bičiuliai kaitinosi pirtyje, vaišinosi prie gausaus vaišių stalo, ilgai bendravo ir džiaugėsi buvimu kartu. Visi vienbalsiai dėkojo savo bičiuliui Rimui Kazlauskui už suteiktą pastogę savo kaimo sodyboje.

Užsakymo Nr. ŠS 19-64