Buitinė technika, kuri labai smarkiai pagerina gyvenimo kokybę

   

    Juokinga, kad kai kada ne daiktai tarnauja žmonėms, bet atvirkščiai, žmogus ima daiktu rūpintis kaip kūdikiu ar mažu šuniuku. Tai nėra gerai ir tai labai trukdo gyventi. Tie daiktai, kurie eikvoja mūsų laiką ir švaisto resursus neduodami pakankamai naudos – nereikalingi. Tačiau taip jau atsitinka, kad tokių daiktų patenka į mūsų gyvenimą ir bijome juos išmesti. Visgi šįsyk ne apie juos, o apie potencialius pirkinius, buitinę ir namų techniką, kuri labai ryškiai turėtų pagerinti gyvenimo kokybę.

Išmanus ir nuotoliniu būdu valdomas termostatas

   Lietuvoje turime labai permainingą klimatą ir tikrai vėsų rudenį bei gana šaltą žiemą. Aišku, kiekvienais metais viskas santykinai skiriasi, bet šildyti būstą yra būtina.

   Reikalas tas, kad dauguma nuosavų namų užmiestyje šildosi kietu kuru, o daugiabučiai ar miesto gyventojai yra prijungti prie centrinio šildymo. Kategoriškai rekomenduojame rinktis autonominį šildymą, kadangi taip ne tik optimaliai sumažinate šildymo išlaidas, bet ir galite lengvai jį reguliuoti.

   Na, o, jeigu įsigijote ir išmanųjį termostatą – lengvai valdysite viską telefonu ar keliais mygtukų paspaudimais. Temperatūra visada bus optimaliose ribose, o išlaidos – ne per aukštos.

Kavos aparatas

   Nors lietuviai nėra patys didžiausi „kofemanai“ pasaulyje, bet kavos suvartojame tikrai nemažai. Neretam darbingo amžiaus žmogui per dieną pavyksta išgerti po du puodelius kavos, vieną iš jų – ryte. Tačiau skaniu gėrimu norisi pasimėgauti ne tik vieną kartą. Tam tikrais atvejais norisi paįvairinti skonius, išbandyti kažką naujo. Tokiu atveju ir tam, kad ryte daugiau laiko pavyktų skirti sau – reikalingas kavos aparatas.

   Tai nebūtinai turi būti be galo brangi investicija. Paprastesnis kavos aparatas kainuoja mažiau nei 100 eurų. Daugiau išleisti verta tik tada, jeigu esate įvairius kavos gėrimus mylintis asmuo, kuriam Macchiato, Latte, Cappuccino ir Mocha yra svarbūs ir vienodai skanūs gėrimai.

Skalbimo mašina su džiovykle

   Dar vienas ne pigus pirkinys, bet tai tikrai gali būti super naudinga investicija. Butuose, kur gyvena dauguma Lietuvos žmonių – gali trūkti vietos. Na, o ir skalbinių kvapas bei skleidžiama drėgmė ne visada yra patys maloniausi dalykai.

   Dėl to verta sumokėti šiek tiek daugiau ir įsigyti skalbimo mašiną, kuri gali ir džiovinti drabužius. Išskalbtus drabužius iškart galima dėti į spintą ar stalčių. Tiesa, minusas – didesnės elektros sąnaudos, bet papildomas komfortas irgi didžiulis.

Temdomas (angl. dimming) apšvietimas

  Temdomas apšvietimas nėra būtina, bet labai gyvenimo kokybę padidinant priemonė. Namuose norisi ir pasiilsėti skaitant knygą ar snaudžiant, ir tvarkytis, kažką meistraujant, remontuojant ar panašiai. Dėl to reikia kuo labiau reguliuojamo apšvietimo. Kai norisi ramaus poilsio – galima pritemdyti iki tos ribos, kada šviesa nespigina, o kai reikia pamatyti, kur įsukti varžtelį – apšvietimą lengvai padidinsite. 

   Tai įsirengti tikrai verta, juolab, kad tai nėra brangi investicija.

Indukcinė kaitlentė

   Jeigu jums yra labai svarbus laikas, tikrai galite susierzinti sužinoję kiek jo praleidžiate prie puodų arba gamindami maistą. Su indukcine kaitlente laiko sąnaudos sumažėja kelis kartus, mat viskas užvirs, apkeps ir troškinsis daug greičiau.

    Be to, viską galima daryti tiksliau, pasiekiant lygį, kuris prieinamas tik profesionaliems, ypatingai patyrusiems šefams. 

Oro sausintuvas/drėkintuvas/grynintuvas

    Šio įrenginio gali prireikti priklausomai nuo to, kokia oro kokybė jūsų namuose. Jeigu, pvz. gyvenate cokoliniame aukšte arba prie nerenovuotos, neapšiltintos sienos, namus tikrai gali kamuoti perteklinė drėgmė. Ją reikėtų išmatuoti ir drėgmei viršijant normalų lygį, verta įsigyti sausintuvą. Jie kainuoja nuo keliasdešimties iki kelių šimtų eurų, tačiau yra naudingi sveikatai, nes pašalina perteklinę drėgmę, jūsų daiktams, neleisdami įsimesti pelėsiui ir gyvenimo kokybei. 

   Oro drėkintuvas veikia priešingai ir drėkina orą tada, kai jis per sausas. Na, o grynintuvas leidžia pašalinti nemalonius kvapus, pagerina oro kokybę namuose.

Užsakymas ŠS Nr. 20-15