Vandalų išpuolis Barskūnuose

    Informuojame, kad šį rytą buvo aptiktos vandalizmo išpuolio pasekmės – į buvusios Barskūnų mokyklos patalpas, išdaužius langą, buvo įmestas neaiškus daiktas, tvyro stiprus tvaikas, matosi degimo žymės.

     Ar tai – bandymas padegti, susprogdinti, užnuodyti? Tai bandys išsiaiškinti į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai.

   Primename, kad dar vakar Širvintų r. savivaldybės ekstremalių situacijų komisija, aktyvavusi operacijų centro darbą, buvusios Barskūnų mokyklos patalpose nusprendė paskirti patalpas izoliuoti asmenis, grįžtančius iš rizikos šalių ir neturinčius galimybių izoliuotis savarankiškai.

   Turime suprasti, kad situacija nepaprasta yra visoje šalyje. Privalome susitelkti, o ne tokiais destrukciniais būdais kenkti. Grįžtančiųjų iš užsienio šalių yra nemažai ir tikrai ne visi gali izoliuotis savarankiškai. Savivaldybės pareiga – suteikti patalpas. Mūsų rajone nėra kažkokių poilsio bazių, vasaros stovyklų. Todėl buvo pasirinktos Barskūnų mokyklos, šiuo metu nevykdančios veiklos, patalpos.

   Žmonės turi suprasti, kad izoliuojami asmenys yra įpareigoti vengti socialinių kontaktų, neiti į darbus, parduotuves, viešąsias erdves, turi stebėti savo sveikatą. Rizikos neturint kontakto užsikrėsti virusu nėra. Kada ir kam prireiks šių patalpų – atviras klausimas.

   Pasak Administracijos direktorės Ingridos Baltušytės-Četrauskienės, patalpas Barskūnuose ketinama sutvarkyti kuo skubiau. „Turime būti pasiruošę priimti grįžtančius žmones. Todėl labai prašau visų supratingumo ir sąmoningumo.“

www.sirvintos.lt

4 thoughts on “Vandalų išpuolis Barskūnuose

  • 2020-03-16 at 09:43
    Permalink

    Išvada: Barskuniečiai nepalankiai balsuojate už merę, tai jums “atsidėkojimas”.

  • 2020-03-16 at 06:53
    Permalink

    Savivaldybės ponias sugrįžusiais iš Egipto per pandemijos protrūkį, gal pirmiausia ten laikinai įkurdinkite. Ar Barskūnuuose bus įkeldinti tie , kuriems teks laikytis bado dietos, tie kurie akivaizdu, kad neužtikrinti rinkėjai vietos valdžiukės? Mokyklos virtuvėje buvusi įmontuota nauja įranga išvežta ir atiduota. Liūdna, kad taip sutvarkytas švietimui skirtas objektas ne tik vandalų bet ir pačios Širvintų moteriškių valdžios su rankeles kilnojančiais rajono tarybos pozicijos vyrukais ir moterėlėmis naikinamas.

  • 2020-03-15 at 17:52
    Permalink

    Nesuprantu, kam žmones į kaimus vežt, kur jokios medicinos pagalbos. Mieste stovi pustuštė ligoninė. Uždarytuose skyriuose guldykit.

  • 2020-03-15 at 11:31
    Permalink

    Žmonės, kas jums darosi? Baikit panikuoti. Visi iki vieno laikomės reikalavimų ir išsikapstysim.

Comments are closed.