Dviračių transportavimas automobiliu: kaip geriausia vežti?

    Šiltuoju metų laikui daugeliui dviratis tampa pačia svarbiausia transporto priemone. Ir todėl, kad paskatina daugiau laiko praleisti lauke, ir dėl judėjimo malonumo, galiausiai galimybės atrasti nepažintas vietas ir tuo pačiu įkvėpti gyvenimo, kurio kartais taip norisi ir kuris gali padėti taip maloniai atsipalaiduoti.

   Tiesa, jeigu planuojate vežti dviratį iki konkretaus taško su mašina – tokiu atveju Jums reikalingi dviračių laikikliai ant bagažinės arba ant stogo, kuri užtikrins, kad transporto priemonė saugiai pasieks tikslą.

   Kadangi yra kelios alternatyvos – reikia skirti laiko geriausios pasirinkimui. Jeigu to laiko neturite – tuomet visada geriausia yra tartis su specialistais, kurie įvertinę kiekvieno asmens poreikius gali pateikti rekomendacijas. Galiausiai, turima transporto priemonę arba pats dviratis jau nusprendžia, kuris laikiklis tiks labiausiai.

   Taip pat siūlome pamiršti baimes, kad toks ant auto dviračio transportavimo būdas yra nesaugus. Jis ne tik kad saugus, tačiau ir pats geriausias, koks tik šiuo metu egzistuoja. Siūlome rinktis dviračių laikiklius ant bagažinės, kadangi jie padeda išvengti oro pasipriešinimo ir puikiai tinka tokiu atveju, kai planuojamos gana greitos ir ilgos kelionės. Paprasčiausiai važiuojant greitkeliu norisi palaikyti greitį, tad svarbu, kad laikikliai nekeltų vėjo pasipriešinimo. O tie, kurie ir yra kurti šiai paskirčiai – to ir nedaro.

    Taip pat laikikliai ant bagažinės dažniausiai pasiteisina ir tokiu atveju, kai transporto priemonė yra aukšta arba kai dviratis yra labai sunkus.  Tiesiog užkelti ant stogo – sudėtinga, bagažinės laikiklis tampa kur kas praktiškesnis ir reikalaujantis kur kas mažiau pastangų.

   Taip pat reikia įvertinti ir tai, kad ant bagažinio laikikliai dažniausiai galima montuoti tik porą dviračių, kai ant stogo – kelis. Priklausomai nuo savų poreikių, vėlgi, rinkitės atitinkamą.

   Žinoma, siūlome rinktis nerūdijančio plieno, ypač tvirtus laikiklius. Ir jokio skirtumo, kuri jie bus montuojami. Svarbiausia – kad puikiai atliktų jiems skirtą funkciją.

     Visada geriau pirkti funkcionalesnį, tvirtesnį ir talpinantį daugiau dviračių. Galbūt šiandien užtenka vieno, o rytoj jau gali reikėti kito, tad pasiteisinantis variantas yra rinktis tokius, kurie yra funkcionalesni.

Užsakymas ŠS Nr. 20-21