„Kaimynų kaimyno“ vardą pelnė Agnė ir Gintas Andruškos

      Minint Europos kaimynų dieną sveikiname „Kaimynų kaimyno“ vardo nusipelniusius Agnę ir Gintą Andruškas.

    Širvintų policijos bendruomenės pareigūnė Ginta kartu su Širvintų seniūnijos seniūne Rima Jasevičiene lankėsi Agnės ir Ginto išpuoselėtoje sodyboje. Šeimininkai pakvietė į jaukų namų kiemelį, pabendrauti prie kavos puodelio. Įsitikinome, kaimynas be kaimyno niekaip negali gyventi. Per trumpą laiką ir bėdas išpasakojo ir džiaugsmu pasidalino. Seniūnė ir Širvintų kaimo bendruomenės „Upė“ atstovės: Stasė, Elena, Ramutė negailėjo gerų žodžių naujakuriams, vis gyrė ir gyrė, kvietė prisijungti prie bendruomenės narių. Agnė ir Gintas ypatingi – kupini idėjų gausos, geros energijos ir pozityvumo, dalijosi puikiomis idėjomis, stiprinant bendruomenę. Pirmą kart susitikę neskubėjo skirstytis: kalbėjosi, vaišinosi, dalinosi širdžių šiluma… ir planavo kitus susitikimus, bendras šventes. Su gero kaimyno pagalba visada rasi išeitį!

 

   Tegul tvirtėja bendruomeniškumo galia, brandindama pasitikėjimą vienas kitu, tirpdydama uždarumą ir atstumus, puošdama kaimynų gyvenimą.

   AČIŪ šauniems kaimynams.

***

   Skelbtas konkursas „Kaimynų kaimynas“, skirtas Europos kaimynų dienai, didelio susidomėjimo nesulaukė. Žvelgiame optimistiškai ir manome, kad mažų miestelių, kaimų gyventojams nereikia nei jokių konkursų, nei ypatingų dienų, jiems nuoširdūs kaimyniški santykiai, ištiesta ranka kaimynui – įprasti dalykai.

    Laiško autorė rašo, kaip jai pasisekė su naujakuriais kaimynais: „Džiaugiuosi savo naujais kaimynais, G. ir A. Andruškos, kurie mūsų kaimynystėje apsigyveno prieš pusmetį. Sutvarkė dalį Akmenių kaimo teritorijos, surinko niekadėjų išmėtytas automobilių padangas, ką jau kalbėti apie eilines šiukšles, pagrąžino Veterinarijos gatvės autobusų stotelės aplinką. Šaunuoliai!“

    Širvintų rajono PK bendruomenės pareigūnai dėkoja laiško autorei ir dalinasi šia istorija, gal pažadinsime bent vieną norą puoselėti gražią kaimynystę. Visiems gerų kaimynų ir geros atieties šiai istorijai

Neringa Tuškevičienė

 

 

 

 

One thought on “„Kaimynų kaimyno“ vardą pelnė Agnė ir Gintas Andruškos

  • 2020-05-29 at 21:05
    Permalink

    Gražūs ir šaunūs jauni žmonės. Gera apie tokius puikius kaimynus skaityti, o dar geriau šalia tokių gyventi.

Comments are closed.