Lietuvius suvienijo tradicija – liepos 6 d. giedamas himnas

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/Nuotraukos ir video autorės bei himno giedotojų /

    Pliaupiantis lietus Širvintų rajone nesutrukdė jau tradicija tapusiam Lietuvos himno giedojimui. Vakare, skirtingose Širvintų rajono vietovėse skambėjo himnas. Kartu su viso pasaulio lietuviais širvintiškiai Tautine giesme sveikino Lietuvą ir vieni kitus su Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, kuri laikoma Lietuvos valstybės švente.

   Šiemet jau dvyliktąjį kartą Tautiška giesmė, giedama lietuvių, apgaubia visą pasaulį, sujungia kaimus, miestelius, didmiesčius ir valstybes.

   Valstybės dieną švenčiamas Mindaugo karūnavimas Lietuvos karaliumi 1253 metų liepos 6 dieną.  Ši diena valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę. Pernai Seimas paskelbė liepos 6-ąją ir Tautiškos giesmės diena.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Lietuvius suvienijo tradicija – liepos 6 d. giedamas himnas

  • 2020-07-07 at 14:13
    Permalink

    Pasižiūrėjau į himno giedojimo miestelyje nuotraukas. Pagaliau vadovė pasiekė savo. Nei vieno „ne iš tų“. Ilgai reikėjo mokyti ir „į vietą statyti“, ilgokai kai kurie nesuprato, kad Širvintos ne visiems. Maladiec moteris, pasiekė savo

  • 2020-07-07 at 11:14
    Permalink

    O Sirvintose tai himno giedojimas ne koks! Zmoniu mazai, himno tempas jau toks užtęstas, kad vieni jau kitą stulpeli gieda, o kiti dar ties pirmu “vargsta”. Aikštėje prie skulptūros tikrai geriau pavykę būtų. O su tiltu tai apsišauta. Vieni negirdi, ką kiti gieda. Galėjo bent mikrofonus ar koloneles pastatyti, jei taip silpnai suorganizuota buvo. Bet suprantama, istorinės sventes- ne ponios prioritetas. Per jas juk ponia negiriama, negarbinama, demesys ne jai skiriamas, tai galima bet kaip, atmestinai. Va per miesto sventę tai su visom fanfarom.

Comments are closed.