Karolis Kaklys: Trumpai apie parazituojančią valdžią ir skęstantį caro melo laivelį

KAROLIS KAKLYS, Druskininkų savivaldybės tarybos narys, teisės mokslų doktorantas

     / KAROLIS KAKLYS /

     Visi, kurie sakot: “pastatė Druskininkus“; „vagia bet ir miestui duoda“… Minske gal seniai buvot? Pasakykit man kuo skiriasi parazitas, nuo parazito, kuris ne tik vagia? Atsakymas – abu jie yra tiesiog parazitai. Paprasčiausiai negalima vien melu ir bauginimais prievartauti visos bendruomenės tikintis, kad taip bus amžinai. Baltarusijoje vykstantys įvykiai puikiai iliustruoja, kokia yra trapi riba iki nusikalstamos valdžios, kai pasisavinami visi valdžios kontrolės mechanizmai, kai nebeveikia jokie demokratijai būdingi bruožai, apart vieno: mūsų daugiau – mes teisūs.

    Dar prieš tūkstančius metų, Antikos laikų mokslininkai, tokie kaip Platonas ar Sokratas pastebėjo, kad demokratija yra paremta ne vien kiekybe, tačiau tikroje demokratijoje turi būti ir kitų būtinų elementų.

   Ne veltui ir dabartiniais laikais demokratija yra siejama su skaidriais rinkimais, valdžių padalinimo principu, nuomonių pliuralizmu, žiniasklaidos laisve, žmogaus teisių užtikrinimu, viešumu bei valdžios atskaitomybe žmonėms. Tačiau gyvendami 21 amžiuje mūsų kurorte matome kardinaliai priešingą vaizdą, kuomet už mokesčių mokėtojų pinigus eilę metų masišku tiražu yra leidžiama propaganda, rinkimai vyksta išnaudojant milžiniškus savivaldybės administracinius resursus, įvairiausiais būdais yra persekiojama opozicija, įsivyravęs nepotizmas, bendruomenėje tvyro baimės atmosfera: baimė prarasti darbo vietą, baimė viešai išsakyti savo nuomonę, baimė papulti į juodąjį valdžios sąrašą… Apmaudu ir gaila, kad sunkiai iškovota laisve naudojasi parazitai, kuriems giliai nusispjaut ant Lietuvos įstatymų ir kurių skurdus demokratijos suvokimas išnyksta Grūto parko skulptūrų fone.

    Deja, bet opozicijai įstatymo laiduojamų institucijų (kontrolės ir antikorupcijos) savivaldoje pasisavinimas bei politizuota savivaldybių administracinė priežiūra akivaizdžiai sąlygoja itin neskaidrų valdymą bei esminių savivaldos principų laužymą.

    Reikia drąsiai konstatuoti, kad laivas yra uzurpuotas melagio kapitono, kuris bijo viešumo ir tiesos, todėl sėdi pasislėpęs savo bokštelyje. Vien faktas, kad tarybos posėdžiams yra pasamdyta privati apsauga puikiai iliustruoja vidinius kapitono konfliktus ir esamą situaciją.

    Tik nuolatinis bendruomenės kiršinimas skaldyk ir valdyk principu, kitaminčių menkinimas,  valdžios privilegijų naudojimas asmeniniams, o ne bendruomenės tikslams ir nusipirkta propagandinė „tiesa“, laikinai padeda laiveliui išsilaikyti vandens paviršiuje, tačiau reikia pripažinti, kad dugnas anksčiau ar vėliau prakiurs.

 

7 thoughts on “Karolis Kaklys: Trumpai apie parazituojančią valdžią ir skęstantį caro melo laivelį

  • 2020-10-23 at 10:11
    Permalink

    Anonimai, Druskininkai pritom, nes virsta i caryste kaip ir Sirvintos 🙂 Beje, kodel skleidziate mela? Komisijos pirmininkes I. S. komentaras: “Balsavimo patalpa parengiama balsavimui likus 12 val. iki rinkimų pradžios. Visos Molėtų rinkimų apylinkės turi seifus ir juos naudoja.
    Pagal VRK patvirtintą išankstinio balsavimo tvarkos aprašą vykstant balsavimui namuose, rinkimų dokumentai išduodami komisijos nariams pasirašytinai. Biuletenių šaknelės naudojamos tik biuletenių apskaitai. Pagal patvirtintų apylinkių protokolų duomenis rinkėjams išduotų ir grąžintų biuletenių skaičius visose apylinkėse sutapo. Apylinkių komisijų pirmininkai privalo užtikrinti ir užtikrino gautų savo rinkimų apylinkės išorinių balsavimo vokų apsaugą iki balsų skaičiavimo rinkimų dieną.
    Rinkimus Molėtų Širvintų rinkimų apygardoje stebėjo per 150 stebėtojų, kurie pasirašė apylinkių rinkimų protokolus ir skundų dėl rinkimų organizavimo procedūrų nepateikė. Po LSDDP atstovo rinkimams skundo dėl seifų, Vyriausioji rinkimų komisija jokių pastabų apygardos komisijai nepateikė.”
    Pries lodamas be argumentu, geriau pasidalinkite, kaip skaidriai viskas vyksta Sirvintose, kaip zmones yra ibauginami, kad nebalsuodami uz VIENINTELI, negaus pasalpos, pensijos, praras darba ir pan.

  • 2020-10-23 at 07:23
    Permalink

    Tai kad Molėtų rajone daugiausia balsų gavo Čimbaras. O konservatorius Stundys į antrą turą pateko tik 940-ies Širvintų rajono rinkėjų balsais. Širvintų rajono rinkėjas jam leido patekti į antrą turą.

  • 2020-10-22 at 23:38
    Permalink

    priciom cia druskininkai, grizkime i musu apygarda, moletuose, kur visa valdzia konservatoriu, nuo mero iki seniunu ir ir istaigu vadovu, per pira tura daugelylyje moletu apylinkiu seifu nebuvo, biuleteniai laikomi pas kazka namuose, kai kur isduodami be sakneliu, betvarke visiska, jau patylesiu apie balsavimus namuose tvarka

  • 2020-10-22 at 00:49
    Permalink

    Turiu vilties, kad politikus nuo puikybės viruso išgydo darbas opozicijoje. Ir tai greičiau šansas negu bausmė.

  • 2020-10-21 at 19:11
    Permalink

    Nuoširdžiai linkiu, kad dugnas anksčiau ar vėliau prakiurtų pas Jus, Druskininkuose, ir to paties tikiuosi pas mus, Širvintose…

  • 2020-10-21 at 18:52
    Permalink

    Kur aš tai mačiau? Identiška ir pas mus. Tik vietoj caro carienė sėdi

  • 2020-10-21 at 18:29
    Permalink

    visa tai žinom ir pas mus,Širvintose, toke parazitė yra .

Comments are closed.