Kai visai čia pat tau kvėpuoja pavojus

Ryto duomenys

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Šio vakaro žiniomis, Širvintų rajone registruoti 89 sergantieji ir jau skaičiuojama 16 pasveikusiųjų. Reiškia, kad bendras susirgimų skaičius yra 105 (ryte skaičius buvo 96). Čia neįtraukti tie, kas sirgo pavasarį. Žinoma, susirgimų augimas neramina ne vieną, tačiau džiugina pasveikusieji. Linkime ir visiems kitiems, kurie šiuo metu serga, kad liga nebūtų sunki ir visi greičiau pasveiktų.

  Nagrinėjant susirgimų statistiką Lietuvoje, Širvintų rajonas yra antroje vietoje (po Plungės raj.) susirgimų skaičiais šimtui tūkstančių gyventojų per pastarąsias dvi savaites. Tai yra du kartus daugiau, nei Lietuvos vidurkis. Lietuvoje jis yra 352.7, o Širvintų rajone 623.5.

   Galime pasidžiaugti, kad ėminiai imami jau ir mūsų miestelyje ir gyventojams nereikės toli važiuoti dėl tyrimo. Per pirmąją dieną mobiliajame COVID-19 punkte paimta trisdešimt mėginių. Kokie jų atsakymai – nėra skelbiama.

   Kai kurie skambinantys skaitytojai nerimauja, kad nėra skelbiama, iš kokių vietovių yra susirgusieji. “Bent seniūniją nurodytų”-, sako jie. Tačiau asmens duomenų apsaugos įstatymas tai draudžia. Kiti gi klausia, ar tiesa, kad serga merė. Na, net neklausiame to. Privalome visi suprasti, kad sveikata yra labai asmeniškas klausimas ir jei žmogus nenori, turi teisę neskelbti. Tokią teisę turi privatūs ir vieši asmenys.

    Šiuo metu žmonės pasimetę. Atrodo, tiek daug kalbama, rašoma apie šį baubą, tačiau vis dažniau tenka sulaukti klausimų, ką daryti neprisikambinus, ar gausiu nedrabingumą, jei turėjau kontaktą, ką turiu daryti, gavęs teigiamą testo atsakymą, ar pats turiu įspėti tuos, su kuo bendravau, ir daug kitų klausimų. Žinoma, kiekvienu klausimu reikėtų taris su šeimos gydytoju arba asmeniu, pranešusiu testo rezultatus.

    Bet aš tvirtai žinau, jei susirgčiau, pati informuočiau kiekvieną, su kuriuo bendravau pastarosiomis dienomis. Būčiau dėkinga ir jei mane informuotų. Geriau sužinoti ir stebėti savo būklę, negu nežinoti. Ir tikrai nereikėtų smerkti tų, kurie serga. Turime suprasti, kad jokia liga nesergama tik todėl, kad kažkas to užsimanė.

   Dar ir dar kartą noriu priminti kiekvienam –  kaukės, pirštinės, dezinfekija ir rankų prausimas gali padėti apsisaugoti. Saugokime save, artimuosius ir visus. Nelipkime vieni kitiems ant kulnų. Visur suspėsime. Neskubėkime.

    Ir ypatingas prašymas pasikalbėjus su prekybos centrų pardavėjomis: mieli senjorai, su visa pagarba Jums ir supratimu, kad šiuo metu labai trūksta bendravimo, prašome nevaikštinėti kasdien apsipirkti, neiti pačiupinėti prekių, kurių net neketinate pirkti. Būkite supratingi ir saugokite save.

    Noriu pakviesti visus, eidami į parduotuvę pasidomėkime, ar nereikia vaistų ar maisto šalia gyvenančiam. Šiuo metu, kaip niekad, turime būti bendruomeniški ir padėti vieni kitiems.

    Būkime visi sveiki.

Duomenų apsaugos pareigūnas

8 thoughts on “Kai visai čia pat tau kvėpuoja pavojus

  • 2020-11-05 at 15:54
    Permalink

    Gelvonų komisijoje yra sergančių. Kodėl nesiizoliuoja visa komisija? Juk turi izoliuotis 14 dienų. Viena iš komisijos net be kaukės šiandien maximoj vaikščiojo. O juk grožio salone dirba. Kodėl jai išimtis?

  • 2020-11-05 at 15:12
    Permalink

    Širvintų raj penktoje vietoje,o ne antroje pagal susirgimus.

  • 2020-11-05 at 11:55
    Permalink

    Gal merė serga po pergalingo vakarėlio? Nes kai kurie vakarėlio dalyviai, girdėjau turi covid-19 diagnozę

  • 2020-11-05 at 11:42
    Permalink

    Pagal šiuo metu užsikrėtusių rodiklį, skaičiuojant 100 000 gyventojų, Širvintų rajonas antroje vietoje Lietuvoje. “Puikus pasiekimas!!!”

  • 2020-11-05 at 11:18
    Permalink

    Ko merė tyli? Ko opozicija tyli? Bet juk ir mes patys tylim, nes mes juk ne prie ko. Tylim jau penki metai, kad tik nenukentėti, kad tik vaikams nieko blogo nenutiktų. Tylim, ir bėgam balsuoti už tą pačią merę, gelbėdami ją nuo opozicijos. Mierė šaunuolė, išmaudė visus. Juk patys dirbote komisijoje, patys ėjote į namus Jonui balsų surinkti. Patys šventėte Jono pergalę restorane.

  • 2020-11-05 at 08:34
    Permalink

    Toks sergamumo šuolis, o merė tyli. Kodėl?

  • 2020-11-05 at 08:07
    Permalink

    Pritariu. Aš irgi pats pranesčiau. Tai vadinama pagarba kitam. O gal ir sau

  • 2020-11-05 at 08:05
    Permalink

    Dėl senjorų parduotuvėse – 100 balų. Ko ten slankiot ir savim rizikuot?

Comments are closed.