Kviečiame į virtualias keliones, parodas, koncertus

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Virusui vis stipriau varžant susitikimų, renginių, susibūrimų galimybes, žmogui vis sudėtingiau pasirinkti laisvalaikio leidimo, atsipalaidavimo nuo darbų ir rūpesčių būdus. Karantinas, uždarytos tarpvalstybinės sienos, draudimai rengti šventes ir renginius – jaučiamės gerokai ribojami.

   Profilaktikai medikai  rekomenduoja grūdintis ir būti gryname ore. O geros emocijos visada sąlygoja geresnę sveikatą. Tad nutarėme dalį tinklapio skirti išskirtinai gerosioms naujienoms ir dalintis pozityvia informacija.

   Nuolat keliaudami po užsienius dažnas mūsų nepastebėjome Lietuvoje daug neatrastų, neaplankytų vietovių, neišgirdome įdomių jų istorijų.  Tad šis periodas ypatingai tinkantis atsigręžti į Lietuvos gražųjį kraštovaizdį.

   Žinoma, ne kiekvienas mūsų galime sau leisti keliauti. Vieni dėl finansinių galimybių, kiti neturi transporto, dar kitiems neleidžia arba gerokai riboja sveikata. Todėl mūsų portalas „Krašto žinios“ nutarė pakviesti skaitytojus į virtualias parodas, keliones, gal ir koncertus.

   Šiandien pasidalinti įspūdžiais ir rekomenduoti gražiausius Lietuvos kampelius, įdomiausias vietas sutiko turizmo verslu užsiimanti kelionių vadovė Alytė Skeberienė.

-Iš Jūsų asmeninėje Facebook‘o paskyroje pasidalintų įspūdžių matome, kad keliaujate daug. Ar tai Jūsų darbas ar hobis?

– Negaliu vienareikšmiai atsakyti į Jūsų klausimą. Tai ir darbas, nes, įgijusi tinkamą kvalifikaciją, dirbu kelionių vadove. Bet hobiu įvardinti taip pat tą veiklą turėčiau, nes kiekvieną laisvą valandėlę stengiuosi išnaudoti kelionėms. Net ir į šį turizmo industrijos verslą atėjau todėl, kad jau nuo seno labai mėgau keliauti.

-Ar Jūsų kelionės apsiriboja tik Lietuva?

– Ne, tiek darbo reikalais, tiek ir laisvalaikiu esu pakeliavus ne vienoje užsienio šalyje. Daug įspūdžių liko keliaujant Tailande, Izraelyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Kambodžoje, Tunise, Transilvanijoje, Portugalijoje, Airijoje ir kitose daugiau ar mažiau egzotinėse šalyse. Niekuomet neapsiriboju poilsinėmis kelionėmis. Man gaila laiko „vartytis“ pliaže. Visada įdomiau pažinti šalies kultūrą, papročius, susipažinti su jos gamta, kulinariniu paveldu. Todėl ir išvykdama į keliones joms skiriu pakankamai nemažai laiko, kad galėčiau ne sėdėti vienoje vietoje, bet pakeliauti po šalį.

-Kaip savo aistrą kelionėms tenkinate šiuo metu, kai viskas ypatingai ribojama?

– Šią vasarą, kai dar buvo kiek laisvesnis kelionių režimas, tačiau į užsienio šalis vykti jau buvo nerekomenduojama, organizuojant keliones teko apsiriboti tik Lietuva. Esu sudariusi, rekomendavusi ar pati lydėjusi keliautojų grupes ne vienu maršrutu. Darbas išties labai įdomus, nes turi gerai susipažinti su keliautojų interesais, parinkti ir apskaičiuoti maršrutą ne tik pagal jų pomėgius, bet ir pagal keliavimo tipą, finansines galimybes ir prioritetus. O tai gali padaryti tik tada, kai pati esi gerai susipažinusi su tomis vietovėmis, kurias siūlai įtraukti į maršrutą.

-Dabar apribojimai dar griežtesni.

– Taip, todėl siūlau pavieniams asmenims ar šeimoms atsigręžti į Lietuvos gamtą. Pati esu išnaršiusi ir susipažinusi ne su vienu Lietuvos nacionaliniu parku. Jų, beje, Lietuvoje yra 5. O ir regioniniai parkai, kurių yra , berods,  apie 30, taip pat nelieka be dėmesio. Tad ką veikti tikrai dar bus ne vienam karantino ir ne karantino mėnesiui. Juk Lietuvos gamta tokia graži, kad gėrėtis ja gali bet kuriuo metų laiku ir bet kuriam orui esant.

-Ar sutiktumėte su mūsų skaitytojais pasidalinti savo kelionių įspūdžiais ir atradimais, rekomenduoti maršrutus ar įdomesnes vietas keliautojams?

– Su maršrutų rekomendacijomis būtų sudėtingiau, nes kuriant maršrutą reikia atsižvelgti į keliautojo norus, galimybes, keliavimo trukmę. Bet mielai galiu pasidalinti įspūdžiais iš kelionių, suteikti informaciją apie lankytinas vietas.

-Smagu. Tad apie kokią kelionę ar Lietuvos vietą jau netrukus galėtume sulaukti Jūsų informacijos?

– Reikėtų pagalvoti. Bet, tikriausiai, pradėti galėtume nuo artimesnių vietų. Visai neseniai ir vėl lankiausi Dūkštų pažintiniame take ir Neries kairiojo kranto turistinėje trasoje. Tai gal ir pradėkime nuo jų.

-Sutarta. Laukiame Jūsų pasakojimų, įspūdžių, nuotraukų.

Į virtualią kelionę kviečiame visus savo skaitytojus. Žiūrėkite, komentuokite, dalinkitės įspūdžiais. Taip pat kviečiame pasakoti apie savo matytas vietas, koncertus ar parodas. Palaikykime vieni kitus ir karantinas nebus toks baisus. Jūsų pasakojimų, nuotraukų ir video laukiame info@krastozinios.lt     Aktyviausi bus apdovanoti.

One thought on “Kviečiame į virtualias keliones, parodas, koncertus

  • 2020-11-13 at 21:56
    Permalink

    Prašymas kartu skelbti viešbučių, muziejų, kitų lankomų objektų kainas. Mes nedrįstame keliauti, nes neramu, ar įpirksim paslaugas. Ačiū

Comments are closed.