Širvintų medžių genocido muziejus

/ VIRGINIJUS SARPAUSKAS /
/ Nuotraukos autoriaus /
   2018 metų sausio 26-27 dienos. Nupjaunama virš šimto palei Plento gatvę augusiu obelų. Stribiniu būdu, iš pasalų. Pirma šiuolaikiškosios ir moderniosios pergalė. Rašau apie tai, bet absoliuti dauguma tyli.
   2018 metų lapkričio 28 diena. Nors žemė jau seniai sušalusi, bet rinkimai artėja ir reikia pergalių. Mechanizuotai išgręžiamos duobės, sumetami medžių sodinukai. Keistas medžių sodinimo būdas. Antra šiuolaikiškosios ir moderniosios pergalė. Rašau apie tai, bet absoliuti dauguma tyli.
    2020 metų balandžio 14 diena. Prie brangaus sporto komplekso nupjaunama pusė beveik idealiai sveikų liepų. Rašau apie tai, bet absoliuti dauguma tyli. Ta proga po kelių dienų nupjaunamos ir likusios liepos. Trečia šiuolaikiškosios ir moderniosios pergalė.
   2020 metų balandžio 29 diena. Keičiamos Igno Šeiniaus gatvės liepos, kurios skurdo, nes buvo pasodintos beveik vien į žvyrą. Pagal technines sąlygas ir pasirašytą sutartį nauji medžiai- skroblai, turi būti sodinami į iš anksto paruoštas duobes kurių dydis turi būti ne mažesnis nei 1,5×1,5 metro ir ne mažiau nei vienas metras gylio. Net nematuojant matosi, kad duobės nėra reikiamo dydžio. Viešinu, rašau apie tai, bet absoliuti dauguma tyli. Ta proga niekas nieko net neketina taisyti. Ketvirta šiuolaikiškosios ir moderniosios pergalė.
   2020 metų lapkričio 10 diena. Atėjo eilė daugiau nei šimtui Vilniaus gatvės liepų.
    Penkta ir nepaskutinė šiuolaikiškosios ir moderniosios pergalė.
Klijuotos medinės sijos https://ligni.lt/
Virginijus Sarpauskas yra Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys

10 thoughts on “Širvintų medžių genocido muziejus

  • 2020-11-20 at 21:30
    Permalink

    Suabejočiau ta įtaka. Ne tie valdys Lietuvą.

  • 2020-11-20 at 19:59
    Permalink

    Ž.P-(merė Živilė Pinskuvienė)
    nuo savo valios, kaip ir priklauso nuo įtakingojo – J.P (atsiminikit, vyras Jonas Pinskus
    labai įtakingas, pažintys ir t.t…..!!!!). Darau ką noriu ir kaip noriu.

  • 2020-11-19 at 15:07
    Permalink

    Atsiprašau, BARBARIZMAS….

  • 2020-11-19 at 15:05
    Permalink

    Makijažinis bararbarizmas…

  • 2020-11-19 at 11:17
    Permalink

    Labai pikta ir siaubingai skauda širdį matant taip niokojamą miestelį. Viską gali ponia ir jos tarnai. Kiti gyventojai tyli, nes arba nemąsto (svarbu yra duonos ir žaidimų) arba bijo konflikto (paprieštaravus poniai, bus bėdų). Pritariu anksčiau pasisakiusiam – kirsti sveiką medį – tas pats, kas žudyti žmogų. Tai tikrai yra genocidas. Ir nereikia meluoti, kad medžiai buvo ligoti. Ligoti yra tik tie žudikai maniakai, kurių sprendimu miestelis liks plikas, prisodintas nupiepusių stabarų, išgrįstas trinkelėm ir įkaitęs vasarą. Negaliu savo vardu pasirašyt, nes pakenkčiau ten gyvenančiai savo šeimai. Tokios yra Širvintos.

  • 2020-11-17 at 22:05
    Permalink

    Pjauti sveiką medį tas pat kaip ir žmogų.

  • 2020-11-17 at 18:46
    Permalink

    Nupjauti sveikus, brandžius medžius, vietoj jų nupirkti ir pasodinti abejotinos rūšies ir kokybės medžius, už juos sumokėti dešimtis, o po paskutinio kirtimo , ko gero, jau bus virš šimto tūkstančių eurų, proto ir pastangų nereikia. Dauguma šių medžių buvo sodinti širvintiškių, talkų metu, neatlygintinai. Pažiūrėkite kokie medžiai, kokios rūšies ir kokybės pasodinti Plento g., kaip jie atrodo dabar. O su senų medžių išpjovimu ir naujų pasodinimu Savivaldybė sumokėjo apie 60 tūstančių eurų. Vyriausybė pasiskolino 500 mln. eurų, iš jų 150 milijonų keliams, 350 milijonų kitiems investiciniams projektams. Dar Lietuva per artimiausius metus investuos 6,3 milijardo eurų į šalies ekonomika, iš jų apie 2 milijardus skolinsis. Vien per artimiausius 2 metus reikės įgyvendinti projektu už 1.8 milijardus eurų. Šie dideli pinigai pasklis po Lietuvą, tuo pačiu ir savivaldybes, bet čia tik skirtumas tarp savivaldybių bus toks – vieni juos investuos atsakingai, efektyviai ir skaidriai, galvodami apie ateitį ir bendruomenės interesus, kiti tą darys per asmeninę naudą. Prie kokių savivaldybių, Mindaugai, jūs priskirtumėt Širvintų savivaldybę.

  • 2020-11-17 at 16:15
    Permalink

    Kažkam labai jau nepatinka tvarka miestelyje geriau kaip buvo anksčiau pagal juos nereikia nieko daryti tegul buna miestelis purvinas ir apžėles,taip jau turbut nebebus.

  • 2020-11-17 at 08:56
    Permalink

    Komunistų su general gubernatoriumi priešakyje valdžios pagrindas buvo proletarai. Gydytojus, mokytojus ir inžinierius ištrėmė, sušaudė. Liko proletarai. Merės komandos pagrindas šiuolaikiniai proletarai. Nes proletarui viskas priklauso nemokamai- koncertai, apdovanojimai, medaliai. Tik šių laikų medikai, mokytojai ir inžinieriai jau nebe tie. Be garbės ir stuburo.

  • 2020-11-17 at 08:05
    Permalink

    Gal jau metas suprasti, kad didžioji dauguma Širvintų rajono gyventojų pritaria viskam, ką sumano ponia, tuo žavisi ir tokia yra realybė. Kitaip mąstančių yra nyki mažuma. Ir jeigu Jums tų medžių gaila, tai ir gailėkit. Ponia tai mato ir supranta kitaip. O turėti viešą kitokią nuomonę nei ponios yra blogas tonas ir viena didžiausių nuodėmių

Comments are closed.