„Žmonės Žmonėms“ ateina į pagalbą

  VšĮ „Žmonės Žmonėms“ – tai jauna, šių metų kovą įkurta organizacija, siekianti suburti savanorių bendruomenę ir bendromis jėgomis padėti tiems, kam labiausiai to reikia. Tik gerų žmonių dėka pagalba pasiekia organizacijos globojamus vaikus, daugiavaikes šeimas ar senolius iš visų Lietuvos kampelių.

Mūsų veikla prasidėjo šių metų vasario 14 diena, kuomet įvyko pirmasis savanoriškas renginys vaikams Antakalnio sutrikusio vystymosi vaikų namuose Vilniuje. Komandos branduolį tuo metu sudarė dvi mamos – idėjos autorė Sandra Kriaučiūnaitė ir kiek vėliau prie jos prisijungusi Tatjana Jablonskienė. Ilgai netrukus įvyko grožio renginys  Carite gyvenančioms moterims, .bei pats pirmas vaiko gimtadienis Vaikų laikinosios globos namuose Trakų rajone, Čižiūnų kaime.

Pačios moterys augina po du vaikučius, tačiau didelėse širdyse atsirado vietos visiems. Netrukus organizacijos narės socialiniame tinkle „Facebook“ sukūrė grupę „Žmonės Žmonėms“, kurioje viešina nuveiktus gerus darbus bei dalijasi istorijomis žmonių, kuriems šiuo metu labiausiai reikalinga aplinkinių pagalba. Prie mūsų pradėjo jungtis žmonės. Šiandien feisbuko grupę sudaro beveik 12 000 narių. Mes turime labai stiprią palaikymo komandą Kaune, kurią taip pat sudaro nuostabūs žmonės. Jie, kaip ir mes, aukoja savo laiką neatlygintinai. Tatjana ir Sandra grupėje kiekvieną dieną dalijasi pačiais įvairiausiais pagalbos prašymais. Dažnai ieškomi tam tikro dydžio drabužiai ar avalynė, įvairūs buities daiktai. Šiandien norime pasidžiaugti, kad bandome imtis ir didesnių projektų, kaip lėšų rinkimas Delfinų terapijai, klubo sąnario endoprotezo komplektui, kapitalinis būsto remontas Kaune nepasiturinčiai šeimai. Geros širdies žmonės noriai aukoja jiems nebereikalingus daiktus, dalyvauja aukcionuose, kurių metu renkamos lėšos vienai ar kitai problemai spręsti. Sprendžiame ir deriname kitų žmonių problemas nuo ryto iki vakaro.

    Dar nebuvo dienos, kad negvildentumėme kokios nors šeimos situacijos. Šiam momentui pastoviai globojame 14 šeimų , kuriose auga 32 vaikai. Globojame Palemono dienos centrą, kuriame kasdien apsilanko 22 vaikai, bei Aukštadvario „Atsigręžk į vaikus“ globos namus, kuriuose gyvena 22 vaikai. Taigi turime didžiulę laimę ir atsakomybę -76 vaikai. Pagalba šeimoms kuruojama 9 Lietuvos miestuose. Vaikų namuose per šį laikotarpį atšventėme 12 vaikų gimtadienių, suorganizavome didžiulę sporto šventę, bei grandiozinį vasaros uždarymą, skirtą vaikams, Auto-moto parke su galybe pramogų bei patirčių.

    Apmokėjome ekskursijos išlaidas vaikams. Nuvykome su daugiavaike šeima i zoo sodą Vilniuje. Atakalnio vaikų namuose padėjome įrengti logopedes kabinetą. Neįgaliai merginai buvo suteikta galimybė lankyti Hipoterapiją, bei aprūpinimas maisto papildais. Per visą laikotarpį 3 asmenims apmokėjome teises. Organizavome saviugdos seminarą bei aromaterapiją. Suradome būstą vienišai mamai gyvenusiai Carite ir jau beveik 8 mėnesius globojam jas su dukryte. Padėjome dviem šeimoms nukentėjusioms nuo gaisro.

  Pagaliau savo gretose turime komandos narę – teisininkę, kuri teikia nemokamas teisines konsultacijas nepasiturinčioms šeimoms. Galima vardinti dar ilgai, kas mus labai džiugina. Tikim ir matom , kad neveltui dirbam dieną naktį. Esame dėkingos žmonėms, kurie prisijungia prie mūsų. Ir jau turime pakankamai stiprią komandą žmonių, kurie aukoja savo laiką, žinias ir idėjas tam, kad „Žmonės Žmonėms“ galėtų padaryti dar daugiau. Mes labai vertiname visų žmonių pagalbą, nes tik jų dėka vyksta geri darbai, kurių jau suskaičiuojame virš 217. Esame atsakingi už savo darbo kokybę ir tvarų bei darnų tikslų siekimą komandoje. Esame atviri sau ir kitiems bei taikome visiems vienodus standartus. Girdime ir padedame vieni kitiems siekiant bendro tikslo. Kūrybiškai reaguojame į kintančias situacijas, racionaliai naudodami išteklius, siekiame atkreipti dėmesį į socialinį vaikų ir paauglių gyvenimą per kiekvieno žmogaus asmeninę prizmę. Dar nepilnai esame orientuoti, kokia kryptim keliausim, bet vis dažniau prieinam išvados, kad tai bus vaikai. Mes norime su komanda, kryptingai siekti, kad kiekvienas vaikas ir paauglys esantis socialinės rizikos šeimose, vaikų namuose, ar besilankantis dienos centruose augtų emociškai sveikoje ir saugioje aplinkoje. Norime suteikti realią teisinę bei psichologinę pagalbą, siekiant nutraukti nesėkmių ratą ir formuoti teigiamus įpročius padėsiančius vaikui išaugti doru ir atsakingu žmogumi.

  Norime pabrėžti , kad visi mūsų darbai atlikti tik gerų žmonių pagalba. Mes nesam finansuojami valstybės. Tad tik Žmonės yra mūsų ramstis, sprendžiant problemas, bei įgyvendinant idėjas.

   Šiam momentui turime du didelius projektus. Tai būsto kapitalinis remontas Kaune, nepasiturinčiai šeimai, kuris jau pradėtas už gerų žmonių lėšas. Taip pat laukia didelis darbas Šilutės raj., kur neįgalus tėtis augina neįgalią dukrą. Jiems skubiai reikia keisti stogą, nes jis gali tiesiog įgriūti. Labai ieškome, kas galėtų prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo. Nes katastrofiškai trūksta lėšų.

   Mes nepasiduosime ir bandysime tikslingai padėti žmonėms. Ir nors mes jauni ir nepatyrę, neveltui esame „Žmonės Žmonėms“.

   Prisidėti galite ir finansiškai. Kiekviena auka  yra labai svarbi.

 Verta pasidomėti daugiau: darbo batai

2 thoughts on “„Žmonės Žmonėms“ ateina į pagalbą

  • 2020-12-06 at 09:39
    Permalink

    Gerb. Laima. Dėl paramos tiesiogiai kreipkitės į organizaciją ir socialinius darbuotojus. Leidinys tokių nepatikrintų skelbimų neskelbia. Būtent dėl to iš Jūsų skelbimo pašalinome sąskaitos nr.

  • 2020-12-06 at 04:52
    Permalink

    sveiki as Laima gyvenu Kaune turiu dukryte 11metu.Mums siuo metu labai reikalinga finansine auka dirbu vakytoja laukiu algos ir prasau paaukoti mums kiek kas gakite ******** kiekvienas euras mums dabar yra labai rreikalingas kad isgyventume siuo sunkiu metu.Laima Malinauskiene **** Aciu uz pagalba

Comments are closed.