Anūkų žaidimas virto Jadvygos pomėgiu

Vakar įveikta dėlionė

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos iš pašnekovės albumo /

   Ne vienas ir ne du dabar dejuoja, kaip sunku per karantiną sėdėti namuose, kaip liūdna ir nėra ką veikti. Širvintiškė Jadvyga Barbaravičienė liūdėti neturi laiko. Dėmesio reikalauja jos augintiniai katytė Bagyra ir šuniukas Rikis. Abu mylimi augintiniai ištvėrė sunkias operacijas. Šeimininkė daug laiko skiria jiems ir juokauja: „Trise linksma“. Nudirbusi visus darbus Jadvyga sėda dėlioti dėliones. Taip taip, jums nepasigirdo. Rodos vaikams skirtas žaidimas pavergė jau ne vieną suaugusįjį.

    Jadvyga neslepia – pradžia buvo banali – dėliones dėliojo su anūkais. Pasak moters, tai buvo smagus užsiėmimas, suteikęs daug gerų emocijų. Taip ir užkibo. Tiesa, laisvalaikio Jadvyga neturi labai daug. Kiekvienas pravažiuojantis grožisi jos išpuoselėtomis gėlėmis. Vaikai, anūkai ir artimieji aprūpinami gardžiomis daržovėmis. Moteris mėgsta grybauti, su vaikais keliauja po Lietuvą.  Tačiau orams atvėsus ir daržo darbams pasibaigus Jadvyga gali skirti laiko ir sau.

   Taip ir pradėjo kompiuteryje dėlioti dėliones. Sudėliotos jos ten ir saugomos. „Prieš porą metų gavau Kalėdinę dovaną – vaikai dovanojo 2000 detalių dėlionę. Tą pasaulio žemėlapį dėliojau 27 dienas. Dabar kabo ant sienos“ – pasakoja linksmai nusiteikusi Jadvyga.

   Neslėpsiu, noras pakalbinti ponią Jadvygą kilo naršant viename socialinių tinklų, kur moteris įkėlė nuotrauką apie įveiktą dar vieną dėlionę. Ši dėlionė 1000 detalių. Tad ir įveikta per dešimt dienų. Jos dėliojimą akylai prižiūrėjo Jadvygos augintiniai (vardų reikėtų).

Iš aukštai. Darbus prižiūri Bagyra

 „Kai pradedi dėlioti, užsikabini. Tiesiog norisi įveikti. Norisi pamatyti rezultatą“ – juokiasi moteris. Ji neslepia – šis pomėgis gerokai trumpina ilgus žiemos vakarus – dėliojant laikas tiesiog skrieja.

   Paklausta, ar dėlionės padeda karantino metu neliūdėti, ji tik patvirtina: „Karantinas yra karantinas. Jį leidžiu dėliodama „PUZZLE“, skaitydama knygas, žiūrėdama televiziją. Nesuprantu tų lakstančių po parduotuves ir nemąstančių. Dėl jų tenka visiems kentėti“.

   Poniai Jadvygai linkime naujų dėlionių įveikimo.

*****

   O visus skaitytojus kviečiame pasidalinti savo patirtimi, kaip jūs įveikiate karantino nuobodulį ir kaip leidžiate ilgus žiemos vakarus?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Anūkų žaidimas virto Jadvygos pomėgiu

  • 2020-12-16 at 11:02
    Permalink

    Labai maloniai perskaičiau ir taip pat susigundžiau pabandyt

  • 2020-12-16 at 10:24
    Permalink

    Šaunuolė Jadvyga!
    P.S.yra vyresnio amžiaus žmonių, kurių net negaliu močiute pavadinti. Ponia Jadvyga viena iš jų. Linksma ir veikli.

Comments are closed.