Kernaviškiai buriasi pagelbėti kaimynui

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Lietuvoje kuriamos įvairios iniciatyvos, vienaip ar kitaips susijusios su koronavirusu ir esama situacija. Vieni skuba savanoriauti ligoninėse, kai kurios įstaigos tiekia maitinimą medikams, kiti gi siūlosi pagelbėti vienišiems žmonėms, tiems, kurie karantinuojasi ir negali įsigyti elementariausių kasdien reikalingų produktų, vaistų.

   Panašias iniciatyvas pradeda ir kai kurie Lietuvos rajonai. Štai Ukmergės rajone tokia pagalba teikiama savivaldybės sprendimu. Kaimyninis rajonas pradeda teikti nemokamas paslaugas gyventojams – maisto produktų, medikamentų, higienos ir (ar) kitų būtinų prekių nupirkimą ir (ar) pristatymą, pagalbą sumokant mokesčius.

   Širvintų rajone Kernavės miestelio gyventojai patys ėmėsi iniciatyvos ir viename socialinių tinklų ėmė viešai skelbti kvietimą, kad sergantys ar turėję kontaktus neitų į viešumą, o nupirkti reikalingų produktų paprašytų iniciatyvos organizatorių. Pasak jų, taip bus rūpinamasi ir sergančiųjų saugumu, ir sveikųjų apsauga nuo viruso. Norinčių padėti grupė smarkiai auga. Atsirado ir medikė, siūlantį savo pagalbą suleidžiant vaistus, nes ji jau persirgusi ir gali prireikus pagelbėti net ir sergančiam.

    Smagu matyti, kad kaimynas, bendruomenė nėra tik frazės. Tai vyksta tarp mūsų. Be galo smagu ir gera žinoti, kad šalia visada yra tas, kuris išties pagalbos ranką.

  Ar kernaviškių pavyzdžiu pasieks kitos seniūnijos, o gal pagalba bus organizuojama savivaldybės iniciatyva? Sužinoję būtinai informuosime.

P.S. “Krašto žinios”, palaikydamos gražias idėjas, visus pagalbos siūlymus skelbs nemokamai. Jų lauskime el.p. adresu info@krastozinios.lt