Pasikeitimai rajono mokyklose

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /
     Panašu, kad Širvintų rajono švietimo įstaigose vyksta vadovų ir LEP vadovų rokiruotė.
   Savivaldybė socialiniuose tinkluose praneša, kad Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos direktorė Daiva Klimienė pateikė prašymą dėl asmeninių priežasčių atleisti iš direktoriaus pareigų. Direktorės prašymas tenkintas. Nuo šiol progimnazijoje ji dirbs technologijų mokytoja.
   Širvintų r. savivaldybės mero potvarkiu nuo 2020 m. gruodžio 30 d. “Atžalyno” progimnazijai vadovauti skiriama Jūratė Stankevičienė. Įdomu tai, kad J.Stankevičienė 2019 m. spalio 1 d. pradėjo eiti Gelvonų gimnazijos direktoriaus pareigas po to, kai laimėjo konkursą ir rajono savivaldybės taryba patvirtino jos kandidatūrą. Praėjus vos 14 mėnesių ji iš direktoriaus pareigų atsistatydino. Kodėl – viešai neskelbiama.
  Širvintų r. savivaldybės merės Ž. Pinskuvienės potvarkiu nuo 2020 m. gruodžio 31 d. Gelvonų gimnazijai vadovauti skiriama  Sondra Bartulienė. Primename, kad S.Bartulienė jau yra ragavusi LEP direktorės duonos, vadovaudama miesto vaikų-lopšelio darželio “Boružėlė” kolektyvui (buvę “Buratino” ir “Saulutės” darželiai).
P.S. Klausimų kyla daug. Pradžiai juos pateiksime rajono vadovėms. Tad prie šios temos grįšime jau naujais metais.

45 thoughts on “Pasikeitimai rajono mokyklose

  • 2021-01-04 at 19:08
    Permalink

    Man tai svarbu, kad mokytojas įskiepytų matematiką, fiziką ir pan. Požiūrį į gyvenimą jau kaip nors šeimoj įskiepysim.
    P.S. Ir negirdėjau iš vaikų, kad mokytojai per pamokas politikuotų.

  • 2020-12-31 at 20:53
    Permalink

    Ko vertas mokytojas, tyliai nuolaidžiaujatis valdžiai? Kokias vertybes jis įskiepys mokiniams?

  • 2020-12-31 at 19:38
    Permalink

    taip, geras dalyko mokytojas visais laikais buvo aukso vertės. Gerai, kad tai suprantate. Kiek jų turime šiuo metu ir kas juos pakeis išeinančius, čia dar rimtesnė problema, nei mokyklų jungimas arba kuri moteriškė bus naujos mokyklos direktore. Geram mokytojui „atsirasti“ reikia maždaug 15 metų praktikos

  • 2020-12-31 at 19:18
    Permalink

    Sujungimas negąsdina, gąsdina sporto kryptis.
    Gerai, jei vaikui pasiseks gauti gerą mokytoją, o jei ne? Pasmerktas? Be to svarbu mokytojo kompetencijoja. Ar mokytojas, kuris 20 metų mokė vaikus 5-8 klasėse, galės kokybiškai mokyti abiturientą?

  • 2020-12-31 at 16:37
    Permalink

    Pasikeitimai, susijungimai ir kitokie pasikeitimai vyksta visoje Lietuvoje. O ilgoji gimnazija – tas variantas Lietuvoje yra labai daug kur, Geras dalykas yra tai, kad mokytojas, gavęs penktokus, važiuos su jais iki 12 – tos klasės, kartu ir pats augdamas ir tobulėdamas, o jo rezultatai matysis per abitūros egzaminus…

  • 2020-12-31 at 11:56
    Permalink

    Širvintų miestas septynmyliais žingsniais virsta nykstančiu kaimu. Todėl visai normalu, kad mokyklai pakanka vieno juridinio asmens. O mokslai gali vykdyti dviejose ar trijose patalpose (padaliniuose) pagal mokinių amžių.

  • 2020-12-31 at 08:52
    Permalink

    O vietoj ko bus Klimienė? Gi darbų pamokų yra tiek kiek yra, klasių irgi nepadaugėjo?

  • 2020-12-31 at 07:42
    Permalink

    Nejuokinkit su savo diskusijomis, bus taip, kaip nori Ž.P. Jinai niekada nepralaimi ir jūs tai žinot.

  • 2020-12-30 at 23:22
    Permalink

    Dideles mokyklas jungia, o Bartkuškio, Čiobiškio laiko

  • 2020-12-30 at 22:21
    Permalink

    Kol kas ramiai sutikime Naujuosius metus. Tiek mokytojams, tiek esamų, tiek busimų moksleivių tėvams noriu pasakyti, kad taip, kaip ponios sugalvojo, joms tikrai “nepaeis”. Bus daug diskusijų, ir daug veiksmo. Pasinaudoti situacija, kad, kol naujai paskirta vyriausybė, Švietimo ir mokslo ministerija bei Seimas su Švietimo ir mokslo komitetu neįsivažiavo į darbą, tikrai nepavyks.
    Ponios yra tokios paikos, kad net nesuvokia, kokį džiną išleido iš butelio. Atgal jis jau nesugrįš. Labai trūko visuomenėje diskusijų apie esmines švietimo permainas. Pati proga jas pradėti.

  • 2020-12-30 at 22:06
    Permalink

    Vyriausybės programa.

    2.2.2. Naujos kartos mokyklos – „Tūkstantmečio“ gimnazijos. Šios gimnazijos bus skirtos mažinti ugdymo rezultatų atskirtį tarp miesto ir rajono mokyklų, siekiant, kad vaikai turėtų visas galimybes gauti kokybišką, šiuolaikinį išsilavinimą. Šiose mokyklose bus kviečiami dirbti aukščiausius ugdymo rezultatus demonstruojantys mokytojai ir gabiausi pedagoginių studijų absolventai, rasis visa reikalinga šiuolaikinė švietimo infrastruktūra (STEAM laboratorijos, neformalaus ugdymo sistema, universalus dizainas). Tuose rajonuose, kur jau veikia panašaus tipo gimnazijos, jas stiprinsime ir gerinsime infrastruktūrą, kur tokių galimybių nėra, steigsime naujas. Šioms gimnazijoms kelsime tikslą tapti pedagoginių ugdymo pokyčių rajonuose generatoriais ir katalizatoriais. Šių mokyklų infrastruktūra, neformaliomis veiklomis ir kitomis paslaugomis galės pasinaudoti visi rajono mokiniai, o mentorystės centru – aplinkinių mokyklų pedagogai ir mokytojais ketinantys būti studentai. Suformuosime konkursinę „Tūkstantmečio“ gimnazijų programą, kurią sudarys lėšos infrastruktūrai (atnaujinti arba naujai statyti), neformaliojo ugdymo plėtrai, tobulėjimo krepšelis mokytojams, konsultacijos gimnazijos vadovui.

  • 2020-12-30 at 21:58
    Permalink

    Padidintas finansavimas būtų didelis žingsnis į priekį, net jei tie patys mokytojai kolkas liktų. Pamažu ateitų naujų, o kai didesnės algos, didesnė konkurencija atsirastų. Labai svarbu būtų gauti gerą direktorių, nes jis sukomplektuotų reikiamą kolektyvą

    Tik sporto specializacija atrodo labai keistai, nes yra gerokai perspektyvesnių sričių kur galima būtų specializuotis

  • 2020-12-30 at 21:21
    Permalink

    Bet mokytojai liks tie patys? Tai kaip keisis mokymas?
    Ar žinote, kad rajone nėra nė vieno programavimo mokytojo. Ne informatiko, o PROGRAMISTO

  • 2020-12-30 at 21:18
    Permalink

    Ačiū už nuorodą. Dabar suprantu, kad tom sujungtom mokyklom skirs papildomą finansavimą.

  • 2020-12-30 at 20:56
    Permalink

    Kai mieste yra kelios gimnazijos, galima specializacija. Bet pas mus viena mokyka! 95 proc. vaikų tikrai nesieja savo ateities su sportu. Kodėl reikia orintuotis pagal mažumą?!
    Yra sporto centras, jis tegul ir ruošia sportininkus.

  • 2020-12-30 at 20:55
    Permalink

    trijų mokyklų reorganizacija yra tobulas būdas atsikratyti ten dirbančiais nepatogiais žmonėmis. Tai suprantama, tačiau jeigu reorganizacija neduos per trumpą laiką gerų rezultatų (mokinių pasiekimai), politikės gali būti skaudžiai nubaustos per rinkimus. Tėvai niekada neatleidžia politikams už neapgalvotus sprendimus, jeigu tai liečia asmeninius vaikus. Tokių istorijų jau turėjome.

  • 2020-12-30 at 20:30
    Permalink

    Jei orientacija į sportą, visi norintys išmokslint savo vaikus ieškos galimybių vaikus mokyti Vilniuje.
    Pažiūrėsim kiek čempionų per ateinačius 10 metų išugdys rajonas. Matau, čia užslėptų niuansų – gi gerų mokytojų dalykininkų nepritraukia, kas belieka – sportas.
    Kažin kaip jaunos šeimos iš kitur puls kraustytis į Širvintų rojų, kai žinios, kad gimnazijojoje sportas pagrindinis dalykas 🙂

  • 2020-12-30 at 20:19
    Permalink

    Man labiausiai nepatinka nesiskaitymas su gyventojais. Nei tarėsi, nei ką. Susapnavo vieną rytą gražų sapną, atsibudo ir pirmyn, darom.

    Bet kodėl beveik visi tyli ir lengvai atiduoda pozicijas, kai daroma labai abejotini sprendimai? Būtų kritinė masė protestuojančių, pastatytų tuos savivaliautojus į vietą. Ką mes negalėtume surinkti parašų peticijoms, surengti protesto akcijų prie savivaldybės? Tegul pradeda skaitytis su visais (šiuo atveju tėvais), išgirsta mūsų norus, o ne vien savo užgaidas tenkina. Kuo toliau, tuo labiau išnaglės

  • 2020-12-30 at 20:11
    Permalink

    sportiniams pasiekimams yra specialios sporto mokyklos. Normalios mokyklos siekis turi būti siejamas su ugdymo tikslais.

  • 2020-12-30 at 20:06
    Permalink

    Akivaizdu, kad Širvintų mieste laikyti tris juridiškai savarankiškas mokyklas yra visiška nesąmonė. Tolesnis klausimas: kas geriau? Viena ar dvi mokyklos? Matant moksleivių skaičių (kuris nežiūrint į rajoną privažiuojančių jaunų šeimų gausos nedidėja) – viena mokykla ar ne geriausias variantas?

  • 2020-12-30 at 19:56
    Permalink

    Tamsta vis dar nesuprantate, kad yra rajone vienas žmogus, kuris žino, ko Jums ir Jūsų vaikams reikia. Ir aš prie nesuprantančių.

  • 2020-12-30 at 19:46
    Permalink

    “Nauja mokykla bus orientuota į aukštus sportinius pasiekimus (sportininkų rengimo centras)”

    Kas čia per fantazijos? Kodėl sporto, o ne mokslo pasiekimus? Kas tokį šedevrą sugalvojo? Mums visiems to reikia? Kas nors klausė tėvų nuomonės?

  • 2020-12-30 at 19:36
    Permalink

    Nauja mokykla bus orientuota į aukštus sportinius pasiekimus (sportininkų rengimo centras), bet ir kitų dalykų mokytojai, nuo 5 iki 12 klasės mokydami tuos pačius mokinius, bus asmeniškai atsakingi už jų pasiekimus.

  • 2020-12-30 at 19:14
    Permalink

    Atžalynas keliamas į Stuokos pastatą. Pradinė į Atžalyno patalpas. Pradinėje bus darželis. Vadovė bus Jūratė

  • 2020-12-30 at 19:13
    Permalink

    Gruodžio 30 dieną, 11.00 zoom aplinkoje gimnazijos vadovės, pedagogai, darbuotojai susitiko su Širvintų rajono mere Živile Pinskuviene, vicemere Janina Pažusiene, Širvintų rajono savivaldybės administracijos švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Rasa Kralikevičiene. „Iš pirmų lūpų“ išgirdome apie numatomą trijų miesto mokyklų reorganizavimą į vieną ugdymo įstaigą, šios pertvarkos strateginius tikslus.

  • 2020-12-30 at 18:54
    Permalink

    Mokyklos feisbuke rašoma, kad mokyklas sujungs. Į pradinės mokyklos pastatą nori darželį perkelti.
    Jei po pertvarkų sutaupytus pinigus skirs mokytojų atlyginimams didinti, tai visai sveikintina reforma.
    Jei ne, tai tik beprasmiškas tampymasis.

  • 2020-12-30 at 18:44
    Permalink

    Spėju, kad nueinantis ministras A. Monkevičius supaprastino testavimą, t.y. padarė ar , tiksliau, pritaikė ne , kaip sakoma – pačiausiems, o vidutiniams, o gal aš sapnavau? Betgi , o kuom blogai lepauti iki pensijos? Algai tai įtakos neturi, o ir honorui, kaip regis, taip pat….

  • 2020-12-30 at 17:03
    Permalink

    Kaip matau į kitų nuomonės visiškai nekreipiama dėmesio. Nei merei, nei visiems kitiems atrodo nesvarbu , kad gali likti daugybė žmonių be darbo. Dar vienas klausimas kas bus tuose visuose uždarytuose pastatuose? Kaip matau pastatai svarbesni už žmones pasidarė. Nesuprantu, kuom blogai trys ugdymo įstaigos? Kaip jūs dabar įsivaizduojate mažus pirmokus su beveik suaugusiais žmonėmis, dvyliktokais? Manote bus gerai? Tikrai ne. Ir dar klausimas kur jūs galvojate sutalpintį į gimnaziją galima sakyti beveik tūkstantį žmonių? AŠ jei klaustų MANO nuomonės kategoriškai esu prieš tokias pertvarkas, prieš priimant tokius sprendimus reikėtų truputėlį plačiau viską aprėpti ir daryti viską ,ne kad mūsų valdžiai būtų patogiau, o kad žmonėms būtų užtikrintas ramus gyvenimas, ir kad šiuo momentu galbūt jau vyresnio amžius mokytojai išsaugotų darbo vietas, nes užlango tokie laikai,kad darbą rasti sunku. Manau šį klausimą reikia apgalvoti labiau…..

  • 2020-12-30 at 14:31
    Permalink

    Visi mes tikimės to paties – mokymosi kokybės.
    Tada klausimas toks: ar išrinkta direktorė pati geriausia kokia tik galėjo būti? Vargu. Tam reikia 2 dalykų:
    1) Viešo konkurso visos Lietuvos mastu.
    2) Atitinkamo atlyginimų finansavimo, jeigu norime turėti aukščiausio lygio direktorių. Dabar gi mokytojų, medikų, savivaldybės darbuotojų atlyginimai mažiausi regione

  • 2020-12-30 at 14:20
    Permalink

    Mano supratimu.
    1. Gelvonų direktorė atsistatydino, nes negali ant 2 kėdžių sėdėt. Turbūt tiesiog gavo pasiūlymą vadovauti Atžalynui.
    2. Atžalyno direktorė pasirinko saugoti sveikatą.
    3. Atžalyno progimnazijoje daugiau vaikų nei Gelvonų gimnazijoje? Nežinau, patikslinkite. Mano manymu, kaimo gimnazijos direktoriaus pareigos mažiau prestižinės nei miesto progimnazijos direktoriaus. Ir visi, kas bent kiek domimės švietimu, žinome kokia didelė problema kaimo mokyklų lygis.

    Ir labai tikiuosi, kad nauja direktorė bus suinteresuota kelti mokymosi lygį, didinti mokslo bazę (laboratorijos, įranga ir pan)

  • 2020-12-30 at 11:41
    Permalink

    girdėjau kad atžalyną uždarys ir mokytojus atleis ?

  • 2020-12-30 at 11:17
    Permalink

    Visos paslaugos perkeltos į Ukmergę. Net bankai. Perkelkim ten mokyklas ir uždarykim savivaldybę. Tegu ukmergiškiai vadovauja

  • 2020-12-30 at 11:10
    Permalink

    Gal Bartulienė jau susitaikė su LEP statusu? Jau antras lepinimas, o gal bus ir trečias kartas kuris nemeluos ir įvyks virsmas iš LEP į tikrą vadovą.

  • 2020-12-30 at 11:09
    Permalink

    Kas savo noru gimnaziją keičia į progimnaziją? Nematau logikos. Gal dobrovolno prinuditelno?

  • 2020-12-30 at 11:03
    Permalink

    Tai gal po karantino vaikai grįš į kitas mokyklas?

  • 2020-12-30 at 11:01
    Permalink

    O pas mus kaime kalba kad ir kaimo mokyklų laukia pasikeitimai. Kodėl valdžios gražusis ketvertas tyli ir niekur informacijos tėvams nėra? Kas galėtų paneigti jog vyksta kažkas neskaidraus rajono švietimo sistemoje?

  • 2020-12-30 at 10:58
    Permalink

    Girdėjau žmonės kalba , kad miesto mokyklas jungs, kuriai direktorei bus lemta išlikti?

  • 2020-12-30 at 10:44
    Permalink

    Tikslas tokių pakeitimų koks?

    Pakeitimai patys savaime nėra blogybė, jei aiškiai suformuluoti tikslai ir terminai tam tikslui pasiekti, o taip pat skirtas atitinkamas finansavimas aukščiausios kvalifikacijos darbuotojams surasti. Dabar gi, viskas daroma paslapčiomis, dėl tikslų nesitariama nei su gyventojais, nei mokinių tėvais.

    Kaip čia buvo minėta, kur vieši konkursai šioms vietoms užimti?

    Viena ausimi teko girdėti gandus apie mokyklų sujungimą. Kas čia vyksta?

  • 2020-12-30 at 10:28
    Permalink

    O konkursai kur? Juk turi būt konkursai

  • 2020-12-30 at 10:16
    Permalink

    Netiko darželiui vadovaut, o mokyklai tiks? Tai kaip su vadovo egzaminu bus? Kiek kartų laikys?

  • 2020-12-30 at 09:19
    Permalink

    Atsisakyti vadovo pareigų ir tapti eiliniu, atsisakyti ką tik konkurse laimėtų pareigų ir eiti na ura kitur, eiti vadovauti, kai vienas vadovavimas patyrė fiasko. Šiaip sau taip nebūna

  • 2020-12-30 at 09:11
    Permalink

    Galvoju, kad merė tokiais įdomiais, šachmatų žaidimo terminais tariant, ėjimais žirgu, valo vietą savo komandos nario žmonai užimti Gelvonų gimnazijos direktorės postą. Nors teisybės dėlei reiktų paskaityti merės potvarkius tais klausimais.

  • 2020-12-30 at 09:00
    Permalink

    Kaip įdomu? Vienu metu kaip susitarę dvi direktorės pasitraukė iš užimamų pareigų.

  • 2020-12-30 at 07:51
    Permalink

    Merė drąsi moteriškė. Bus įdomu.

Comments are closed.