Septynioliktą kartą skambėjo festivalis „Dainuok su mumis“

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

  Septynioliktą kartą Širvintų rajone skambėjo lenkų kultūros festivalis „Dainuok su mumis“. Lenkų kultūros festivaliai Širvintų rajone turi senas, nusistovėjusias tradicijas. Į juos mielai renkasi ne tik lenkų kalba kalbantys gyventojai, bet ir lietuviai.

     Tradiciškai renginys vedamas lietuvių ir lenkų kalbomis. Renginio vedėja Edita Tamošiūnaitė.

 

  Šventėje, kaip ir kasmet, lankėsi svečiai: naujasis Maišiagalos (aptarnauja ir Jauniūnų kraštą) klebonas Edvard Dukel, ES parlamento narys Valdemar Tomaševski, Seimo narys Jonas Pinskus, Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė. Šiemet pirmą kartą renginyje nedalyvavo Seimo narė Rita Tamašunienė. Tuo metu Lenkijoje jai buvo įteikiamas apdovanojimas. Tad ji sveikinimą atsiuntė raštu, kuris buvo scenoje perskaitytas šventės dalyviams.

  Didžiausio dėmesio iš sveikintojų sulaukė Stefanija Tamašun, kuri yra festivalio sumanytoja ir lenkų kultūros puoselėtoja Širvintų rajone.

     Tuo metu ant sūpynių suposi mažieji, scenoje kolektyvai keitė kolektyvus, skambėjo dainos ir žiūrovų aplodismentai. Kaip ir kasmet, savo eiles skaitė iš šių kraštų kilusi poetė Vladislava Kursevičienė, pagal kurios eiles jau keletą dainų dainuoja „Czerwone Maki“.

   Susirinkusiems koncertavo: Liaudies ansamblis „Czerwone Maki“ (Jauniūnų k.), Folklorinis ansamblis „Linksmosios močiutės” (Šiaulių k.), dainų ir šokių ansamblis “Vilenka” (Vilnius), Silvija Kasparaitė (Medžiukų k.), folkloro ansamblis “Tolerancija” (Alytus), Folkloro ansamblis “Sužanianka” (Vilniaus raj.), Kapela Svietojanska (Siužonys), ir ansamblis “Vesta” (Trakai).

   Šventės dalyvių neišgąsdino ir lietus. Kas pasislėpė po skėčiais, kas glaudėsi palapinėse. O atlikėjus saugojo scenos stogas.

    Renginį dalinai finansavo Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

   Organizatoriai: Lietuvos lenkų sąjungos filialas Širvintų r. skyrius ir Jauniūnų lenkų kultūros draugija.

8 thoughts on “Septynioliktą kartą skambėjo festivalis „Dainuok su mumis“

  • 2021-08-17 at 15:51
    Permalink

    Baigiasi katino dienos:

    Iš 6 milijardų ES paramos pyrago savivaldybėms aplink Vilnių byrės trupiniai: verslai net gali nuspręsti kraustytis / Delfi

  • 2021-08-16 at 21:49
    Permalink

    aha, vienybė- vieningai pešėsi su Pinskais, dabar vieningai su Valdemortu Pinskams lankstosi. Visa graži buvusi lenkiška šventė patapo politinių pasišpilkavimų ir politinių pasibučiavimų su liaupsėmis akcija, kuri taip ir vadinasi- RINKIMAI

  • 2021-08-16 at 16:27
    Permalink

    Mums dar mokytis ir mokytis lenkų vienybės

  • 2021-08-16 at 16:20
    Permalink

    Reikia tik paveiksliukus žiūrėt, bet ir paskaityt.
    Šiemet pirmą kartą renginyje nedalyvavo Seimo narė Rita Tamašunienė. Tuo metu Lenkijoje jai buvo įteikiamas apdovanojimas. Tad ji sveikinimą atsiuntė raštu, kuris buvo scenoje perskaitytas šventės dalyviams.

  • 2021-08-16 at 13:37
    Permalink

    Laba diena visiems. Buvau 30 d. užblokuotas FB už citatą iš Biblijos apie gėjus. Pradedu darbą.
    ŠŪDINA VALDŽIA!

  • 2021-08-16 at 12:46
    Permalink

    o kodėl Ritutės nebuvo? Gal jau gėda ir savam krašte pasirodyt

  • 2021-08-16 at 11:56
    Permalink

    “Planuojame kurti naują, skaidrų, atsakingą ir alternatyviais žurnalistikos standartais paremtą naujienų portalą. Portalo pagrindinis tikslas bus alternatyviai ir su propoganda nušviesti visus Lietuvos ir pasaulio įvykius, būti paraštė ir pagrindinis kanalas oponuojantis sisteminei žiniasklaidai”
    Puiki proga pasireikšti alternatyvios realybės komentatoriui.

  • 2021-08-16 at 11:03
    Permalink

    Prasidėjo rinkiminė kampanija. Ir net gi labai aktyvi. Visur dalyvaujama, teikiamos dovanos, renkami ir reklamuojami būsimi kandidatai ir komandos nariai, ieškoma politinių partnerių, užmezgami santykiai su rėmėjais, spaudoje politikuojama ir negailestingai pliekiami valdantieji, tuo pat metu giriamasi kokie yra geri ir pūkuoti, reklamuojami per dvi kadensijas nuveikti darbai.

    Belieka tikėtis, kad kitos partijos žino ką (ne)daro. Jei ne, tai pasigyrimas kitą kadensiją turėti 17 narių taryboje bus ne iš piršto laužtas

Comments are closed.