Bočių bendruomenė  sėkmingai auga

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Be galo linksmai klegėjo salėje jaunatviški ir energingi balsai. Na ir kaip nesišnekučiuosi, kai tiek laiko nesimatyta. Po ilgos pertraukos Lietuvos pensininkų sąjungos Širvintų skyriaus „Bočiai“ nariai susirinko į ataskaitinį – rinkiminį susirinkimą. O svarbiausia, susirinkta pasibūti kartu.

   Tiesa, gyvenimo matę bočeliai itin atsargūs ir atsakingi. Susitikime dalyvavo tik pilnai pasiskiepiję ar imunitetą turintys nariai. Bet jų būta tiek daug, kad ataskaitiniam susirinkimui kvorumas buvo.

Vladislovas Jablonskas – pirmininku išrinktas dar vienai kadencijai

   Renginį vedė „Bočių“ pirmininko pavaduotoja Genovaitė Abromavičienė, kuri ne tik pristatė darbotvarkę, bet ir šmaikščiai juokavo.

   Susirinkime svarstyta pirmininko ataskaita, finansinė ir veiklos ataskaitos, nario mokesčio dydis. Visi vienbalsiai nutarė, kad nario mokestis lieka toks pats.

   Pirmininkas pateikė 2015-2021 metų veiklos ataskaitą. „Laikas planuojamas, bet neįmanoma jo nusipirkti. Laikas visagalis, bet ne visada mūsų sąjungininkas,“- kalbėjo pirmininkas primindamas tuos bočelius, kurie jau išėjo anapilin. Visus dvylika išėjusiųjų pagerbė tylos minute. Kol vieni išeina, kiti ateina. Štai šios kadencijos veiklos pradžioje buvo 99 sąrašiniai nariai, šiemet jų 139.

Genovaitė Abromavičienė, dar vienai kadencijai išrinkta pirmininko pavaduotoja.

Pirmininkas pasakojo, kodėl teko didinti tarybos narių skaičių. Juk telefonas – vienintelė ryšio priemonė. O visus apskambinti, pakviesti, priminti ir šiaip pakalbinti nėra taip paprasta. Taip buvo nutarta padidinti tarybos narių skaičių.

   Pirmininkas prisiminė šaunias keliones po Lietuvą ir išvykas į užsienį, Užgavėnių, Trijų karalių, Atvelykio, jubiliejų ir valstybinių švenčių šventimą.

   Pasidžiaugta, kad visa veikla atsispindėjo ir rajoninėje žiniasklaidoje: „Širvyje“, „Širvintų krašte“ ir „Krašto žiniose“. „Bočiai“ kartu rašo ir metraštį, kuris saugomas neįgaliųjų draugijoje.

   Baigdamas pirmininkas dėkojo aktyviausiems nariams, įteikdamas jiems gėlių. Padėkota ir „Lelijos“ vadovei Ritai už tai, kad kasmet priima juos į savo salę, o „Krašto žinioms“ už gražią draugystę.

   Pirmininko padėkas papildė pavaduotoja Genovaitė: „Prie padėkojimo ir įpareigojimas, kad dar „patemptų”. Tai yra, kad būsime ir veiksime kartu ir toliau”. Jos palinkėjimą visi palydėjo plojimais ir skambiu juoku.

  Pristatydama finansininkę Alvydą Vadeikienę, G.Abromavičienė juokavo: „Norim prabangiau padaryt, bet Alvyda mus stabdo. Užtat pinigų turime kaip šieno.“

Padėka pirmininkui už jo darbą

Ponia Alvyda pasakojo, kad per kadenciją vyko 46 tarybos posėdžiai, kurių vienas iš klausimų būdavo finansai. Pagrindinės bočelių pajamos – nario mokestis, žmonių aukojami 2 proc. (dabar jau tik 1,2 proc.) ir rėmėjų lėšos. Tiesa, jų nebūta labai daug – kiek daugiau nei 300 eurų. Tačiau viską sudėję visi kartu keliauja, pramogauja, švenčia.

   Atsiskaitė ir tarybos nariai.

    Elena Pakalnienė, „Bočių“ vadinama poete. Ji ir straipsnius apie išvykas rašydavo. Pati juokavo, kad kai visi po kelionių saldžiai miegodavo, ji sėsdavusi rašyti ir dar kartą išgyventi patirtus įspūdžius. Tradiciškai savo pasisakymą baigė gražiu ketureiliu.

   Regina Ambrazienė net penkis mėnesius ėjo pirmininko pareigas. O dabar ji lyg ir atstovė spaudai. Nuolat bendrauja su žiniasklaida. Beje, prasidėjus karantinui negalėta susitikti ir pasidžiaugti bočelių jubiliejais. Tad taryba nutarė jubiliatus sveikinti „Krašto žiniose“. Pasirodo, mūsų rajono „Bočiai“ puikiai naudojasi internetu.

Prie padėkojimo ir įpareigojimas, kad dar „patemptų“.  Tai yra, kad būsime ir veiksime kartu ir toliau.”

  Zina Stonienė ypatingai džiaugėsi, kad bočeliai labai sąmoningi ir jau pasiskiepijo nuo corona viruso.

   Daug kalbų skambėjo, čia buvo planuojami ir nauji darbai. Bočeliai spėliojo, ar vėl galės keliauti.

   Po ilgų diskusijų išrinkta nauja taryba:  Vladislovas Jablonskas – pirmininkas, Genovaitė Abromavičienė – pavaduotoja, Regina Ambrazienė, Petras Dabrickas, Laimutė Griškienė, Danutė Janušienė, Genovaitė Piškinienė, Zina Stonienė, Genovaitė Šikšnytė. Buhalterė  –  Alvyda Vadeikienė, finansininkė  – Elena Šimonytė. Sėkmės naujai tarybai buriant bočelius.

   Dažnai sakoma, kad senatvė paprastai sunki būna, su daug ligų, negandų. Tačiau pabuvus su Širvintų bočeliais atrodo kitaip. Žmonės linksmi ir laimingi. Jie keliauja, švenčia, lankosi teatruose ir džiaugiasi vienas kitu. Kas begali būti maloniau? Tad belieka visiems palinkėti sveikatos.

13 thoughts on “Bočių bendruomenė  sėkmingai auga

  • 2021-08-19 at 07:45
    Permalink

    Kai žmogus nesukontroliuoja savęs, ima kontroliuoti kitus

  • 2021-08-18 at 20:22
    Permalink

    Kai žmogui su loginiu mąstymu ne kažką… Visuomenė natūraliai sensta, tai ir daugėja bočių draugijos narių. Neteko girdėti, partijų skyriai Nepoleono nuomonės klaustų, nes Nepoleonas daugiau penkių sakinių suregzti nesugeba, ir tai pusę cituoja. Ir dar. Bočių draugija mierkai nepavojinga, nes tai nėra politinės partijos skyrius. Jie rinkimuose nedalyvaus ir mero kandidatūros nekels.
    Bet Nepoleonui labai rūpi pabrėžti partijų skyrių reikalus. Žmogutis dirba nuomonės formuotojo darbą. Bet negabus…

  • 2021-08-18 at 20:07
    Permalink

    Ar Balsiai Širvintų rajone?

  • 2021-08-18 at 19:55
    Permalink

    Per Google įveskite: kvietimas tapti Balsių bendruomenės nariu

    Bet jau sakiau, darykite ką norite

  • 2021-08-18 at 19:46
    Permalink

    Ar kada Jums teko matyti bent vieną kokios bendruomenės kvietimą? Man ne. Nes norintys patys susiranda.

  • 2021-08-18 at 19:34
    Permalink

    Gerbiama Neringa, kur rašiau, kad privalo? Tiesiog būtų buvę gražu, jei būtų pakvietimas prisijungti žmonėms, kurie gal to norėtų, bet vieniši sėdi namuose.

    Man tai koks skirtumas? Lai daro ką nori.

  • 2021-08-18 at 19:28
    Permalink

    Dainiau, pirmininkas kalbėjo apie narius.
    Ir apskritai, kodėl jūs nutarėte, kad kažkas kažką privalo? Buriasi tie, kas nori. Juk negali pirmininkas turėti visų pensijinio amžiaus žmonių kontaktų.

    Pagarbiai, Neringa

  • 2021-08-18 at 19:06
    Permalink

    Gerbiama, Vox, straipsnyje rašoma visai kitaip, kad priminti kai kam reikia, pakviesti ir paskambinti, nes patys neateina:

    “Pirmininkas pasakojo, kodėl teko didinti tarybos narių skaičių. Juk telefonas – vienintelė ryšio priemonė. O visus apskambinti, pakviesti, priminti ir šiaip pakalbinti nėra taip paprasta”

  • 2021-08-18 at 18:56
    Permalink

    Dainiau Graužini, bočiai juk ne grybai, jų ieškoti nereikia, tie , kas nori dalyvauti draugijos veikloje, ateina patys…

  • 2021-08-18 at 12:44
    Permalink

    Kiek savivaldybės teritorijoje yra pensininkų? Naudojasi grupė puikiai tarpusavyje sutariančių asmenų “Bočių” iškaba. Tai kaip ir uždaras klubas. Nepykstu: tegu naudojasi.

  • 2021-08-18 at 10:22
    Permalink

    Iš ties, jei bendruomenė nėra masonų ložė, buvo gera proga paskelbti viešą skelbimą: ieškome naujų narių, kviečiame prisijungti, laukiamas kiekvienas.

  • 2021-08-18 at 09:58
    Permalink

    Tai kad čia pagyvenusių draugų klubas veikiantis pensininkų organizacijos vardu. Abejoju ar priimtų pensininką gyvenantį pvz. Mančiušėnuose.

  • 2021-08-17 at 15:26
    Permalink

    Oho, 139 nariai! Net rajono partijų skyriai tiek narių nepritraukia. Smagu, kad tokia bendruomenė Širvintose aktyviai veikia.

Comments are closed.