Batėgalos globos namai seneliams jau atidaryti

  Senyvo amžiaus žmonių priežiūra reikalauja ne tik kantrybės, bet ir nemažai medicininių žinių. Netinkamai prižiūrint senelį arba jo neprižiūrint visai, gali tekti susidurti su labai liūdnomis pasekmėmis. Deja, bet netinkama priežiūra gali būti priežastis, kodėl senolis jaučiasi vis prasčiau. Dėl greito gyvenimo ritmo daugelis žmonių neturi laiko vyresnio amžiaus žmonių priežiūrai. Tokiu atveju priimtiniausias sprendimas yra senelių globos namai. Dalis žmonių iki šiol vadovaujasi stereotipais, jog senelius į senjorų namus atiduoda tik tie žmonės, kurie nemyli savo artimųjų. Visgi toks stereotipas yra visiškai pasenęs ir neatspindi tikrovės. Moderniai įkurti globos namai sulaukia vis daugiau senolių, kurie savanoriškai, neskatinami artimųjų, į juos kreipiasi su prašymu apgyvendinti. Slaugos namai seneliams šiomis dienomis įrengiami moderniai ir praktiškai, todėl tai tinkamiausia vieta seneliams kokybiškam gyvenimui. Batėgalos globos namai seneliams duris atvėrė visai neseniai, tačiau jau dabar sulaukia daug užklausų dėl apgyvendinimo. Akivaizdu, jog globos namai seneliams baimės nebekelia. Priešingai – daugelis senolių svajoja apie ramią ir orią senatvę slaugos namuose.

Kiek kainuoja apgyvendinimas?

   Senolių apgyvendinimo Batėgalos slaugos namuose kaina priklauso nuo pasirinkto kambario. Rinktis galima dvivietį, trivietį arba keturvietį kambarį. Visgi renkantis labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, jog svarbiau ne kaina, o gyvenimo kokybė. Pagalvokite, ar jums patinka draugija, ar mieliau renkatės ramią vienatvę. Jeigu mėgstate būti tarp žmonių, rinkitės keturvietį kambarį ir džiaukitės smagia draugija. Visgi mėgstantiems ramų gyvenimą, geriau rinktis dvivietį kambarį. Tuomet bus galima ir draugiškai pasikalbėti su kambarioku, ir ramiai paskaityti knygą. Batėgalos globos namų seneliams apgyvendinimo kaina prasideda nuo 1 200 eurų.

Kas įtraukta į kainą?

   Apgyvendinimas Batėgalos globos namuose kainuoja nepigiai, todėl natūralu, jog žmones domina, kas įeina į siūlomą kainą. Pradėti reikėtų nuo to, jog namas pastatytas idealioje senoliams lokacijoje. Čia ne tik nesigirdės miesto triukšmo, bet ir nereikės kvėpuoti transporto priemonių užterštu oru. Be to, būtina paminėti, jog šių namų gyventojai gali džiaugtis ne tik erdviais namo kambariais, bet ir dideliu kiemu, kuriame galima ne tik užsiimti fizine veikla, bet ir ramiai mėgautis knyga. Į kainą įtrauktas ne tik apgyvendinimo mokestis, bet ir būtinos paslaugos: slauga, maitinimas ir kt.

Užsakymas ŠS Nr. 21-91