Gatvės šviesios ir tamsios

/ VIRGINIJUS SARPAUSKAS /

   Jau spėjome pasidžiaugti rudeniniais grybais ir lapais. Vis mažiau jų ne tik mūsų nuotraukose, bet ir gamtoje. Ir ne tik todėl, kad jų iš tiesų mažėja ir tuoj visai neliks.

   Šiandien diena trumpesnė nei vakar, o rytoj bus dar trumpiau. Ryte, eidami iš namų, duris praveriam į prieblandą, o po kelių savaičių, tiek ryte, tiek vakare, mus lydės tamsa. Tamsoje nematysime ne tik grybų ir lapų, bet ir kur eiti. Ir tai tęsis iki pavasario polaidžio, kai atrodys, kad aplinkui beveik vien tik pelkė, nes nėra sausos vietos kojai pastatyti.

  Vakar, grįždamas namo, sulaukiau skambučio. Buvo jau po 20 valandos, taigi pats metas patikrinti, ar tiesa yra tai, ką pasakojo pašnekovė.

  Širvintos. Liudo Giros gatvė, ir Juliaus Janonio gatvė, esanti tarp Mindaugo ir Upelio gatvių. Taigi, tai Širvintų Pradinės mokyklos prieigos. Čia kiekvieną dieną, tiek pėstute, tiek automobiliais, atvyksta virš trijų šimtų mokinukų. Čia yra keli daugiaaukščiai ir keliolika individualių namų. Tai magistralinė gatvė, jungianti miesto centrą su Upelio ir Jaunimo gatvių mikrorajonu. Ir visiška tamsa, kuri, pašnekovės teigimu, trunka ne vieną mėnesį.

  Patikrinu tik vieną gatvę. O kiek jų, netinkamai arba visiškai neapšviestų yra Širvintose, arba rajono miesteliuose? Nemanau, kad būtų racionalu man vienam apvažiuoti visą rajoną. Gal, jeigu yra ir daugiau neapšviestų gatvių, ir tai žmonėms aktualu, būtų galima ta informacija pasidalinti? Taigi, kviečiu komentaruose po straipsniu arba „Krašto žinių“ facebook paskyroje, arba paskambinus telefonu (8-652 97696) man, trumpai nurodyti, kokios gatvės ir kiek laiko nėra tinkamai apšviestos.

Virginijus Sarpauskas yra Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys

 

 

 

 

Krašto žinių pastaba. Parašę komentarą nenustebkite, kad ne iš karto jis atsiras eteryje. Tvirtinsime tik komentarus su konkrečiai nurodytomis vietomis.

 

14 thoughts on “Gatvės šviesios ir tamsios

  • 2021-11-04 at 11:28
    Permalink

    Aš pritariu tam žmogui, kad reikia surašyti viso rajono gyventojų problemų sąrašą ir įteikti tarybai. Matysime kokia bus reakcija į gyventojų pastabas atskirų tarybos narių.. Norėčiau išgirsti apie rajono problemas ir iš Živilės Pinskuvienės lūpų, kadangi jinai teikia, kad darbai vykdomi gerai, viskas aukštame lygyje. O iš tikrųjų kalbos neatitinka realybės.

  • 2021-10-28 at 12:00
    Permalink

    Gelvonų miestelyje didesnis vėjas ar sniegas ir Pirties g., Donelaičio g., Vilniaus g. nedega gatvės žibintai. Ir kiekvienoje gatvėje yra bent po vieną žibintą kurie visada mirksi (įsijungia, išsijungia). Mančiušėnų g. apskritai nei vieno žibinto nėra.

  • 2021-10-28 at 11:52
    Permalink

    Gelvonų miestelyje didesnis vėjas ar sniegas ir Pirties g., Donelaičio g., Vilniaus g. nedega gatvės žibintai. Ir kiekvienoje gatvėje yra bent po 1 žibintą kurie visada mirksi (įsijungia, išsijungia). Mančiušėnų g. apskritai nei vieno žibinto nėra.

  • 2021-10-28 at 11:40
    Permalink

    Gelvonų miestelyje jau antrą savaitę kaip dega tik pusę miestelio lempų, didesnis vėjas ir lempos Pirties g., Donelaičio g. išsijungia. Ir vos ne kiekvienoje gatvėje bent po vieną lempą mirksi (įsijungia,išsijungia) ir pan.

  • 2021-10-28 at 09:37
    Permalink

    Artėja Visų mirusiųjų atminimo ir Vėlinių dienos. O legendinė žiedinė sankryža prie bažnyčios ir senųjų kapų uždaryta. Vyksta kapų lankymas ir tvarkymas. Žmonės priversti važiuoti Zibalų gatve. Lyg to būtų maža, tai dar ir apšvietimo palei kapus kelios dienos kaip nėra. Prieš akis prieššventinis šeštadienis, sekmadienis, bus gausu atvykusių artimųjų. Ar tik nenutiks taip, kad vyks pats tikriausias Helovinas Širvintose, žmonėms su šviestuvėliais ir žiebtuvėliais rankose klaidžios po kapus?

  • 2021-10-28 at 09:19
    Permalink

    Žem.Viesų km.Žalioji gatvė niekada nėra buvę jokio apšvietimo,nors judesio daug ir pesčiųjų ir automobilių.

  • 2021-10-27 at 22:09
    Permalink

    Musninkai, Krūnų gatvė,tarp Parko g. ir Pieninės g. Atkarpa tikrai praeinama daugelio Musninkiečių,nei vieno apšvietimo stulpo…jau daugelį metų.

  • 2021-10-27 at 16:28
    Permalink

    Lapelių km,pagrindinėj Čiobiškio gtv,dauboj link parduotuvės baisiau negu baisu ties 9,7 5 3 namais,vakarais baisu parduotuvėn net eit

  • 2021-10-27 at 14:58
    Permalink

    Bartkuškio kaime, Aušros gatvės pradžia. Jau labai seniai laukiame apšvietimo. ne vieną kartą buvo kalbėta, prašyta. Tačiau …

  • 2021-10-27 at 13:34
    Permalink

    Va kiek problemų gyventojai išvardino. Surašykite jas į sąrašiuką ir gale tarybos posėdžio iškilmingai įteikite valdantiesiems su užrašu “Gyventojų prašymu”

  • 2021-10-27 at 13:21
    Permalink

    Užublendžių kaime Sidabrinių lankų g. net nėra apšvietimo, nors vaikams reikia į mokyklą keliauti…

  • 2021-10-27 at 12:06
    Permalink

    Bagaslaviškis Uosių ir Eglių nėra šviesos ir niekada nebuvo

  • 2021-10-27 at 11:05
    Permalink

    Kada Mikalajūnu km nors 2 lempas pakabins?

  • 2021-10-27 at 10:47
    Permalink

    O dabar įsivaizduokite kombinaciją: prietema ir toje prietemoje medžių iškilnotas asfaltas – vienur daugiau, kitur mažiau, vienoje vietoje padaręs net 5 cm aukščio “laiptelį”.
    Būtent tokia situacija yra prie minėtos Pradinės mokyklos tvoros kampo, keliuku leidžiantis palei tvorą žemyn link tvenkinio tilto.
    Šią problemą po kelis kartus rašiau savivaldybės internetinėje svetainėje komentarų skiltyje ir feisbuko puslapyje. Ir piktai, ir gražiai prašiau. Nulis reakcijos.
    Įdomiausia, kad tuo keliuku kasdieną vaikšto patys savivaldybės darbuotojai, bet problemos “nemato”.
    Kai šventei pasiruošti, tai laikinam asfaltui pakloti ir pinigų, ir pajėgų darbus atlikti mygom atsirado, o čia 20 metrų pėsčiųjų tako per kelis metus sutvarkyti nesugeba. Kol kas nors naktį griūdamas nesusilaužys rankos, tol, matyt, ledai nepajudės

Comments are closed.