5 žingsnių renginio lauke planavimas

    Ar tai būtų vestuvės, įmonės renginys, ar net šeimos susibūrimas, renginys lauke yra geras būdas pasidžiaugti gamta ir padaryti kažką naujo. Jei renginiai lauke yra lengvesnio pobūdžio nei renginiai patalpose, jų planavimas ne mažiau sudėtingas. Jei norite surengti renginį, kuris džiugintų visus dalyvius, sekite žemiau pateiktais 10 žingsnių.

1. Raskite tobulą vietą lauko renginiui

   Renginio vieta lauke atlieka lemiamą vaidmenį, nes nuo to priklausys renginio logistika ir bendras renginio įspūdis. Ar tai bus vieta, turinti patalpas lauko renginiams? Jei taip, viskas turėtų praeiti sklandžiai. Ar tai bus ,,natūrali’’aplinka, kurioje mažiau infrastruktūros? Tokiu atveju, jums reikės daugiau pastangų pasiruošime.

   Aplankykite renginio vietą ir įvertinkite, ko jums gali prireikti. Atkreipkite dėmesį į pagrindinį akcentą. Tai gali būti ežeras fone, arba medis, ant kurio galima pakabinti lauko girliandą. Taip pat atkreipkite dėmesį į neįprastus dalykus, kurie gali sudaryti sunkumų. Ar ten vėjuota? Ar tikėtina, kad toje vietoje bus šlapia? Pasižymėkite viską, ką pastebėsite, kad vėliau galėtumėte įtraukti į planus.

2. Pasirūpinkite maisto tiekėju

    Su savo maisto tiekėju aptarkite renginio logistiką ir maisto patiekimą. Įsitikinkite, kad tiekėjas yra turėjęs maisto tiekimo lauko renginiuose patirties. Priklausomai nuo vietos, jiems gali prireikti turėti savo kepimo įrangą, palapines nuo saulės ar lietaus, ir įrangą, palaikyti maisto šviežumui.

    Jei nebus galimybės laikyti maisto šaldytuve, rinkitės tokius maisto produktus, kurie gali išsilaikyti viso renginio metu. Tas pats galioja ir viryklėms ir kitiems maisto gaminimo įrenginiams. Iš anksto paruošti paprasti patiekalai arba kambario temperatūros patiekalai yra paprasčiausias sprendimas.

3. Gaukite reikalingus leidimus

    Priklausomai nuo vietos, gali prireikti savivaldybės leidimo teisėtam renginiui organizuoti. Tai gali būti teritorijos leidimai, maisto ir gėrimų leidimai, tam tikro žmonių susibūrimo skaičiaus leidimai. Išsiaiškinkite visus privalomus leidimus ir gaukite juos prieš renginio dieną. Turbūt nenorėtumėte pranešti renginio dalyviams, kad teks išsiskrstyti.

4. Įsitikinkite, kad dalyviai jausis patogiai

   Visų pirma, pasiruoškite temperatūros, skirtingu dienos metu, pokyčiams. Įsitikinkite, kad svečiai turės pastogę, kurioje galėtų prireikus sušilti arba atvėsti. Palapinės renginiams gali suteikti laikiną pastogę, jei tokios aplink nėra. Nepamirškite tualetų. Visos patalpos turi būti lengvai pasiekiamos.

5. Turėkite atsarginį planą

   Turite apgalvoti ir priklausomai nuo oro, turėti šildytuvus, ventiliatorius. Jei lis, gali prireikti baldų uždengimo, turėti skėčius, lauko palapines.

    Visa tai gali atrodyti neįveikiama užduotis, todėl pasisamdykite žmonių, turinčių patirties lauko renginių planavime, kurie parūpins reikiamą įrangą ir patars.

Užsakymas ŠS Nr. 21-153