Senasis Širvintų univermagas

   Eilinis šeštadienis Širvintose. Galbūt kokie 1990 metai, bet gal ir kiek vėlesni. Aikštelė pilna automobilių. Tų laikų “Baltosios gulbės” – GAZ 24 VOLGA, puikuojasi pačiame aikštelės centre. Tapogiai. Tokius automobilius galėjo turėti tik kolūkių pirmininkai, valstybinių įmonių direktoriai. Gal dar tie, kurie “ir tada mokėjo gyventi”. Įvairių modelių VAZ – “LADA”, Zhiguli (Жигули)  “Žiguly, bei Moskvič (Moskvitch) tvarkingai sustatyti aikštelės kraštuose.
   Bet įdomiausia tai pastatas, kurio jaunoji karta tikrai nėra mačiusi, o ne tokia jauna gal jau neprisimena. Tai tų laikų valstybinė, “Vartotojų kooperatyvo” parduotuvė. “Universalinė parduotuvė”, arba, kaip žmonės vadino “Univermagas”. Prekyba vyko dviejuose aukštuose. Pirmame aukšte buvo keli skyriai, vienas iš jų – batų. Galbūt todėl, kad batai buvo sunkūs… Antro aukšto kairiame kampe buvo nuolat prekiaujama audiniais. Kituose antro aukšto skyriuose buvo viršutiniai moteriški ir vyriški rūbai: striukės, kelnės. Viską tiksliai prisiminti sunku, kiek laiko praėjo…
   Kažkuriuo metu, tą daugelis turėtumėte prisiminti, šios parduotuvės abiejuose aukštuose buvo įsikūrusi tų laikų super parduotuvė “Maxima”. Veikė ji gan ilgai, o atidarymo dienos įspūdžius daugelis savo vaikams galėtumėte papasakoti.
   Po to, kai buvo pastatyta nauja “Maxima” parduotuvė, čia, pirmame aukšte, veiklą pradėjo “Euro Standard” parduotuvė.
    Fotografuota įsilipus į medį. Jaunystė vežė…

One thought on “Senasis Širvintų univermagas

  • 2022-01-26 at 21:52
    Permalink

    Buvo geri laikai. Buvo didelė drabužių, batų parduotuvė, kurioje buvo galima įsigyti kokybiškų paltų, striukių, kostiumų, batų ir kt. prekių. Ir lietus ant galvos nelijo apsiperkant, kaip dabar turguje. Buvo pažadėta graži turgavietė, bet jos nesimato. Turgaus prekeiviams pagelbėti vykdyti verslą merei nėra noro ir pinigus suvalgė SPORTO CENTRAS.
    Į turgų atvažiuoja apsipirkti daug mūsų rajono žmonių. Turguje Živilei Pinskuvienei reklamos nereikia, už tai mes tokį turgų ir turime.
    Kolūkio pirmininkų mašinas palyginti su rajono merės mašina, tai juos galima vadinti skurdžiais.

Comments are closed.