Anglų kalbos mokymosi planas pirmiems metams

   Šiomis dienomis mokėti anglų kalbą – didelis privalumas. Anglų kalba turi tarptautinį statusą. Tai oficiali kalba 53 pasaulio šalyse bei šia kalba bendrauja apie 400 milijonų žmonių pasaulyje. Mokėdamas laisvai kalbėti anglų kalba, asmuo gali lengvai susikalbėti ne tik su anglakalbiais, bet ir kitų tautybių žmonėmis, nes anglų kalbą dauguma žmonių pasaulyje mokosi kaip pirmąją užsienio kalbą. Be to, anglų kalba dominuoja verslo sferoje. Aišku, mokėdmas anglų kalbą, gali daugiau pramogauti, pavyzdžiui, keliauti bei žiūrėti filmus, rasti daugiau reikiamos ir dominančios informacijos internetinėje erdvėje. Todėl anglų kalbos žinios yra labai naudingas įrankis. Visgi, jei asmuo nemoka anglų kalbos, internetinėje erdvėje ar gyvai vykstantys anglų kalbos kursai gali padėti pasiekti norimą tikslą. Anglų kalbos mokymąsis – nuoseklus ir nuolatinis darbas, todėl svarbu susidaryti tinkamą, realiai įgyvendinamą mokymosi planą. O pirmieji mokymosi metai – labai svarbūs, nes šiuo metu žmogus mokosi analizuoti, suprasti medžiagą, o gera pradžia – pusė darbo.

Mokymosi plano svarba

   Sudaryti tinkamą ir efektyvų anglų kalbos mokymosi planą reiškia atrasti reikiamą anglų kalbos lygio kursą, įtraukiant gyvas ar internetinėje erdvėje vykstančias paskaitas, suprasti kokios anglų kalbos norite mokytis – bendrosios, šnekamosios ar dalykinės, galbūt gilinti jau turimas žinias bei pasirinkti mokytoją, kuris padėtų nuo pirmos dienos įveikti iššūkius bei atsakytų į kylančus klausimus. Šiame straipsnyje pateikiami keli anglų kalbos kursų mokymosi planai, skirti ugdyti ir lavinti tam tikrus anglų kalbos supratimo įgūdžius.

Dalykinės arba verslo anglų kalbos mokymosi planas

   Dažnai asmenys, dirbantys tarptautinėje kompanijoje, valstybinėje įstaigoje ar kurdami savo verslą, susiduria su anglų kalba. Šiomis dienomis darbuotojams reikalavimų daugėja, įskaitant ir anglų kalbos supratimo ir vartojimo įgūdžius. Specializuota anglų kalba, konkrečios tematikos žodyno mokėjimas ir informacijos suvokimas reikalingas tokiose srityse kaip biologija, medicina, teisė, ekonomika, verlo vadyba ir pan. Norint gilinti savo profesinės anglų kalbos žinias, anglų kalbos kursų programa orientuota į vieną, dominančią sritį yra geriausias sprendimas. Taisyklingos profesinės anglų kalbos žinios bei metus lankomi kursai gali padėti įveikti baimę, padidinti pasitikėjimą savimi bei pagilinti turimas žinias, todėl asmuo gali tapti norimu kandidatu darbo atrankose. Šiuo metu anglų kalba dominuoja versle, moksle, finansuose, todėl taisyklingai ir laisvai reikšti mintis anglų kalba turėtų kiekvienas karjeros siekiantis žmogus.

Bendrosios anglų kalbos žinių kursai

   Kaip minėta ir anksčiau, anglų kalba yra svarbi keliaujant po pasaulio šalis, ieškant reikalingos ir patikimos informacijos internete, žiūrint filmus, skaitant knygas ir pan. Norint lavinti bedrąsias anglų kalbos žinias, labai geras sprendimas yra bendrosios anglų kalbos kursai, kurių metu asmuo mokosi reikšti nuomonę įvairiomis temomis, ugdo klausymo, gramatikos, rašymo, kalbėjimo bei skaitymo įgūdžius, lavina žodyną. Tokia mokymosi programa ypač tinka pradedantiems mokytis anglų kalbos, tačiau ši programa taip pat gali būti efektyvi norintiems lavinti jau turimus įgūdžius bei plėsti jau turimas žinias ir suvokimo galimybes.

Šnekamosios anglų kalbos mokymosi planas

   Dažnai asmenys, net ir tie, kurie turi gerus rašymo, skaitymo ir klausymo anglų kalbos įgūdžius, bijo kalbėti angliškai. Neretai asmuo bijo kalbėti, nes nenori daryti klaidų, negali atsiminti reikiamų žodžių ar frazių, pritaikyti anglų kalbos gramatikos taisyklių. Laisvai reikšti mintis anglų kalba – sudėtinga užduotis, reikalaujanti praktikos, įgūdžių, reguliaraus darbo. Išanalizus įvairius informacijos šaltinius, teigiama, kad egzistuoja keturios pagrindinės priežastys, kodėl asmenims yra sunku laisvai kalbėti angliškai. Tai yra tarimo, žodyno, gramatikos vartojimo problemos ir iššūkiai, susiję su žmogaus saviverte, pasitikėjimu savimi. Norint išmokti aiškiai, drąsiai ir taisyklingai reikšti mintis anglų kalba, geras sprendimas – šnekamosios anglų kalbos kursų programa, kuriuose daugiausia dėmesio skiriama bendravimo įgūdžiams anglų kalba. Kursų metų asmenys lavina kalbėjimo įgūdžius realių gyvenimo situacijų tematika, mokosi paprašyti pašnekovo ir priimti informaciją, paaiškinti veiksmus ir išreikšti savo emocijas, potyrius bei poreikius.

Anglų kalbos mokymosi plano pasirinkimas

   Dabar internetinėje erdvėje siūloma įvairių anglų kalbos kursų ir jų programų. Kiekvienas asmuo gali atlikti anglų kalbos testą, įvertinti savo žinias bei pasirinkti geriausią programą, kurios metu asmuo udgys norimus įgūdžius. Atitinkama kursų programa, intenvyvumas, pobūdis (kursai gali vykti internetinėje erdvėje ar gyvai, atvykstant į anglų kalbos mokymo paslaugas teikiančią įmonę), sunkumas – šiuos aspektus asmuo renkasi pats, atsižvelgiant į jo kalbos mokėjimo lygį, o įmonėje kiekvienam klientui sudaromos geriausios sąlygos mokytis ir lavinti reikiamus anglų kalbos įgūdžius. Norimus ir kiekvieno asmens reikalavimus atitinkančius kursus rasite šioje svetainėje.

Užsakymas ŠS Nr. 22-11