7 patarimai, kurie padės įsigyti geriausius įrankius internetu

   Perkant įrankius internetu galima jaustis kiek mažiau užtikrintiems nei tai darant fizinėje parduotuvėje. Tačiau tai nebūtinai turėtų būti tiesa kiekvieną kartą. Šiame straipsnyje mes pateiksime net 7 unikalius patarimus, kurie pravers kiekvienam(-ai), norinčiam geriau ir efektyviau apsipirkti internetu, kuomet ieškote įrankių. Tad nesvarbu ar jus domina elektriniai šlifuokliai, grandininiai pjūklai ar net pagal užsakymą gaminami darbo stalai, o gal ir kažkokia kita įrankių rūšis – štai, kas jums galėtų būti aktualu.

 

  • Ieškokite ne tik geriausios kainos, bet ir garantijų

 

Dauguma pirkėjų savo dėmesį sutelkia tik į žemiausios kainos paiešką. Ir nors suradus tinkamą įrankį galima remtis tuo, kad tikriausiai pirksite iš pardavėjo, kuris pasiūlys mažiausią kainą, į vertinimą nepamirškite įtraukti ir to, kad renkantis įrankius labai svarbios ir garantijos, priedai. 

Ši informacija dažniausiai nurodoma prekės puslapyje arba prie papildomos parduotuvės informacijos. Visiems įrankiams ES galioja 2 metų garantija, o, jeigu norite ilgesnės – gali tekti mokėti papildomai, jeigu gamintojas jos nesuteikia. Tuo atveju, kai įrankį naudosite intensyviai, galimai labai apsimoka pirkti pratęstą garantiją.

 

  • Naudokitės filtrais ir rikiavimo įrankiais, kad greičiau rastumėte, ko ieškote

 

Nustebtumėte sužinoję, kiek daug vartotojų paprasčiausiai nesinaudoja filtrais ir rikiavimo įrankiais. Dėl to jie praleidžia žymiai daugiau laiko apsipirkinėdami negu reikėtų, kadangi turi praeiti pro įrankius ir prekes, kurios jiems visai neaktualios.

Filtrai padės prekes rūšiuoti pagal rūšis, tipus, gamintoją, kainą, įvairius matmenis ar veikimo savybes (pvz., galingumą, apsisukimų skaičių ir t.t.). Kadangi dažniausiai ieškome įrankio, kuris gali padėti išspręsti konkrečias problemas ir padėti atlikti konkrečius darbus, tai filtrai ir rikiavimo įrankis yra labai naudingi. 

 

  • Užduokite klausimus konsultantams gyvo pokalbio metu

 

Jeigu elektroninė parduotuvė turi gyvo pokalbio funkciją, tikrai naudinga ja pasinaudoti. Dauguma pirkėjų apie įrankius gali žinoti nemažai, tačiau specifinių įžvalgų jie neturi ir kasdien su šiomis prekėmis nesusiduria. Na, o pardavėjai ir konsultantai vis tiek turi gilintis, stebėti ne tik naujoves, bet ir pažindintis su turimu prekių asortimentu. Visa tai jiems leidžia ne tik geriau išmanyti įrankius, bet ir geriau suprasti klientų poreikius.

Tad, kai kreipsitės į specialistą su klausimu ir problema, jis(-i) galimai jau apie tai girdėjo ir dėl to turės tikslesnes bei naudingas rekomendacijas, kuriomis bus galima pasitikėti. Gyvo pokalbio metu galite lengviau ir paprasčiau išdėstyti sau aktualius klausimus bei gauti atsakymus tik į juos ir nesiblaškyti tarp naujos informacijos. 

 

  • Ieškokite kuo išsamesnių techninių specifikacijų aprašymo

 

Renkantis įrankius – svarbiausia jų savybė yra funkcionalumas. Dėl to prieš perkant reikia pasižiūrėti ne tik į kainą ir nuotraukas, tačiau ir į techninius aprašymus bei prekės savybių sąrašus. Būtent techninis aprašas turi daugiausiai naudos pirkėjams, nes jame nurodomi skaičiai leidžia lengviau atskirti vienokio modelio modifikacijas nuo kitokių. Pavyzdžiui, jums reikia būtent pneumaitnio dažų purkštuvo. Tačiau prekių pavadinime ar nuotraukose kataloge nesimato, kuris modelis yra būtent pneumatinio tipo. Atsidarius prekės puslapį ir pasižiūrėjus į techninius aprašymus bus galima tai sužinoti.

 

  • Įvertinkite pristatymo terminus

 

Niekada nesinori laukti prekės labai ilgai. Dėl to daug kas ir pateisina ne patį patogiausią apsipirkimą fizinėje parduotuvėje dėl to, kad tikisi, jog prekes gaus iš karto. Tačiau daug kas ir taip žino, jog fizinė parduotuvė nėra garantija, kad prekę gausite vietoje. Gali būti, jog jums reikės važiuoti į visai kitame miesto gale esančią parduotuvę arba laukti, kol prekę iš kito miesto pristatys į būtent jums patogiausią tašką.

Internetu viskas būna kiek paprasčiau. Atsidarius bet kurios prekės puslapį, kad ir iš šios kategorijos https://www.varle.lt/irankiu-priedai-graztai/, galima iš karto matyti numatomus pristatymo terminus ir planuoti savo pirkimus.

 

  • Būkite kuo lankstesni biudžeto klausimais

 

Nors biudžetas niekada nebus neribotas, tačiau bent šiokį tokį lankstumą jo atžvilgiu reikėtų turėti. Jeigu sunku apibrėžti, kokią sumą galite skirti, pradžioje nustatykite kategorijos „vidurkį“ ir pridėkite maždaug 20% viršaus, kad atsiradus labai geram variantui nereikėtų daryti kompromiso ir tenkintis kažkuo kitu.

 

  • Galbūt pavyks rasti įrankio ar jo alternatyvų apžvalgas?

 

Labai padėti išsirinkti gali vaizdo ar net tekstinės įrankių apžvalgos. Šias apžvalgas lengviausia rasti anglų arba rusų kalbomis, kadangi šiose rinkose yra daugiausiai tokio turinio. Jeigu turite pakankamas žinias, kad suprastumėte, galite paieškoti informacijos pačiose parduotuvėse arba ieškoti vaizdo įrašų YouTube platformoje, o gal ir per Google. Šie vaizdo įrašai ir straipsniai yra naudingi, kadangi apžvelgia įrankius iš vartotojo perspektyvos, išskiria patogius naudojimui bruožus ir tai, ko galbūt nesimato ar neįmanoma sužinoti prieš perkant.

Užsakymas ŠS Nr. 22-12