Širvintų rajono savivaldybė ima 826 tūkst. eurų ilgalaikę paskolą

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

Širvintų rajono savivaldybės taryba nusprendė leisti Širvintų rajono savivaldybei imti 826,0 tūkst. eurų ilgalaikę paskolą: investicijų projektams vykdyti – 438,9 tūkst. eurų ir ankstesniems skoliniams įsipareigojimams vykdyti – 387,1 tūkst. eurų. Paskolos grąžinimas bus garantuotas Širvintų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.

INVESTICIJŲ PROJEKTŲ SĄRAŠAS IR REIKALINGAS LĖŠŲ POREIKIS

Eil.Nr. Investicijų projekto pavadinimas Investicijų projekto finansavimo šaltinis Savivaldybės lėšų poreikis tūkst. eurų
1. „Širvintų rajono gatvių apšvietimo modernizavimas (1 etapas)“ Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos ir Savivaldybės biudžeto lėšos

238,9

2. „Širvintų rajono gatvių apšvietimo modernizavimas“ (2 etapas) Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos ir Savivaldybės biudžeto lėšos

50

3. „Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos sporto infrastruktūros gerinimas“ Valstybės investicijų programa ir Savivaldybės biudžeto lėšos

150

  Įdomu, kaip yra susiję du sprendimai? Sausio 26 dieną priimamas Tarybos sprendimas dėl paskolos, o jau “užbaigus viešųjų pirkimų procedūras, sausio 27 d. pasirašytos projektavimo ir rangos sutartys dėl žmonėms labai svarbių darbų:

  • dėl Kielių kaimo Alyvų gatvės ir Avižonių kaimo Kaštonų gatvės kapitalinio remonto įrengiant gatvių apšvietimą projektavimo ir darbų.
  • dėl Kielių kaimo Širvintų gatvės kapitalinio remonto įrengiant gatvių apšvietimą projektavimo ir darbų.”, kaip skelbiama savivaldybės tinklapyje.

 

7 thoughts on “Širvintų rajono savivaldybė ima 826 tūkst. eurų ilgalaikę paskolą

  • 2022-02-02 at 09:29
    Permalink

    Kuriais metais nuo 2015 m. Širvintų rajone, dėl biudžeto panaudojimo, buvo atliktas rimtas patikrinimas?
    O informacija, kaip panaudojamos lėšos neskelbiama ir net nepateikiama Tarybos nariams, jiems pageidaujant. Tai ką galima daugiau galvoti?
    O visos vaikiškos reklamos, suvenyrai platinamos ne Živilės Pinskuvienės vadu, o merės Živilės Pinskuvienės vardu.

  • 2022-02-01 at 12:40
    Permalink

    Neturint dokumentų įrodančių neteisėtą asmeninės reklamos apmokėjimą valstybiniais pinigais, paskolų ėmimą, finansų panaudojimą, viešųjų konkursų rengimą tėra tik žvirblių šaudymas iš naujametinės klapuškės

    Įtarinėti galime daug ką. Nu, ir kas?…
    Juk dauguma tuo, kas vyksta aplinkui labai net patenkinti, balsuoja beveik vienbalsiai…

  • 2022-02-01 at 11:20
    Permalink

    Jeigu neklystu, man atrodo, kad 2021 m. 690 Eur paskola imta gatvių apšvietimo modernizavimui.
    Ar nebus tam pačiam projektui, kaip ir 2022 m.?
    Kiek sumokame palūkanų už paskolas per metus? Geriau tas lėšas skirti darželiams, vaikų centrui, sveikatos apsaugai ir pan.
    Štai kuo skiriasi buvusi valdžia nuo Pinskuvienes. Buvusi valdžia gyveno pagal turimas lėšas, o šiandieninė gyvena dėl reklamos, dėl pasirodymo prieš žmones (cirkas, artistai savi).

  • 2022-02-01 at 10:03
    Permalink

    Brangioji – (labai brangiai rajonui išeina tave išlaikyti), gražioji – (visa spauda ( “Alfa taškas”, “Lietuvos rytas”. “Lietuvos žinios” prikimšta nuotraukų, o kur dar fotosesijos KK2). Pinskuvienė visus mokina, kaip gyventi, o pati rajoną varo į bankrotą.
    Jeigų paskolų grąžinimą garantuoja biudžeto lėšomis, tai kodėl negrąžino ankstesnę paskolą?
    Kuris mąstantis žmogus ima naują paskolą su tikslu grąžinti seną?
    Tegul grąžina išleistus pinigus, kurie buvo išleisti leidiniams savo reklamai, kaip 2020 m. veiklos ataskaita (spalvotos nuotraukos), suvenyrai su Pinskuvienės pavarde ir pan.
    Reikia sprendimą dėl paskolos sustabdyti. Kadangi investicijų projektų 1, 2 punkte nėra nurodyta tiksliai, kam bus panaudotos lėšos; nėra adreso. Paskola 826 Eur plius 690 Eur, o dar ankstesnės paskolos. Kiek iš viso rajonas turi paskolų šiai dienai? Bet turim šokantį, grojantį fontaną, aikštę trinkeliuotą, auksinį Sporto centrą (kur šiuo metu lėšos, gelbėjant sporto centrą, renkamos, parduodant Širvintiškio kortelę už 2 Eur).

  • 2022-02-01 at 08:46
    Permalink

    Širvintų geroji fėja tiek iklambins i skolas, dar pqmatysim, kai visi širvintiškiai keiks šia Merę… tik bus šaukštai po pietų.

  • 2022-02-01 at 08:10
    Permalink

    Ar ne per daug? Pernai juk irgi ėmė. 690 000 eurų ilgalaikę paskolą

Comments are closed.