Ir džiaugsme, ir bėdoje – Plikiškių bendruomenė

   Graži žiema, šakos nulinkusios nuo sniego, gražu. Retai kuriais metais būdavo, kad nusiperkame rogutes, slides, o, kol perkame, sniegas ištirpsta. Gamta yra gamta, ji neklausia musų norų, bet jei bėda? Ir negali dėl sniego išvažiuoti iš savo kiemo?

   Gal truputi suasmeninsiu, bet jaučiu, kad ne aš vienas turiu problemų važiuojant į darbą ir atgal. Nusipirkau sunkų daiktą, kurį kurjeris turi privežti praktiškai prie durų. Ir galvoju, ar kurjeris atvažiuos iki durų, ar net nevažiuos, kur rodyklė rodo „Plikiškės“ į kairę, prieš Bartkuškį. Nėra padėties be išeities ir ją radau. Paskambinau, atvažiavo po valandos ir per pusvalandį mano kiemas buvo išvalytas nuo sniego. Dar vaikščiojau su kastuvu, kasinėjau, kur traktorius negalėjo privažiuoti, ir džiaugiausi, kaip gera turėti kaimynus kurie padeda ir džiaugsme, ir nelaimėje.

   Man padėjo, sniegą išvalė iš viso mano kiemo, bendruomenės narys, kaimynas iš kitos Musės upės kranto Rimantas Grigalionis. Rimas niekada neatsakys nei vienam kaimynui, ar sniegą valyt, ar lauką suart, ar žolę nupjaut. Rimas net azartą pagavo, ir iš mano kiemo išvažiavęs nubraukė sniegą iki Bartkuškio ir atgal. Nedaug yra gerų žmonių, bet Plikiškės jų turi ir juos brangina.

Rimantas Grigalionis niekada neatsakys nei vienam kaimynui, ar sniegą valyt, ar lauką suart, ar žolę nupjaut.

 O ką daro mūsų valdžia, kad seniūnijos keliai būtų pravažiuojami?  Kalbėjau su seniūnu Sigitu Bankausku ir kaip tikėjausi, gavau atsakymą „nėra pinigų“. Pasak seniūno, turime vieną traktorių ir nespėjame sniego greit išvalyti ir tai tik momentinis reikalas. Kalbėdamas pykau ir išsprūdo vienas kitas rusiškas keiksmažodis, atsiprašiau, kai pasakė, kad mašinoje važiuoja žmonės kurie „tų žodžių“ neturėtų girdėti. Ką gali vežti seniūnas valdišku automobiliu darbo metu (2022.02.03. 16:41 val.)… darbininkus, socialinę darbuotoją ar… na kam dar rusiški keiksmažodžiai  nepriimtini???

    Gerai, siūlau variantą, sudarykit sutartį su Rimantu Grigalioniu, sumokėsit jam už sniego valymą ir naskaudės galva dėl skambučių iš Plikiškių, Bartkuškio ir kitų aplinkinių kaimų. Atskirkite gabalą seniūnijos „kapeikų“ ir sumokėkite jas. Kodėl valo kelius vienas, padalink pinigėlius keliems ūkininkams ir visi vienu metu išvažiuos dirbti, kai bus sniegas ir pūga. Gal “užsiciklinot”, kad vasarą kelius vieną po kito greideriuojat, o čia žiema, čia pripusto greit ir valdyti situaciją reikia greitai. Toks sprendimas būtų naudingas ne tik gyventojams, bet ir seniūnijoms. Juk tikslas bendras – nuvalyti ir išvažiuojami keliai.

   Galvojau skambinti merei, bet pagalvojau, kad turėtų padėti ir šitas „receptas“, nes pinigėlių daugiau kelių valymui negausim.

   Galvok kaip nori, bet nieko nėra geriau kaip būti Bendruomenėje. Ji ir be traktoriaus Tave iš bet kokio liūno ištrauks.

Plikiškių kaimo bendruomenės pirmininkas

Robertas  Blinkevičius

 

7 thoughts on “Ir džiaugsme, ir bėdoje – Plikiškių bendruomenė

  • 2022-02-04 at 22:45
    Permalink

    Rajono žmonės, reikalaukite, kad pradėtų valdžia dirbti rimtus darbus, o ne žaidimus žaistų. Jau šešis metus žaidžiama. Visiems nusibodo. Visų pirma seniūnai turėtų būti suinteresuoti seniūnijos gyventojų rūpesčiais. Bet seniūnai įdarbinti Živilei Pinskuvienei palankūs žmonės. Dėl to, kad jai dirbtų per rinkimus. Taip ir yra. Kai kurie žmonės yra įbauginti, kiti papirkti.
    Ką reiškia mums kaimo žmonėms šokantys fontanai, prabangus Sporto centras? Mano manymu mes jų ir nepamatysime. Dalį pinigų galėjo skirti seniūnijoms technikos pirkimui: kelių priežiūrai, aplinkos tvarkymui ir pan.

  • 2022-02-04 at 10:17
    Permalink

    Kodėl to klausiu? Šiuo metu rengiamas savivaldybės biudžetas 2022 metams. Ko prašysite, tą ir turėsite kitais metais. Jei nedrįstate patys prašyti, kreipkitės į politikus už kuriuos balsavote.

    Savivldybės facebook svetainėje rašoma:
    “Savo pasiūlymus ir pastabas dėl 2022 m. Savivaldybės biudžeto gyventojai galės teikti iki projekto svarstymo rajono taryboje, t.y. 2022 m. vasario 21 d.”

    Tad pirmyn! Niekas už jus pačius nieko nepadarys

  • 2022-02-04 at 09:40
    Permalink

    Robertai, sakėte trūksta lėšų. Konkrečiai kiek reikia pinigų, kad būtų išspęsta ši problema?

  • 2022-02-04 at 09:09
    Permalink

    Gerai, kad kaimynai turi bendruomeniškus ir gerus kaimynus. O valdžiažmogiai jokių jausmų savo žmonėms nejaučia. Jiems rūpi tik pinigai ir valdžia. Godumas yra jų vienintelis jausmas. O partijų vertybės ir ideologijos net mirusius gali prajuokinti.

  • 2022-02-04 at 09:03
    Permalink

    Puiku, kad kaimynai turi gerus ir bendruomeniškus kaimynus. Ir gaila, kad valdžia jokių jausmų, išskyrus godumą ir pinigų bei valdžios troškimą, daugiau nieko ir neturi. O kalbos apie partijų ideologijas, vertybes, meilę ir rūpestį žmonėmis, tai ir mirusius Lietuvos piliečius tik prajuokina.

  • 2022-02-04 at 08:03
    Permalink

    Geras kaimynas – didžiulė vertybė!

  • 2022-02-04 at 07:24
    Permalink

    Labai taiklūs žodžiai. Išties, reikalingiems darbams rajone pinigų nėra, o va atvirukams aplinkinių rajonų gyventojams visuomet pinigų randama. Savi jau vieni užliūliuoti , kiti papirkti, treti įbauginti. reikia imtis plačiau. Nenoriu būti bajoriene, noriu būti karaliene ir kad kitų rajonų žmonės man tarnautų. Šaunu, kad atsiranda tokių drąsių žmonių, kurie pasako, kad karalius nuogas. Ne visi nešioja rožinius akinius, ne visiems lūpos medumi užklijuotos. Šaunuolis, Robertai!

Comments are closed.