Gyvenimą dainuoju…

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos ir video autorės /

 

Gal jums atrodo, kad

Aš per daug dejuoju?

Dažnai guodžiuosi,

Kad gyvent sunku?

Nė velnio!

Aš gyvenimą dainuoju.

Džiaugiuosi juo.

Jį gyvenu. (Gyvenimą dainuoju. Irutė Matažinskaitė – Lazickienė)

  Šias ir kitas eiles susirinkusiems skaitė Jovita Šakinytė. Mat šeštadienį čiobiškiečiai pradėjo Širvintų rajono seniūnijų kultūros dienas.

   Renginio scenarijaus autorė ir režisierė Vida Dambrauskienė sumaniai supynė eilių ir dainų vainiką, kurį papuošė mažųjų šokėjų pasirodymais.

  Susirinkusius Čiobiškyje linksmino ir stebino Čiobiškio filialo vokalinis moterų ansamblis „Lyra“ (vadovės Vida Dambrauskienė, Inga Strakauskienė), kurios visada puikios nuotaikos dovanoja naujas ir skambias dainas. Vaikų šokių grupė (vadovė Erika Svirskienė) atliko jaudinančią kompoziciją „Brolužis“.  Armonikierius Gintas Baumila jautriai virkdė armoniką. Būtent šis žmogus parodė, kokie brangūs ir svarbūs saviveiklininkams yra pasirodymai. Žmogus į sceną ėjo su sulaužyta koja, pasiramsčiuodamas ramentais. Visus aplodismentus ir palaikymo šūksnius susirinko jaunieji šokėjai  Adrijus Svirskas ir Viltė Dieninytė (vadovė Erika Svirskienė). O instrumentinis trio (tercetas) (vadovė Gintarė Jakštienė) sukėlė ir spėliojimų, ir ginčų. Visi nustebo, kodėl skelbiama, kad gros trio, bet pasirodė keturi muzikantai. Tačiau paslaptis labai paprasta. Buvo planuotas trijų atlikėjų pasirodymas, tačiau paskutinę minutę už parankės pačiuptas dar vienas gitaristas mielai sutiko patalkinti. Visus stebino, kaip seniūnijų dienoje koncertuoja kitos seniūnijos gyventojas. Tačiau ir čia jokio stebuklo nebūta. Pasirodo Gintarė su kolektyvu jau tikri čiobiškiečiai – iškeitė Širvintų miesto judesį į ramesnę aplinką.

  Žiūrovai džiaugėsi itin kruopščiai parinktomis eilėmis, seniai girdėtomis, tad kaip naujai skambėjusiomis dainomis. Visi artistai sulaukė seniūnijos ir seniūnaitijos padėkų, sveikinimų bei raginimų nesustoti.

  Po renginio žiūrovus stebino nepakartojama piešinių paroda „Spalvoti vakarai“. Parodos autorė 87 metų Bronislava Lapinskienė, kuri nuo vaikystės mėgsta piešti paprastais spalvotais pieštukais.

  Tad šį kartą pirmas blynas tikrai neprisvilo ir davė puikų startą seniūnijos dienų maratonui.