Angarai – plačiai naudojamas statinių tipas, tinkantis įvairioms sritims

   Daugelis įmonių pritartų, kad be ilgaamžių, tvirtų ir ekonomiškų angarų savo veiklą jie jau sunkiai įsivaizduoja. Šie, palyginus, lengvos konstrukcijos plieno statiniai yra lengvai pritaikomi įvairiose srityse bei puiki alternatyva gelžbetoniui ar net medienai.

Angarų tipai

   Angarai dažniausiai yra skirstomi į du tipus, t. y., į šiltuosius ir šaltuosius angarus. Pirmojo tipo angarai – tai apšiltinti angarai, dengiami daugiasluoksne plokšte. Šio tipo angarai puikiai tinka biurams ir kitoms patalpoms, kuriuose turėtų būti palaikoma šiluma. Antrojo tipo angarai dažniausiai būna dengti tik skarda. Jie nėra apšiltinami. Šio tipo angarai dažniausiai naudojami kaip sandėliai, garažai ar panašios paskirties pastatai. Angarai į tipus taip pat gali būti skirstomi pagal dydį, atitvarų medžiagą, stogo formą ir pan. kriterijus. Pažymėtina, kad skirtingų tipų angarai pasižymi ir esminiais skirtumais. Skiriasi jų konstrukcijos, atitvarų ir laikančiųjų konstrukcijų medžiaga, termoizoliacijos lygis, stogo forma, paties angaro plotas ir tarpatramio plotas.

Angarų paskirtis

   Kaip jau buvo minėta, angaras – tai universalus, lengvai įvairiuose srityse pritaikomas statinys. Viena iš tų sričių yra pramonė. Pramonei yra reikalingi gerai apgalvoti, tačiau unikalūs angarai, kuriuose būtų galima naudoti tiltinius kranus, įrengti antresoles ir t. t. Pramoniniai angarai puikai tarnaus ir kaip gamyklinės patalpos, ir kaip įvairios technikos angarai, ir, žinoma, kaip sandėliai su administracinėmis patalpomis bei erdve mažmeninei prekybai. Dar viena sritis, kuri nėra įsivaizduojama be šių statinių, yra žemės ūkis. Tik tinkamai suprojektuotas ir pastatytas angaras žemės ūkyje gali užtikrinti ilgametį produktyvumą. Ūkininkai angarus naudoja tiek grūdų ar kito derliaus sandėliavimui, tiek žemės ūkio technikos ir įrangos sandėliavimui, tiek kaip fermas gyvuliams laikyti. Komerciniai angarai yra puikus pasirinkimas tada, kai norima visiškai unikalių, įmonės pobūdį tiek išplanavimu, tiek spalvomis ir kitais sprendimais atitinkančių patalpų, kurias planuojama naudoti kaip mažmeninės prekybos erdves, kaip biurus, sandėlius ar kitos paskirties komercines patalpas. Sporto ir laisvalaikio sritis – tai dar viena sritis, kuri jau seniai sunkiai įsivaizduojama be įvairaus dydžio angarų. Angaruose yra įrengiamos sporto salės, žirgynai, jojimo maniežai, futbolo ir rankinio aikštelės, teniso kortai, erdvės gimnastikos užsiėmimas ir kitoms sporto šakoms.

Angarų privalumai

   Angarai iš borga.lt pasižymi ilgu privalumų sąrašu. Vienas iš jų – tai angaro, kaip statinio, energetinis efektyvumas. Angarai, priklausomai nuo to, kokios srities (pramonei, industrijai, žemės ūkiui ar pan.) panaudai yra skirti, gali atitikti A+ arba A++ energijos klasę. Dar vienas privalumas, kuriais pasižymi plieniniai angarai, yra atsparumas klimato sąlygoms. Plieniniai angarai taip pat pasižymi ilgaamžiškumu, erdvumu, tvarumu, funkcionalumu ir universalumu. Šios savybės taip pat yra didelis šio tipo statinių privalumas. Atsižvelgiant į tai, kad angarai yra statomi iš pilnai išdirbtų medžiagų, jų statybos darbų sąnaudos yra ženkliai mažesnės, o tai taip pat labai gera angarų savybė. Galiausiai būtina paminėti ir tai, kad puikiu kainos ir kokybės santykiu pasižymintys plieniniai angarai reikalauja itin mažų eksploatacijos išlaidų, o tai, kaip žinia, netgi labai didelis privalumas.

Užsakymas ŠS Nr. 22-48-3