Musninkiečiai narpliojo meilės pinkles

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/Foto ir video autorės /

  Meilė ir apgavystės – sena, kaip šimtmečiai tema. Šį kartą Musninkų saviveiklininkai ėmė nagrinėti šią temą Musninkų seniūnijos kultūros dienoje. Žiūrovai galėjo mėgautis teatralizuotu koncertu „Meilė akla“ pagal Žemaitės komediją „Trys mylimos“. O jau kiek emocijų sukėlė aktoriai ir artistai. Vien Liudvikėlio (Edgaras Orlovas) viražai suvedžiojant ne tik jaunas merginas, bet ir jų motiną, bei mokėjimas išvilioti pinigus ko vertas.

   Žiūrovai negalėjo atsistebėti seserų Domicelės (Justina Orlovienė) ir Petronės (Rita Ališauskienė) mergaitišku naivumu, kai tikima kiekvienu žodžiu ir dar pinigai atiduodami. Tačiau nuo dukterų neatsiliko ir jų našlaujanti  motina (Janina Jankauskienė), tiek išsiilgusi vyriško švelnumo, kad jaunam kavalieriui atidavė visas savo santaupas. Viską išsiaiškinti padėjo santūrus ir kiek nedrąsus senbernis Kozeris (Tadas Imbrasas) pamatęs, kaip visas apgavęs jaunikis spruko.

   Spektaklio įžanga tapo jaunojo solisto Vakario Orlovo (vad. Edgaras Orlovas) atliekama daina „Plak, širdele“. Romantiškos nuotaikos įnešė Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos moksleivių ansamblio (vad. Tadas Imbrasas) daina „Elegantiškai sninga“.

  O štai trys seniūnijos kapelos tai jau kad davė garo, žiūrovams ir delnai nuo plojimų paskaudo. Naujai susikūrusi Musninkų kaimo bendruomenės kapela „Eritmija“ (vad. Tadas Imbrasas), nemažai patyrusi Širvintų kultūros centro Musninkų filialo liaudiškos muzikos kapela (vad. Zigmantas Mikolajūnas) ir Širvintų kultūros centro Vileikiškių filialo folkloro ansamblis „Vingiorykštė“ (vad. Audronė Burakovienė).

   Vienas maloniausių vaizdų žiūrovui buvo matyti, kaip kapelos palaiko viena kitą. Plojimais, trepsėjimu, lingavimais ir dainų pritarimu. Smagu, kai kolektyvai nekonkuruoja tarpusavje, o draugiškai sutaria. Pagarba už tai vadovams ir kolektyvams.

  Scenarijus, režisūra: Dalia Kiaulevičiūtė. Scenografija: Dalia Kiaulevičiūtė, Edgaras Orlovas. Garso ir šviesos operatorius: Karolis Gelažauskas.

   Saviveiklininkams dėkojo ir Seniūnijų dienų komisijos pirmininkas R.Zibalas, ir Musninkų seniūnė B.Jankauskienė. Saldumynai, perduoti merės vardu. O didžiausia padėka, tai žiūrovų aplodismentai.

   Po renginio žiūrovai neskubėjo skirstytis, apžiūrėjo autorinę Aldonos Ragelskienės parodą, apie kurią mes jau rašėme.

 

 

 

One thought on “Musninkiečiai narpliojo meilės pinkles

  • 2022-03-30 at 10:02
    Permalink

    Koks gražus pastebėjimas apie kapelų draugystę! Ir man krito į akis šis momentas

Comments are closed.