Zibalų seniūnijų diena baigėsi sužadėtinių valsu

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos ir video autorės /

  Kiauklių scenoje Zibalų seniūnijos diena baigėsi laimingų sužadėtinių valsu ir nuostabia daina apie svajonę.

  Bušė Karnelytė (Asta Amankavičienė) prisiragavusi gardžiųjų Jokūbo Pikčiurnos (Virginas Pajaujis) dovanotų saldainių sulaukė taip ilgai laukto siūlymo tekėti. Pradžioj net nepatikėjo tokia savo laime ir pasitikslino, ką šis sakantis. Abu sutarę nuskubėjo užsakų paduoti.

Tai buvo teatralizuotas koncertas pagal Ievos Simonaitytės apysaką „Pikčiurnienė“.  Vaidino Širvintų kultūros centro Kiauklių filialo mėgėjų teatras (vadovė Asta Amankavičienė): aukščiau minėti pagrindiniai herojai ir  Juostė Karnelienė – Dalia Bulonienė, Mikšas Karnelis – Zenonas Šekštela, Tetula – Audronė Burakovienė, Barbė Karnelytė – Audronė Naraškevičienė, Magdė Karnelytė – Regina Šekštelienė, Trūdė Karnelytė – Regina Janickienė, Tarnaitė – Danutė Lemešovienė, Kaimynų merga – Raminta Maslinskienė.

  Vaidinimą papildė  armonikininko Antano Zarembos muzikiniai įrašai. Dainavo Širvintų kultūros centro Kiauklių filialo vokalinis moterų ansamblis „Vilkesa“ (vadovė Audronė Burakovienė), visus skaidriu balseliu nustebino solistė Lėja Kavaliauskaitė (vadovė Audronė Burakovienė), dailiai šoko Zibalų seniūnijos šokių grupė (vadovė Raminta Maslinskienė).

  Scenografija: Regina Janickienė, Asta Amankavičienė. Scenarijus ir režisūra: Asta Amankavičienė.

   Čia pat veikė „Ievos Simonaitytės gyvenimas ir kūryba“ paroda, Eglės Guobytės grafikos darbų paroda. Autorė mielai pristatė svao drabus, bendravo su svečiais.

   Gražių žodžių saviveiklininkams negailėjo ir padėkas įteikė Zibalų seniūnijos seniūnas Ramūnas Jasevičius. Saviveiklininkus pasveikino Tarybos narė Alytė Skeberienė, kuri minėjo, kad visada džiaugiasi šių talentingų ir išradingų žmonių pasirodymais. Atvyko ir Musninkų saviveiklininkų atstovai Dalia Kiaulevičiūtė, Tadas Imbrasas, Justina ir Edgaras Orlovai. Komisijos pirmininkas pažadėjo įspūdžius surašyti raštu.

   O žiūrovai vis delsė skirstytis.

7 thoughts on “Zibalų seniūnijų diena baigėsi sužadėtinių valsu

  • 2022-03-30 at 20:26
    Permalink

    Ponas politikas labai kerštingas, nebijot čia su tais komentarais?

  • 2022-03-30 at 14:11
    Permalink

    Jūsų kraštietis kaip mokytojas “mirė” tada, kai nusilenkė vienai nelabai mokytinai poniai, pamiršęs visus jos mokyklinius “žygdarbius” ir gebėjimus. Negali gi žmogus, artimas imperatoriui, rodyti palankumo tiems, kurie tam imperatoriui nesilenkia.

  • 2022-03-30 at 12:42
    Permalink

    Man tai labai truko anciunų kapelos, kaip ne svente.

  • 2022-03-30 at 11:52
    Permalink

    pritariu visiems komentatoriams, smagu kai žmonės kaimuose dainuoja, šoka, vaidina, o komisijos kam tokios tai visai nesuprantu, tik erzelį daro. O apie pono Zibalo elgesį iš vis gėda net kalbėti ir dar pirmininkas tipo ir dar mokytojas.

  • 2022-03-30 at 11:05
    Permalink

    Komisijos pirmininkas net savo sėdynės nuo kėdės nepakėlė. Anksčiau dar kiek maskavo savo nemeile šiam kraštui ar jo žmonėms, o dabar jau atvirai tai daro. Atimkit iš jo pavardę Zibalas. Daro geda šiam kraštui.

  • 2022-03-30 at 10:54
    Permalink

    O man gražu, kai žmonės renkasi, vaidina ir dar kitiem džiaugsmo atneša

  • 2022-03-30 at 07:53
    Permalink

    Tai gal iš susižavėjimo žadą prarado? Būna juk

Comments are closed.