Kodėl balsuota PRIEŠ merės ataskaitą ir UŽ administracijos direktorės?

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Ko gero pirmą kartą Širvintų rajone tarybos nariai opozicijoje skirtingai balsavo dėl merės ir administracijos direktorės ataskaitų. Keturi tarybos nariai Anna Kuznecovienė, Inga Matukaitė, Alytė Skeberienė ir Vidmantas Mateika balsavo PRIEŠ merės ataskaitą ir UŽ administracijos direktorės bei administracijos ataskaitą. Kodėl toks skirtingas vertinimas ir ką tai galėtų reikšti, paklausėme pačių tarybos narių.

   Vos vakar vakare išsiuntus paklausimą, šiandien apie pietus sulaukėme atsakymo, kurį ir publikuojame:

   ALYTĖ SKEBERIENĖ. Savo ir tarybos narių opozicijoje (Vidmanto Mateikos, Annos Kuznecovienės, Ingos Matukaitės) vardu.

  Atsakydami į Jūsų pateiktus klausimus informuojame, kad merės ataskaitai nepritarėme, balsavome PRIEŠ, nes joje neradome nieko naujo. Ši ataskaita labiau panaši į priešrinkimines kalbas. Visas tekstas tai tik „merės Živilės Pinskuvienės … atkaklumu ir rūpesčiu“, „merė Živilė Pinskuvienė nuolatos skatina ir remia“, „merė Živilė Pinskuvienė visada palaiko“, “ merė Živilė Pinskuvienė suruošė staigmeną“, „merė su šeima“, „merė su vyru“, „merės globojama“, „merės Živilės Pinskuvienės iniciatyva“, „merė Živilė Pinskuvienė ir toliau aktyviai kėlė klausimą“ ir t.t. Ataskaitoje net buvo skirta nemažai vietos ir merės emocijoms aprašyti: „merė Živilė Pinskuvienė išreiškė susižavėjimą“, „merė Živilė Pinskuvienė džiaugėsi“ ir t.t.

  Skaitant ataskaitą gali pagalvoti, kad  jei ne merė, tai ir rajono mokiniai nepasiektų gerų rezultatų, meno kolektyvai nekoncertuotų, keliai nebūtų tvarkomi, socialinių paslaugų centras nevykdytų veiklos, sportininkai nesportuotų, gydytojai negydytų, o gal net ir žmonės nekvėpuotų. Ar be merės rajone dar kas nors dirba?

   Lyg tik merės pastangos čia svarbios, lyg tik ji viena prie to prisidėjo, darbus nudirbo ir t.t. Dirba rajono administracijos skyrių, įmonių ir įstaigų darbuotojai, respublikinės valdžios institucijos. Ar oru prisiimti tų institucijų darbo rezultatus? Bet taip jau yra mūsų rajone, tą įpratome skaityti savireklamai skirtuose straipsniuose, pasisakymuose, matyti vaizdo įrašuose – jei kas padaryta, „tai AŠ, mano pastangų dėka, mano atkaklumo dėka“ ir t.t. Apie savo padarytas klaidas nė žodžio. Na o jei kur kokie nesklandumai, ar nepadaryti darbai, tai čia kaltė valstybinių institucijų, vyriausybės, ministerijų ir t.t. Tad ataskaitoje Jums tikrai neteks skaityti, kaip tarybos nariams (aišku, kad esantiems tik opozicijoje) neleidžiama vykdyti savo tiesioginių pareigų, kaip tarybos posėdžių metu neleidžiama užduoti klausimų, nes mikrofonai išjungiami, o į pakeltas rankas niekas nereaguoja, kaip posėdžių metu uždavus klausimus sprendimų projektus pristatantiems net jiems patiems neleidžiama atsakyti, nes tuoj pat iniciatyvos atsakyti imasi merė, nes, neduok Dieve, pristatantysis pasakys ne tai, kas reikia arba ko neturėtų žinoti pašaliniai, t.y. opozicionieriai,  kaip tarybos posėdžiai baigiami, net užsirašiusiems pasisakyti nesuteikiant žodžio, nes juk nereikia, kad rajono gyventojai sužinotų, kaip opozicijos yra ginami visuomenės interesai, kad tarybos nariai atliepia į juos besikreipiančiųjų poreikius.

   Skaitant ataskaitą darosi koktu nuo tos savigyros. Nors. Ataskaitos dalyje apie žemės ūkį nėra jokio „jei ne merė“. Būtų ir čia smagu pasiskaityti, kad merės dėka ūkininkai nuėmė didesnį derlių, merės atkaklumo dėka sausros metu ūkininkai sulaukė lietaus.

   Ir skyriuje apie priešgaisrinę saugą ir viešąją tvarką „nėra merės“. Žinom jos pomėgį fotografijoms, tad kitų metų ataskaita galėtų būti papildyta nuotraukomis, kaip merė drąsiai kovoja su ugnimi ir tik jos iniciatyva gaisras buvo užgesintas. Arba merė, pasipuošusi policijos uniforma, užlaužia nusikaltėliams rankas. O ką? Juk yra tokių valstybių vadovų, tai ant meškų jojančių, tai į gelmes neriančių. O kuo mūsų blogesnė?

  Na o kitai ataskaitai, kurią pristatė administracijos direktorė pritarėm ir balsavom „UŽ“, nes ši ataskaita ne tik direktorės, bet ir Širvintų rajono savivaldybės administracijos. Gerbiam, dėkojam ir palaikom administracijos darbuotojus, kuriems kartais, galbūt, tenka sunki našta – išlaviruoti tarp įstatymų ir rajono vadovių „sapnų“.

11 thoughts on “Kodėl balsuota PRIEŠ merės ataskaitą ir UŽ administracijos direktorės?

  • 2022-04-05 at 07:03
    Permalink

    Dainiau, ponia per septynerius valdymo metus “išvalė” Širvintas nuo galinčių pasakyti ir kitokią nuomonę.

  • 2022-04-04 at 22:32
    Permalink

    Man Širvintų rajonas šiek tiek primena Rusiją. Gyvena žmonės pagal savo paniatkes ir jie visai gerai tame jaučiasi. O bet koks bandymas pasakyti, kad gali būti kitaip, geriau yra beviltiškas reikalas, priimamas kaip įžeidimas (čto ti siebie pazvaliaeš?).
    Konkretus pavyzdys: paskutiniame tarybos posėdyje Širvintų inteligentijos grietinėlė unisonu kartojo: esame viskuo patenkinti, pinigų sočiai.
    Ką čia dar bepridursi? Gerai, tai gerai. Negi turime įrodinėti priešingai? Sėkmės, gyvenkite, džiaukitės

  • 2022-04-04 at 20:52
    Permalink

    Štai taip: graudžiai ukrainiečių didvyriškumo ir skausmo fone atrodo laimingas ir sotus Jūsų merės veidelis. Atsitokėkite: juk ataskaitoje vardijami darbai nėra padaryti už asmeninius rajoną valdančios šeimos pinigėlius. Renkam valdžią, kad dirbtų…

  • 2022-04-04 at 19:53
    Permalink

    Buvo internetinė širvintiškių apklausa apie pabėgelių priėmimą. Labai labai vangiai kas norėjo dėti viešą balsą, o iš tų kas balsavo, dauguma tvirtino, kad nereikia rajonui jokių pabėgelių, nes pagalbos jiems patiems reikia………………

  • 2022-04-04 at 19:04
    Permalink

    Įdomu. O kodėl tylite dėl ukrainiečių pabėgėlių nuo karo apgyvendinimą Širvintose? Merė skelbiasi portaluose, kad jai grasina. Gal kas nors ir pajuokauja. Kur kas įdomiau kitkas: Širvintos priklauso 3 savivaldybėms, kurios nepareiškė, kad apgyvendins ukrainiečius. Nebent jau pasikeitė nuomonė? Baiminasi dėl tariamos grėsmės sau, nė piršto nepajudina dėl kenčiančių ukrainiečių. Štai tokia ta tamstelių išgirtoji ir išrinktoji. Kaip vengriškas orbanas? Kur savivaldybės opozicija? Ataskaitos visada yra tai, ko tikisi žmonės, o merės nuopelnai čia visada bus išskirtiniai, kaip ir jos valdomo jonelio milijonieriaus. Mielieji, pajudėkit rimčiau.

  • 2022-04-03 at 12:59
    Permalink

    Baltrušytė ir Živilės visa komanda daug ką turi pasakyti apie vykdomą komandos politiką. Tačiau visiems matomai pagerintas gyvenimo gerbūvis už tai ir tyli. Visos milžiniškos statybos, biudžeto laisvų lėšų panaudojimas (apie kurių panaudojimą niekas negali gauti informacijos iš savivaldybės).
    O jeigu pasamdyti nepriklausomą auditą?

  • 2022-04-03 at 08:59
    Permalink

    Akivaizdu, kad prasidėjo priešrinkiminis etapas. Ponia paslėpė savo geluonį ir vaidina labai gerą ir supratingą žmonėms, su kuriais dirba. Vaizdelis jau matytas…

  • 2022-04-02 at 19:19
    Permalink

    Iš biudžeto lėšų reikia tvarkyti visą rajoną, o ne tik miesto centrą. Pinigų biudžete yra. Per metus sutvarkyti vieną arba du apleistus pastatus tikrai galima.
    VVG lėšomis gali pasinaudoti kiekvienas gyventojas, kuris nori vykdyti ekonominę veiklą pagal projektus.
    Tik pirmiausia turi turėti savų lėšų, o čia galėtų pagelbėti savivaldybė, Tačiau 2021 m. biudžete skirta 500 Eur verslui vykdyti. Juk mūsų rajono žmonės rajono valdžiai nerūpi (gali tik skundą pateikia apie žmogų tam tikroms institucijoms). Svarbu esu AŠ, AŠ, AŠ PINSKUVIENĖ ŽIVILĖ.

  • 2022-04-02 at 07:47
    Permalink

    Ką bandot apkvailinti? Tiek metų komanda, o dabar staiga – nežinojo, “pakišta buvo”.

  • 2022-04-01 at 20:45
    Permalink

    Labai idomu,o kodel niekaip negalima gauti paramos Tarybiniu fėrmu griuvesiu sutvarkymui.Juk VVG grupe gauna lesu,bet jie paskirstomi nezinomais keliais..

  • 2022-04-01 at 20:24
    Permalink

    gerai čia jūs… Krištolinio skaidrumo ir nepriekaištingos reputacijos ponia turėtų laaabai įsižeisti, nes Ingrida įvertinta teigiamiau, nei ji. Neatleis jai šito. Tandemas pradės byrėti, žinant kerštingą ponios būdą. Tuo labiau, kad ne kartą Baltušytė buvo “pakišta”, kai poniai uodega degė.

Comments are closed.