Planuoju įsirengti nuosavą namą: ką reikia žinoti apie vandens siurblį?

  Planuojant nuosavą namą, iš anksto reikėtų viską kruopščiai apmąstyti, kad vėliau nereikėtų šalinti jau atliktų darbų bei įrengti papildomų priedų. Vandens tiekimas į nuosavus namus yra vienas iš svarbiausių aspektų, todėl prieš statant namą turėtumėte išsiaiškinti, ar jis priklauso centriniam vandentiekiui, ar ne. Jeigu ne, tuomet jums reikės pagalvoti apie vandens siurblį su hidroforu.

Kas yra vandens siurbliai su hidroforu?

  Vandens siurblys turintis hidroforą statomas sausuoju būdu, o tai reiškia, kad jie įsiurbia vandenį iš šulinio (ar kito vandens šaltinio) bei užtikrina stabilų vandens slėgį ir vandens srautą tiekimo sistemoje. Vandens siurbliai su hidroforu nėra panardinami į vandenį, todėl atsiranda tam tikri apribojimai jų naudojimui. Tam, kad siurblys veiktų stabiliai, labai svarbus vandens įsiurbimo aukštis (jis skaičiuojamas metrais). Įsiurbimo aukštis susideda iš gylio esančio vertikalaus atstumo nuo vandens paviršiaus iki siurblio įsiurbimo įvado (metrais) ir horizontalaus atstumo nuo siurblio iki vandens šaltinio. Gautą skaičių dar reikia padalinti iš 10.

Kaip montuojamas vandens siurblys su hidroforu?

   Siurbliams, kurie montuojami sausuoju būdu galioja viena svarbi taisyklė: siurbliai turi būti montuojami kaip įmanoma arčiau šulinio (arba kito vandens šaltinio). Šitos taisyklės negalima pamiršti montuojant tiek paprastus, tiek inžektorinius siurblius. Kuo yra trumpesnis įsiurbimo vamzdis, tuo paprasčiau paleisti sistemą bei stabiliau veikia siurblys.  Pats įsiurbimo vamzdis turi būti gana kietas, kad įsiurbimo metu jis nesusispaustų. Dažniausiai siurblių įsiurbimo įvado skersmuo būna 25 arba 32 milimetrai. Siūloma naudoti didesnio skersmens įsiurbimo vamzdį nei yra siurblio įvado angos skersmuo, o t.y. 32 arba 40 milimetrų. Jeigu naudosite storesnį vamzdį, mažės įsiurbimo pasipriešinimas, o dėl to siurblys veiks efektyviau bei stabiliau. Faktas, kad yra ir atvirkštinis variantas, naudojant vamzdį, kurio skersmuo yra mažesnis nei paties siurblio įsiurbimo įvadas, tuomet didėja hidrauliniai nuostoliai, o siurblio parametrai tik blogėja.
   Vandens siurblį su hidroforu galima montuotis ir patiems, tačiau tam reikia žinių apie santechniką. Jeigu tokių neturite, taupant laiką – kreipkitės į specialistus. 

Užsakymas ŠS Nr. 22-54-3