Pažintis su Palangos miesto globos namais

   „Norėtume pasilyginti ir parengti 12 rezultatą“, – tokiais kodiniais žodžiais, išmoktais įgyvendinant socialinių paslaugų kokybės sistemą (EQUASS), užsimezgė Širvintų parapijos ir Palangos miesto globos namų pažintis, išaugusi į susitikimą Palangoje, gegužės 11 dieną.

   Širvintų parapijos globos namų devynių skirtingų sričių specialistų komanda išvyko į pajūrio globos namus pasidalinti gerąja patirtimi, pasimokyti, pasižiūrėti, kaip ir kokios teikiamos globos paslaugos, kaip dirbama, kuo kvėpuojama, kokių naujovių galime atrasti ir į savo namus parsivežti.

  Pirmasis įspūdis, pamačius globos namus – „Oho!“ Buvusiuose poilsio namuose įrengta globos įstaiga nustebino patalpų erdvumu ir gausa, šiuolaikiška technika, geranorišku ir dideliu savivaldybės administracijos dėmesiu, profesionaliais darbuotojais.

   Susitikimo programa buvo gana dalykiška – kiekvienos srities specialistai aptarė savo veiklos barus, naudojamas priemones, darbo metodiką su gyventojais, partneriais, gyventojų artimaisiais, pačiais darbuotojais. Pokalbiai su specialistais suteikė pasitikėjimo, kad Širvintų parapijos globos namuose, kaip ir Palangos miesto, atsakingai ir profesionaliai rūpinamasi gyventojų gyvenimo kokybe. Palyginę paslaugų teikimo rezultatus, darbo efektyvumą, parapijos globos namų specialistai pasidžiaugė, kad eina tinkamu keliu, orientuodami visas paslaugas į asmenį, jo poreikius, vadovaudamiesi artimo meilės principais.

   Tikimės, kad Palangos miesto globos namams padovanotas Širvintų parapijos globos namų gyventojų kurtas voratinklis užmegs ilgalaikės draugystės gijas.

Širvintų parapijos globos namų informacija