Muilinės ir kūno svarstyklės – funkcionalūs aksesuarai kiekvienam vonios kambariui

   Ar žinote, kas sieja muilines ir kūno svarstykles – gaminius, kurie iš pirmo žvilgsnio neturi nieko bendro? Atsakymas yra paprastas. Be šių aksesuarų vonios kambarys yra sunkiai įsivaizduojamas.

Svarstyklių tipai

    Kūno svarstyklės įprastai yra skirstomos į du pagrindinius tipus. Pirmajam tipui yra priskiriamos mechaninės svarstyklės. Mechaninės svarstyklės, palyginus su antrojo tipo svarstyklėmis, nepasižymi dideliu tikslumu, tačiau yra pakankamai pigus ir nesudėtingas naudoti pasirinkimas. Antrajam tipui yra priskiriamos skaitmeninės svarstyklės. Lyginant su pirmojo tipo kūno svarstyklėmis, skaitmeninės svarstyklės yra ženkliai tikslesnės. Jų veikimui, žinoma, yra reikalingas energijos šaltinis, pavyzdžiui, baterija. Skaitmeninės svarstyklės savo ruoštu sąlyginai dar gali būti skirstomos į standartines skaitmenines kūno svarstykles bei į išmaniąsias svarstykles. Išmanios kūno svarstyklės yra mėgiamos dėl to, kad ne tik rodo svorį, bet taip pat gali išmatuoti kūno masės indeksą, riebalų ir raumenų procentą žmogaus kūne, metabolinį amžių ir daugelį kitų dalykų. Didelė dalis išmaniųjų svarstyklių yra suderinamos su mobiliaisiais įrenginiais bei kompiuteriai, todėl svarstyklės rodmenis nesunkiai persikelsite į šiuos prietaisus.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis kūno svarstykles?

   Prieš pradedant rinktis svarstykles, numatykite biudžetą, kurį planuojate skirti naujoms kūno svarstyklėms. Apsisprendus dėl biudžeto, reikėtų apsispręsti ir dėl kūno svarstyklių tipo. Kaip jau buvo minėta, kūno svarstyklės yra skirstomos į du tipus. Mechaninės svarstyklės yra pigesnės, o skaitmeninės – brangesnės. Labai svarbus kriterijus, renkantis kūno svarstykles, yra leidžiamas maksimalus svoris, t. y., svoris, kurį svarstyklės gali išlaikyti ir užfiksuoti. Pažymėtina, kad dauguma mechaninių svarstyklių gali fiksuoti svorį ne didesnį, kaip 136 kg, o štai skaitmeninės – ne didesnį, kaip 250 kg svorį.

   Specialistų teigimu, renkantis kūno svarstykles, jų tikslumą reikėtų vertinti kaip vieną svarbiausių kriterijų. Kalbant apie kūno svarstyklių tipus, buvo paminėta, kad skaitmeninės svarstyklės yra tikslesnės nei jų mechaninės „pusseserės“. Žinoma, tai jokiu būdu nereiškia, kad mechaninės svarstyklės yra netinkamos naudoti. Jos yra tinkamas pasirinkimas tada, kai svarstyklės yra būtinos tik svoriui matuoti. Norint išsamesnių duomenų bei didesnio tikslumo, rinkitės skaitmenines svarstykles.

   Dizainas – tai dar vienas iš kriterijų, galinčių nulemti kūno svarstyklių pasirinkimą. Kūno svarstyklių dizainų įvairovė yra didelė, todėl jas nesunku pritaikyti prie bet kokio vonios interjero.

Muilinės – stilingas bei funkcionalus vonios aksesuaras

   Muilinės yra kietajam muilui laikyti skirtas stilingas vonios aksesuaras. Muilinėse, pagamintose iš plastiko, metalo, marmuro, keramikos ar kt. medžiagų, esantis kietasis muilas nemirksta vandenyje, todėl nesuminkštėja ir nepraranda savo formos.

Į ką atsižvelgti, renkantis muilinę?

   Renkantis muilinę, patartina atsižvelgti į vonios kambario dizainą ir pasirinkti muilinę, geriausiai atliepiančią vonios stilių. Kaip jau buvo minėta, muilinės yra gaminamos iš skirtingų medžiagų, todėl pritaikyti jas prie esamo interjero neturėtų būti sunku. Muilinės gali būti sudarytos iš skyrių, iš kurių apatinis skyrius yra skirtas tam, kad surinktų perteklinį vandenį. Kai kurios muilinės apačioje turi skylutes, vandeniui nutekėti. Pažymėtina, kad tokios muilinės negali būti laikomos ant drėgmei neatsparių paviršių, nes drėgmė juos lengvai pažeistų.

Užsakymas ŠS Nr. 22-86